Στο καναβάτσο τον ΠΑΟΚ (0-2), στην... τσίτα τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός! (photos+videos)

Στο καναβάτσο τον ΠΑΟΚ (0-2), στην... τσίτα τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός! (photos+videos)

Πραγματοποιώντας εμφάνιση πρωταθλητή, ο Ολυμπιακός πέρασε σαν… σίφουνας από την Θεσσαλονίκη επικρατώντας του ΠΑΟΚ (2-0) και πλησίασε στους δύο βαθμούς τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Αμπντούν και Μιραλάς έριξαν στο… καναβάτσο τον «Δικέφαλο» κι έβαλαν «φωτιά» στην υπόθεση τίτλος!

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται…

Στο «στρατόπεδο» του ΠΑΟΚ δικαιούνται να τα ‘χουν με την τύχη τους, καθώς ο Μπόλονι είδε τον τερματοφύλακα του, Παναγιώτη Γλύκο, να τίθεται νοκ-άουτ λίγα λεπτά πριν την σέντρα του ματς έχοντας υποστεί τράβηγμα και την θέση του να παίρνει ο Ντάριο Κρέσιτς. Deja vu για τον Ρουμάνο τεχνικό του «Δικεφάλου», καθώς κάτι ανάλογο είχε συμβεί και την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Τσιρίλο, λίγο πριν την σέντρα του ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ είχε πάει στα… pits και την θέση του στην ενδεκάδα είχε πάρει ο νεαρός Κατσικάς.

Η ατυχία του ΠΑΟΚ, όμως, δεν σταμάτησε εκεί… Δεν συμπληρώθηκε ούτε καν ένα δεκάλεπτο παιχνιδιού, όταν ο Κατσικάς αποχώρησε όντας τραυματίας στο γόνατο αναγκάζοντας τον Μπόλονι να ρίξει στη «μάχη» τον Μπαλάφα.

Το… γλυκό «έδεσε» για τον «Δικέφαλο» λίγο πριν το φινάλε του α’ μέρους, στο 38’, με τον Στέφανο Αθανασιάδη να βγαίνει κι αυτός νοκ-άουτ με τραυματισμό στο γόνατο και την θέση του στην ενδεκάδα να παίρνει ο Ίβιτς.

Μπήκε στο γήπεδο σαν πρωταθλητής!

Στο πρώτο 20λεπτο στο γήπεδο υπήρχε μόνο μία ομάδα… Ο Ολυμπιακός!

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν με τη στόφα της μεγάλης ομάδας και τον χαρακτήρα του πρωταθλητή «πνίγοντας» τον ΠΑΟΚ από το πρώτο δευτερόλεπτο!

Το γήπεδο έμοιαζε… κατηφορικό και οι παίκτες του Βαλβέρδε έκαναν όργια στο χορτάρι της Τούμπας! Μόλις στο 1ο λεπτό ο Μιραλάς «χόρεψε» τον Σταφυλίδη, το διαγώνιο σουτ, το οποίο επιχείρησε μέσα από την περιοχή ωστόσο, έστειλε τη μπάλα να περάσει παράλληλα με την εστία του Κρέσιτς. Ήταν απλώς το πρώτο… καμπανάκι!

Στο 4’ ο Ιμπαγάσα θυμήθηκε τις ένδοξες μέρες του στη Primera Division και θέλησε να σκοράρει με «φωτοβολίδα» από τα 20μ. Η μπάλα, όμως, δεν έκανε το χατίρι στον Αργεντίνο «μαέστρο» και σταμάτησε με πάταγο στην συμβολή των δοκών του Κρέσιτς! Αυτό ήταν το δεύτερο – και ηχηρότερο – καμπανάκι!

Σεφτέ ο Αμπντούν, «Ανρί» ο Μιραλάς!

Ένα λεπτό αργότερα, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ, όταν ο Τζαμέλ Αμπντούν σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε αγώνα πρωταθλήματος με την φανέλα των πρωταθλητών! Ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από συνεργασία του Μανιάτη και του Τζεμπούρ, «παγώνοντας» τη Τούμπα…

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι και πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο διπλασίασε τα τέρματά του με «δράστη» τον Κέβιν Μιραλάς.

Ο Βέλγος επιθετικός των «ερυθρόλευκων» ελίχθηκε εντυπωσιακά, μπήκε στην περιοχή αποφεύγοντας Σταφυλίδη, Λαζάρ και Γκαρσία και με το – αγαπημένο του, αλά… Τιερί Ανρί – πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα «γράφοντας» το 0-2 για τον Ολυμπιακό!

Το ανέβασμα του ΠΑΟΚ…

Μετά το πρώτο 25λεπτο, ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το παιχνίδι, κράτησε τη μπάλα στην κατοχή του, ενώ ο Ολυμπιακός οπισθοχώρησε και έδωσε γήπεδο στους γηπεδούχους.

Ο «Δικέφαλος» ωστόσο, δεν κατάφερε να γίνει τόσο απειλητικός, όσο θα ήθελε για την εστία του Μπάλαζ Μέγιερι, καθώς ουσιαστικά μία ήταν η σπουδαία ευκαιρία για να σκοράρει η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι. Ήταν το δοκάρι στο εντυπωσιακό σουτ του Πάμπλο Γκαρσία στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης… Αν ο ΠΑΟΚ είχε μειώσει σ’ εκείνο τα χρονικό σημείο, ίσως το ματς να είχε πάρει άλλη τροπή… Στο ποδόσφαιρο, όμως, η ιστορία δεν γράφεται με τα «αν»…

Η συμβολή του Μέγιερι…

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ πίεσε από τα πρώτα λεπτά και μάλιστα, έχασε τη πρώτη σπουδαία ευκαιρία, στο 56’, όταν ο Ίβιτς σούταρε εν κινήσει μέσα από την περιοχή, είδε ωστόσο, τον – σωστά τοποθετημένο – Μέγιερι ν’ αποκρούει κρατώντας την εστία του ανέπαφη σ’ ένα πολύ κρίσιμο χρονικό σημείο του ματς.

Στο 60’ ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε την πρώτη του αλλαγή περνώντας στο παιχνίδι τον Τοροσίδη στην θέση του Ιμπαγάσα. Ο «Τόρο» κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας και ο Μοντέστο μετατέθηκε στη μεσαία γραμμή.

Τα νεύρα του Λαζάρ

Ο ρυθμός του ματς στο δεύτερο 45λεπτο δεν είχε καμία σχέση μ’ αυτόν του πρώτου μέρους. Ο Ολυμπιακός ήλεγχε δίχως ιδιαίτερα προβλήματα την κατάσταση, ενώ οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήθελαν, αλλά μάλλον δεν μπορούσαν για κάτι παραπάνω…

Τα νεύρα τεντώθηκαν στο 76’ όταν ο Λαζάρ έχασε τον έλεγχο και δεν κατάφερε να τιθασεύσει τα νεύρα και τον εκνευρισμό του. Ο Ρουμάνος χαφ του ΠΑΟΚ έκανε ένα πολύ σκληρό φάουλ πάνω στον Μιραλάς (σ.σ. «σήκωνε» ακόμα και απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα) κι εν συνεχεία διαπληκτίστηκε με τον Τζεμπούρ προσπαθώντας να χτυπήσει με κεφαλιά τον Αλγερινό επιθετικό του Ολυμπιακού. Αντιεπαγγελματική ενέργεια από έναν εν ενεργεία διεθνή ποδοσφαιριστή, όπως ο Λαζάρ, ο οποίος ορθώς αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Γιάχο.

Πήρε φωτιά η μάχη του τίτλου!

Η 20η αγωνιστική έμοιαζε από πριν κρίσιμη και καθοριστική στην κούρσα για τον φετινό τίτλο στη Super League. Οι περισσότεροι «έβλεπαν» στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στη Τούμπα και νικηφόρο πέρασμα του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού στη Λιβαδειά, τα πράγματα ωστόσο, στο ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα τόσο… προβλέψιμα.

Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν στην Βοιωτία, ο Ολυμπιακός έκανε παρέλαση… πρωταθλητισμού στην Θεσσαλονίκη και η «μάχη» για τον τίτλο ουσιαστικά τώρα αρχίζει!

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_PAOK_OLYMPIAKOS_050212{/akamai}

Θυμηθείτε το Pre Game από το μεγάλο ντέρμπι, όπως σας το πρόσφερε το Onsports.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του ματς  ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός, όπως την παρακολουθήσατε από το Onsports.

Στο καναβάτσο τον ΠΑΟΚ (0-2), στην... τσίτα τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός! (photos+videos)



Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved