Οι... Τζάιντς ζουν στην Ιντιανάπολις

Οι... Τζάιντς ζουν στην Ιντιανάπολις

Το 46ο Super Bowl του NFL ολοκληρώθηκε και οι Νιου Γιορκ Τζάιντς επανήλθαν στην κορυφή του αμερικανικού φούτμπολ κερδίζοντας 21-17 τους Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς.

Για πολλοστή φορά, το Super Bowl απέδειξε γιατί είναι το κορυφαίο ετήσιο αθλητικό γεγονός σε ομαδικό επίπεδο με μεγάλη διαφορά από οτιδήποτε άλλο. Σόου, συγκινήσεις, ιστορίες και πολλά ακόμα ξεχώρισαν στο Super Bowl XLVI της Ιντιανάπολις.

«Oops, I did it again» θα μπορούσε να πει ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης, Eli Manning. O quarterback των «γιγάντων» μίλησε όταν έπρεπε, όπως το 2007. Παράλληλα «πλήγωσε» πάλι τον Tom Brady και οδήγησε την ομάδα του στον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο της εντός πέντε ετών. Βέβαια, ο Manning χρειάστηκε μία ανεπανάληπτη υποδοχή του Mario Manningham στην κρισιμότερη φάση του απόλυτου ματς...

Από την αρχή... κυριαρχία

Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ο Tom Brady έκανε ένα ασυνήθιστο λάθος. Συγκεκριμένα πέταξε την μπάλα σκόπιμα μακριά και χρεώθηκε με safety. Αυτό έδωσε προβάδισμα 2-0 στους Τζάιντς.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους «πατς», ο Eli Manning συνέχισε με την οργάνωση touchdown, πριν τελειώσει το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης. Μάλιστα το drive ξεκίνησε από την 22η γιάρδα των Νεοϋορκέζων. Με 9 φάσεις, η μπάλα έφτασε στην δεύτερη γιάρδα της αντίπαλης πλευράς του γηπέδου και ο quarterback των «γιγάντων» την πρόσφερε στον Victor Cruz για το 8-0. Αμέσως μετά, ο Lawrence Tynes διαμόρφωσε το 9-0, το οποίο αποτέλεσε το αποτέλεσμα της πρώτης περιόδου.

Αυτός είναι ο Brady

Η παραπάνω εικόνα ανατράπηκε στο δεύτερο τέταρτο της αναμέτρησης. Οι «πατς» κάλυψαν μερικές γιάρδες στο τέλος της πρώτης περιόδου και στο τέταρτο down του δεύτερης, ο Stephen Gostowski μείωσε σε 9-3 με field goal.

Μία... σημαία (σ.σ. πέναλτι) στέρησε την ευκαιρία τέταρτου first down των Τζάιντς στο επόμενο drive. Απέτυχαν οι Πάτριοτς στην πρώτη τους ευκαιρία, αλλά στην δεύτερη ο Tom Brady οδήγησε την ομάδα του από το ένα άκρο του γηπέδου στο άλλο με... 10/10 πάσες. Έτσι οι Πάτριοτς πήγαν στην ανάπαυλα με σκορ 10-9, αφού σημειώθηκε ένα touchdown από τον Danny Woodhead και ένα PAT από τον Gostowski, οκτώ δεύτερα πριν την λήξη.

Ύστερα από 30 λεπτά αγώνα, οι δύο quarterbacks ήταν πολύ κοντά στο... τέλειο. Από τη μία, ο Eli Manning έχει 13/17 με 120 γιάρδες και ο Tom Brady, 15/18 με 147 γιάρδες. Από 42 receiving γιάρδες κατέγραψαν ήδη οι Wes Walker των «πατς» και Hakeem Nicks των Τζάιντς.

Ακόμα, ο Travis Beckum αποτέλεσε το πρώτο «θύμα» του ματς. Συγκεκριμένα αποχώρησε λόγω τραυματισμού από τον αγώνα και η ομάδα της Νέας Υόρκης στερήθηκε μία λύση.

Απαραίτητη... ανάσα

Ενώ η αγωνία είχε κορυφωθεί, έφτασε η σειρά της παραδοσιακής... συναυλίας του ημιχρόνου των Super Bowl. Αυτή έχει, ούτως ή άλλως, εντυπωσιακό χαρακτήρα, αλλά φέτος έχει μία πολύτιμη προσθήκη.

Άλλωστε η αξία της Madonna, αν μη τι άλλο, είναι γνωστή. Η παρουσία της συνδυάστηκε με το Super Bowl και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικά θετικό.

Το «show» γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Super Bowl XLVI απέδειξε ότι αυτό παραμένει μερικά... έτη φωτός μπροστά από οποιοδήποτε άλλο αθλητικό γεγονός (ή μη-αθλητικό γεγονός). Απίστευτη η Madonna, θεαματική η συναυλία και έφτασε πάλι η ώρα για... μπάλα.

Σαν να μην πέρασε μία... συναυλία

Χωρίς να επηρεαστεί από την μεγάλη αγωνιστική διακοπή, ο Tom Brady συνέχισε τις πετυχημένες πάσες, δημιούργησε νέο ρεκόρ με 16 διαδοχικές από αυτές και βρήκε τον Aaron Hernandez για το δεύτερο διαδοχικό touchdown των Πάτριοτς. Το σκορ έγινε 17-9 με το PAT του Stephen Gostkowski.

Ακολούθησε «τρίποντο» του Lawrence Tynes με field goal 38 γιαρδών. Το σκορ διαμορφώθηκε 17-12, 6:43 πριν την λήξη της τρίτης περιόδου. Έστω και δύσκολα, ο Eli Manning κράτησε τους «γίγαντες» κοντά στο σκορ.

Μάλιστα οι Τζάιντς επανέκτησαν την κατοχή σε πλεονεκτική θέση αποκρούοντας την επίθεση του Brady. Ωστόσο απέτυχαν... πάλι εντός της red zone και κατέληξαν σε νέο field goal μειώνοντας σε 17-15, 38 δεύτερα πριν το τέλος του τρίτου 15λεπτου.

Με άγχος στο τέταρτο

Ο Chase Blackburn κατέγραψε ένα εντυπωσιακό interception ανατρέποντας σπουδαία «επιβίωση» του Tom Brady στο πρώτο drive της τέταρτης περιόδου. Στο επόμενο drive, o Eli Manning εξασφάλισε τρία first downs, αλλά χωρίς πόντο, οπότε οι Πάτριοτς επανέκτησαν την κατοχή με 9:28 στο χρονόμετρο της αναμέτρησης και με προβάδισμα 17-15.

Εν τω μεταξύ, ο Jake Ballard αποτέλεσε τον δεύτερο παίκτη, πάλι των Τζάιντς, ο οποίος αποχωρεί από το Super Bowl λόγω τραυματισμού.

Η... ώρα του Manning

Αποκρούστηκε μία ακόμα επίθεση του Brady και ο Eli Manning εμφάνισε την... παραδοσιακή του εκπληκτική εμφάνιση στα κρίσιμα λεπτά των παιχνιδιών και των... Super Bowl. Μία κρισιμότατη υποδοχή πάσας 38 γιαρδών του Mario Manningham έφερε τους Νεοϋορκέζους σε πλεονεκτική θέση.

Τελικά ο Ahmad Bradshaw σημείωσε... άθελά του touchdown. Αυτό έφερε το σκορ στο 21-17 υπέρ των Τζάιντς, αλλά άφησε 57 δευτερόλεπτα στον Tom Brady και στην ομάδα της Βοστόνης. O τελευταίος είχε δύο αποτυχημένες πάσες και δέχθηκε sack από τον Justin Tuck (δεύτερο του στο ματς), πριν πιάσει first down... απελπισίας με τη βοήθεια του Dustin Branch.

Έτσι η μπάλα έφτασε στο κέντρο του γηπέδου, ο Brady δοκίμασε μερικές ακόμα μακρινές πάσες, αλλά το 21-17 παρέμεινε αναλλοίωτο. Τα πανηγύρια στη Νέα Υόρκη άρχισαν από την... Ιντιανάπολις εντός λίγων δευτερολέπτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  

Προσαγωγές και παρέλαση στη Νέα Υόρκη (video+photos)

Οι... Τζάιντς ζουν στην Ιντιανάπολις



Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved