Φοροεισπράκτορας στην Ξάνθη ο Άρης! (photos)

Φοροεισπράκτορας στην Ξάνθη ο Άρης! (photos)

Σε ματς που διακόπηκε δύο φορές λόγω… διακοπής ρεύματος κι έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή, ο Άρης μάζεψε το… χαράτσι από την Ξάνθη και πέρασε με 2-0 από «Πηγάδια» επιστρέφοντας στη «μάχη» για την πεντάδα. Οι Ούμπιδες (59’) και Καστίγιο (68’) τα γκολ των «κίτρινων», αποβλήθηκε για τους Ακρίτες ο Βάλλας (72’)

Το πιθανότερο είναι η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη να ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι στη ΔΕΗ και το ελληνικό δημόσιο, έχοντας πληρώσει το σχετικό «χαράτσι», τα φώτα πάντως στα «Πηγάδια» έπεσαν δυο φορές με αποτέλεσμα τις ισάριθμες διακοπές του παιχνιδιού με τον Άρη. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης αποδείχθηκε πάντως ο καταλληλότερος… φοροεισπράκτορας, αφού πήρε εύκολο τρίποντο όπως αποδείχθηκε και επέστρεψε στις εκτός έδρας νίκες μετά από αυτή απέναντι στη Δόξα Δράμας.

Με… λάτιν υπογραφή στη «ναυμαχία»

Την 3η του νίκη εκτός έδρας, και τρίτη συνεχόμενη σε ισάριθμες αγωνιστικές, κατάφερε να πάρει ο Άρης απέναντι στην Ξάνθη. Το 2-0 των «κίτρινων» ήταν… λάτιν υπόθεση και η «ναυμαχία» στα «Πηγάδια» καθορίστηκε από τις προσωπικές ενέργειες των Χαβιέρ Ούμπιντες και Νέρι Καστίγιο που σκόραραν για την ομάδα του Μασάδο και χάρισαν τρεις βαθμούς στην προσπάθεια που κάνουν οι Θεσσαλονικείς να επιστρέψουν στη διεκδίκηση της εισόδου στην πεντάδα που οδηγεί στα play off και την έξοδο στο Europa League.

Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη που βλέπει την πεντάδα να απομακρύνεται και το καλό της σερί στην έδρα της να καταρρέει από μια ομάδα η οποία δεν είχε καταφέρει να νικήσει μακριά από το «σπίτι» της αντίπαλο ο οποίος δεν βρίσκεται κάτω από τη μέση της βαθμολογίας…

Έτσι έπαιξαν…

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είδε τελικά τους Βιβιανί και Εντιμάρ να δηλώνουν «παρών» και να παίρνουν θέσεις κάτω από τα δοκάρια και στο αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, με τον Μπέρτο να τοποθετείται στο δεξί άκρο και τους Κομεσίδη και Βάλλα στο κέντρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέσεις οι Ντάνι και Φλίσκας με τον Μαρσελίνιο στο αριστερό άκρο και τον Βλαχοδήμο στο δεξί, την ώρα που ο Βασιλακάκης είχε οργανωτικό ρόλο πίσω από τον Μαρκόφσκι.

Στον αντίποδα ο Μανουέλ Μασάδο είχε κάτω από τα δοκάρια τον Βελλίδη με τους Μίσελ, Λαζαρίδη, Σανκαρέ και Καζναφέρη από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, ενώ οι Παπαζαχαρίας και Φατί πήραν θέσεις στο κέντρο της μεσαίας γραμμής. Ο Καπετάνος κινήθηκε στο αριστερό άκρο και ο Νέτο στο δεξί, με τον Ούμπιντες να είναι ο ελεύθερος πίσω από τον Νέρι Καστίγιο.

Χωρίς φάσεις και… φώτα

Το παιχνίδι στα «Πηγάδια» a priori δεν μπορούσε να διεκδικήσει δάφνες ποιότητας. Η βροχή που έπεφτε ήταν απίστευτη με αποτέλεσμα να γίνονται δύσκολες οι προσπάθειες και των 22 ποδοσφαιριστών, χωρίς πάντως να έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα ο αγωνιστικός χώρος, που περιορίστηκαν στα σκληρά μαρκαρίσματα και στα συνεχόμενα λάθη στη μεσαία γραμμή.

Η πρώτη μεγάλη φάση έγινε στο 26’ με τον Μαρκόφσκι να μπαίνει από δεξιά και να σουτάρει διαγώνια στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Βιβιανί. Ενώ έδειχνε το ματς πως θα πάρει ρυθμό, μετά και τη φάση της Ξάνθης, ξαφνικά… έπεσαν τα φώτα. Η βροχή είχε προκαλέσει από το πρωί προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της ακριτικής πόλης κι έτσι στο 30’ ο ρέφερι Καλογερόπουλος διέκοψε το ματς μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα κάτι που έγινε μετά από ένα δεκάλεπτο περίπου.

Με την επανέναρξη, σημειώθηκε μια ακόμα καλή στιγμή, για τον Άρη αυτή τη φορά, όταν στο 47’ ο Καπετάνος εκτέλεσε κόρνερ, ο Λαζαρίδης βρέθηκε σε καίρια θέση μέσα στην περιοχή κι έκανε συρτό σουτ το οποίο απέκρουσε με υπερένταση πάνω στη γραμμή ο Βιβιανί, κρατώντας το «μηδέν» για την Ξάνθη στο πρώτο ημίχρονο της… ναυμαχίας στα «Πηγάδια».

«Χόρευε» στη βροχή ο Άρης, έπεσαν τα φώτα ξανά!

Το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου βρήκε τον Άρη γρήγορα να μπαίνει σε θέση οδηγού καθώς στο 59’ με τον Ούμπιντες πήρε το προβάδισμα. Ήταν η προσπάθεια του Καστίγιο, με τον Βιβιανί να είναι εκτός εστίας, που κόντραρε σε σώματα και βρήκε τον Ούμπιντες αρκετά μακριά από την εστία να σημαδεύει σωστά και να ανοίγει το σκορ βάζοντας… φωτιά στην εξέδρα των 1300 οπαδών του Άρη που ακολούθησαν την ομάδα στην Ξάνθη.

Οι Θεσσαλονικείς μετά το γκολ που πέτυχαν κατάφεραν να πάρουν ψυχολογία και ήταν εμφανώς ανώτεροι της Ξάνθης, φτάνοντας στο δεύτερο γκολ με τον Καστίγιο να είναι ο ηγέτης της ομάδας για 3η συνεχόμενη αγωνιστική και 5η τις τελευταίες επτά, καθώς στο 68’ βρέθηκε σε θέση βολής και δεν αστόχησε για το 2-0 του Άρη στα «Πηγάδια» που «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του Μασάδο.

Μάλιστα μετά την αποβολή του Βάλλα στο 72’, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ήταν πολύ δύσκολο να αντιδράσει η ομάδα του Ουζουνίδη κι έτσι ο Άρης έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι και κράτησε εύκολα το προβάδισμά του, φτάνοντας σε μια ακόμα νίκη, την 3η φέτος μακριά από το «Κλεάνθης Βικελίδης», που τον ανεβάζει στη βαθμολογία και του επιτρέπει να κάνει… όνειρα Ευρώπης

Την ώρα πάντως που οι 1300 φίλοι του Άρη είχαν στήσει… πάρτι για την εκτός έδρας νίκη της ομάδας τους, βρήκαν την ευκαιρία να ανάψουν ξανά τους πυρσούς τους και όχι μόνο για να πανηγυρίσουν! Ο λόγος ήταν πως στο 91’ της αναμέτρησης τα φώτα έσβησαν ξανά, με την ηλεκτροδότηση να είναι προβληματική σε όλη την Ξάνθη και τους… κεραυνούς να φωτίζουν το «φόντο» στα «Πηγάδια». Το παιχνίδι διεκόπη ξανά, με τον Καλογερόπουλο και τις δύο ομάδες να περιμένουν την αποκατάσταση του για περισσότερη από μισή ώρα, μέχρι να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο για τα τελευταία δευτερόλεπτα και το τελευταίο σφύριγμα.

Παρακολουθήστε την εξέλιξη της αναμέτρησης της Skoda Ξάνθης με τον Άρη



Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved