Επιτέλους νίκη για ΑΕΚ, 1-0 τον Πανιώνιο (photos+videos)

Επιτέλους νίκη για ΑΕΚ, 1-0 τον Πανιώνιο (photos+videos)

Την πρώτη της νίκη στο ΟΑΚΑ για το 2012 πήρε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 1-0 του Πανιωνίου με τέρμα του Καφέ, ζεσταίνοντας τον κόσμο της, ενόψει Ολυμπιακού.

Την καλύτερή της εμφάνιση για το 2012 έκανε η ΑΕΚ απέναντι στον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ και μετά από τέσσερα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις που δεν είχε καταφέρει να πανηγυρίσει, πήρε σημαντική νίκη με 1-0 και «έφτιαξε» καλό κλίμα για το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής απέναντι στον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης».

Αυτή η νίκη, ήταν η πρώτη της ένωσης στο ΟΑΚΑ για το 2012, ωστόσο το πιο θετικό και από τους τρεις βαθμούς, ήταν ότι ύστερα από καιρό έδειξε πολύ καλό πρόσωπο, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες, ζεσταίνοντας τον ταλαιπωρημένο κόσμο της, ο οποίος την χειροκρότησε.

Με μία αλλαγή

Ο  Νίκος Κωστένογλου παρέταξε χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις την ενδεκάδα της ΑΕΚ. Η μοναδική αλλαγή από τις δοκιμές, ήταν αυτή του Παναγιώτη Λαγού στη θέση του Νίκου Καράμπελα, ο οποίος έμεινε στον πάγκο. Κατά τα άλλα στην άμυνα ήταν οι Δέλλας και Μανωλάς, με τους Λαγό και Κοντοέ στα πλάγια.

Οι Βάργκας και Καφές ήταν στα χάφ, με τον Χοσέ Κάρλος μπροστά τους και τους Λεονάρντο, Μπέλεκ στα άκρα της επίθεσης, με τον Νίκο Λυμπερόπουλο να παραμένει στην κορυφή.

Από την πλευρά του ο Απόστολος Μάντζιος δεν χρησιμοποίησε τα δύο νέα αποκτήματα του Πανιωνίου, Ντιμπαλά και Αντούνιες οι οποίοι έμειναν στον πάγκο. Κατά τα άλλα στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Κούτσι με τον Σκέμπρι ουσιαστικά σε ελεύθερο ρόλο πίσω του. Οι Όμο, Ρόβας και Σάμαρης ήταν στα χαφ, με τον Γουνδουλάκη να αναλαμβάνει την οργάνωση του παιχνιδιού.

Ο Πανιώνιος μπήκε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης.  Η πρώτη απειλή, ήρθε στο 11’ μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Σιόβας έκανε την κεφαλιά από πολύ πλάγια με την μπάλα να καταλήγει άουτ, χωρίς να ανησυχεί ιδιαίτερα τον Γιάννη Αραμπατζή. Ένα λεπτό αργότερα οι Νεοσμυρνιώτες βγήκαν και πάλι στην επίθεση με τον Πετκάκη να ξεπερνάει τον Δέλλα και τον Μανωλά να σώζει την ΑΕΚ, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Με ηγέτη τον Χοσέ Κάρλος

Η πρώτη ολοκληρωμένη ενέργεια για την ΑΕΚ, ήρθε στο 14΄ όταν ο Λεονάρντο έκοψε την μπάλα στον Λυμπερόπουλο, με το σουτ του έμπειρου επιθετικού να μην ανησυχεί τον Σιδεράκη. Από εκεί και πέρα η ένωση έδειξε να ανεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο και στο 16΄ μετά από φάση διαρκείας, ο Καφές έκανε το σουτ με την μπάλα να πηγαίνει απελπιστικά άουτ.

Στο 18’ η ΑΕΚ έχασε τη σημαντικότερη ευκαιρία, όταν ο Χοσέ Κάρλος έκανε το κόρνερ με τον Μανωλά να σηκώνεται ψηλότερα από όλους και με καρφωτή κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, σε μία φάση πανομοιότυπη με το μοναδικό τέρμα του νεαρού αμυντικού στο φετινό πρωτάθλημα, απέναντι στον Πανιώνιο, στη Νέα Σμύρνη.

Η ΑΕΚ μετά το δοκάρι ανέβασε ρυθμό και στο 20’ ο Βάργκας έκανε το μακρινό σουτ βλέποντας τη… στρογγυλή Θεά να καταλήγει λίγο δίπλα από το δοκάρι του Σιδεράκη. Η απάντηση από τον Πανιώνιο ήρθε στο 21’. Ο Κούτσι μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας από τους παίκτες των φιλοξενούμενων, βρέθηκε απέναντι στον Αραμπατζή με το σουτ του να καταλήγει αρκετά αουτ όμως.

Τα στημένα ήταν το αδύνατο σημείο του Πανιωνίου και στο 24΄από νέο κόρνερ του Χοσέ Κάρλος, ήταν η σειρά του Δέλλα να δει την μπάλα να πηγαίνει λίγο άουτ, μετά την καρφωτή κεφαλιά που επιχείρησε. Η πίεση της ομάδας του Νίκου Κωστένογλου απέφερε καρπούς στο 27΄όταν μετά από πολύ ωραία συνεργασία του Παντελή Καφέ με τον Χοσέ Κάρλος, ο πρώτος με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και το βάθος της εστίας του Σιδεράκη.

Μετά το γκολ της ένωσης ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε κατακόρυφα με τις δύο ομάδες να μην δημιουργούν κάποια ευκαιρία μέχρι και τη λήξη του πρώτου 45λεπτου.

Στο ίδιο τέμπο

Με μία αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ με τον καλύτερό της ποδοσφαιριστή, Χοσέ Κάρλος να αποχωρεί και να δίνει τη θέση του στον Νίκο Καράμπελα. Έτσι ο Λαγός πήρε τη θέση του Ισπανού μέσου στο κέντρο, με τον Καράμπελα να γυρνάει στα μπακ. Ωστόσο, ένα λεπτό μετά την έναρξη της επανάληψης, ο Παναγιώτης Λαγός τραυματίστηκε σοβαρά και αντικαταστάθηκε από τον Αντώνη Ρίκκα.

Τα πρώτα λεπτά της επανάληψης δεν είχαν να επιδείξουν κάτι σημαντικό με μοναδική τελική, να είναι μία κεφαλιά του Μανωλά στο 54’ που κατέληξε αρκετά άουτ.  Λίγα λεπτά αργότερα ο Σάμαρης έκανε το μακρινό σουτ με την μπάλα να πηγαίνει λίγο άουτ.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, οι παίκτες της ΑΕΚ συνεργάστηκαν ωραία με τον Μπέλεκ να είναι ο τελικός αποδέκτης με το δυνατό του σουτ, να πηγαίνει απελπιστικά άουτ. Στο 65’ ο Μανωλάς με διπλή ενέργεια έκοψε την επίθεση του Πανιωνίου και με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Λεονάρντο, ο οποίος έκοψε στο κέντρο για τον Βάργκας που έκανε το δυνατό σουτ με τον Σιδεράκη να αποκρούει με δυσκολία.

Η πίεση της ΑΕΚ για ένα δεύτερο τέρμα συνεχίστηκε και στο 69’ ο Λεονάρντο έκοψε την μπάλα προς τον Κοντοέ, του οποίου το σουτ, «έγλειψε» το δοκάρι του Σιδεράκη. Στα τελευταία λεπτά ο τεχνικός της ομάδας της Νέας Σμύρνης έκανε πιο επιθετικό το σχήμα του, θέλοντας να πιέσει περισσότερο την ΑΕΚ, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Ντιμπαλά αντί του Όμο.

Στο 78’ ο Πανιώνιος κέρδισε φάουλ σε πολύ καλή θέση, με τον Αντούνιες να αναλαμβάνει την εκτέλεση με το δυνατό του σουτ να πηγαίνει πάνω από τα δοκάρια του Αραμπατζή. Στο 81’  οι φιλοξενούμενοι έχασαν τη μεγαλύτερή τους ευκαιρία για να ισοφαρίσουν όταν ο Κούτσι άνοιξε την μπάλα στον Σκέμπρι με το δυνατό σουτ του Μαλτέζου να πηγαίνει ελάχιστα άουτ.

Στο 88’ η ΑΕΚ βγήκε σε ακόμα μία αντεπίθεση με τον Σιαλμά να κρατάει έξυπνα την μπάλα και να τη μοιράζει στον Μπέλεκ ο οποίος έκανε το ευθύβολο σουτ με τον Σιδεράκη να οριζοντιώνεται και να αποκρούει σε κόρνερ. Από εκεί και πέρα και γενικά στην αναμέτρηση ο «δικέφαλος» απειλήθηκε ελάχιστα από τον Πανιώνιο και πήρε δίκαια τη νίκη που θα της δώσει το δικαίωμα να δουλέψει με ηρεμία ενόψει της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό, όπου θέλει να αποδείξει αρκετά…

Δείτε το γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_AEK_PANIONIOS_050212{/akamai}

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό την αναμέτρηση ΑΕΚ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, όπως σας την πρόσφερε το Onsports.

Επιτέλους νίκη για ΑΕΚ, 1-0 τον Πανιώνιο (photos+videos)



Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved