Μπλόκο στη Λιβαδειά για Παναθηναϊκό (videos + photos)

Μπλόκο στη Λιβαδειά για Παναθηναϊκό (videos + photos)

Με γκολ του Πασχάλη Μελισσά ο Λεβαδειακός υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό σε ήττα (1-0) στη Λιβαδειά και έβαλε εκ νέου «φωτιά» στο πρωτάθλημα. Εξαιρετική ανασταλτικά η ομάδα του Παράσχου, φανερές οι αδυναμίες και η απουσία του Λέτο για τους «πράσινους».

Η δεύτερη ήττα για τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα ήρθε στη Λιβαδειά σε μια αναμέτρηση που το «Τριφύλλι» σε κανένα σημείο δεν έπαιξε όπως κανείς θα περίμενε, έτσι ώστε να πάρει τη νίκη και να αυξήσει τη διαφορά αλλά και την πίεση προς τον δεύτερο Ολυμπιακό που δοκιμάζεται στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ αύριο (05/02). Αντίθετα, ο Λεβαδειακός κατάφερε με εξαιρετική τακτική και πάθος να πάρει τη νίκη και να κάνει έτσι ένα ακόμα βήμα για τη σωτηρία του.

Παράλληλα, η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα με την εικόνα της αλλά και με την ήττα σκόρπισε την απογοήτευση στους 3.000 και πλέον οπαδούς της που κατέκλεισαν το γήπεδο του Λεβαδειακού και έδωσαν το «παρών» στην προσπάθεια της ομάδας τους για τον τίτλο. Στους «πράσινους» ήταν φανερή η έλλειψη καθαρού μυαλού και ψυχραιμίας στην τελική προσπάθεια αλλά περισσότερο ήταν φανερή η απουσία του ηγέτη της ομάδας, Σεμπάστιαν Λέτο καθώς ο Αργεντινός αποτελεί σημείο αναφοράς και σε καμία περίπτωση η εικόνα της ομάδας δεν είναι ίδια όταν βρίσκεται στην ενδεκάδα.

Μετά από δέκα ματς, ο Παναθηναϊκός έφυγε ηττημένος από το γήπεδο καθώς είχε να γνωρίσει την ήττα από την αναμέτρηση με τον Άρη και το 3-1 των «κίτρινων» στις 4 Δεκεμβρίου 2012. Ο Παναθηναϊκός έμεινε έτσι στους 48 βαθμούς και ο Ολυμπιακός μπορεί να μειώσει τη διαφορά από τους πρωτοπόρους αν καταφέρει να φύγει νικητής από τη Θεσσαλονίκη.

Με Κουίνσι ο Παναθηναϊκός

Αν και η συμμετοχή του ήταν αμφίβολη καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ο Κουίνσι κατάφερε τελικά να μπει στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού και να δώσει έτσι μια παραπάνω λύση στον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε τον Καρνέζη και τους Σπυρόπουλο, Σαριέγκι, Κατσουράνη και Βύντρα από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, με τους Σιμάο και Βιτόλο στον άξονα. Ο Κουίνσι πήρε θέση στο αριστερό άκρο και ο Ζέκα στο δεξί ενώ ο Κλέιτον ήταν σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Τοτσέ.

Στον αντίποδα, ο Γιώργος Παράσχος, επέλεξε για τον Λεβαδειακό τον Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια και τους Μεντί, Αλεξίου, Τομάς και Μουλόπουλο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Ανασταλτικό ρόλο στη μεσαία γραμμή είχαν οι Ζησόπουλος και Κόρμπος ενώ η τριάδα μπροστά τους αποτελούταν από τους Σουμπίνιο, Φαβάλι και Ναπολεόνι με τον Βασιλείου μοναδικό προωθημένο.

Χωρίς… νεύρο και φάσεις

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να θέλει να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να φτάσει στο γρήγορο γκολ που θα έδιωχνε το άγχος από τα πόδια των παικτών του, κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε. Παρά την κυριαρχία του «τριφυλλιού» στα πρώτα λεπτά, η αμυντική διάταξη του Λεβαδειακού ήταν τέτοια που δεν άφησε περιθώρια για δημιουργία φάσεων με αποτέλεσμα να μην κινδυνέψει ιδιαίτερα η εστία του Κυριακίδη.

Η πρώτη αξιοσημείωτη φάση του ματς έγινε στο 9’ με την εκτέλεση φάουλ του Κλέιτον να αποκρούεται εντυπωσιακά από τον γκολκίπερ των γηπεδούχων, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το διαγώνιο σουτ του Ζέκα στο 21’. Στο 25’ της αναμέτρησης ο διαιτητής Κομίνης διέκοψε για τρία λεπτά την αναμέτρηση καθώς υπήρξε ένταση στις κερκίδες, κάτι που έκανε ακόμα χειρότερο το παιχνίδι με την επανέναρξή του.

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά κι ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, την ώρα που οι Βοιωτοί κατάφεραν με άριστη αμυντική οργάνωση να πάνε με το «μηδέν» στα αποδυτήρια, χωρίς ωστόσο να έχουν καταφέρει να εκμεταλλευτούν τους Σουμπίνιο και Ναπολεόνι στην «κόντρα» όπως θα επιθυμούσε ο Γιώργος Παράσχος.

Τον «σκότωσε» με Μελισσά!

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να φτάσει ξανά στο γκολ, έχοντας την απόλυτη κυριαρχία μεν, αλλά και την απόλυτη… φλυαρία δε. Οι «πράσινοι» είχαν συντριπτικά ποσοστά στην κατοχή της μπάλας και έλεγχαν το παιχνίδι, με τον Λεβαδειακό να κάνει δυο-τρεις καλές προσπάθειες στις αντεπιθέσεις και στο 57’ να έχει την καλύτερη στιγμή του παιχνιδιού με τον Φαβάλι να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Κατσουράνη να διώχνει πάνω στη γραμμή.

Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν στη συνέχεια σε κανένα σημείο να γίνουν απειλητικοί, με τους Σαριέγκι και Βιτόλο να μην σημαδεύουν σωστά στις προσπάθειές τους και τον Λεβαδειακό τελικά να φτάνει πρώτος στην… πηγή, λίγα λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού. Ήταν το 83’ όταν ο Κουτσόπουλος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Μελισσάς σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους για να νικήσει με κεφαλιά τον Καρνέζη και να κάνει το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Στα υπόλοιπα λεπτά του παιχνιδιού ο Λεβαδειακός δεν απειλήθηκε, με τον Παναθηναϊκό να έχει αγχωθεί και να μην μπορεί να εκφράσει καμία σοβαρή επίθεση, την ώρα που οι γηπεδούχοι διατήρησαν εύκολα το προβάδισμα και πήραν έτσι τρεις πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθειά τους για τη σωτηρία. Στο «τριφύλλι» κόστισαν ιδιαίτερα οι απουσίες που είχε, αφού ο Σεμπάστιαν Λέτο δεν ήταν καν στην αποστολή, με τον Κουίνσι που τελικά κατάφερε να αγωνιστεί από την αρχή να μην προσφέρει τα αναμενόμενα και να αποχωρεί μάλιστα εκ νέου τραυματίας με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Με όλα αυτά στην... εξίσωση του παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους και μοιραία γνώρισε την ήττα από το Λεβαδειακό που κατάφερε την κατάλληλη στιγμή να «χτυπήσει» με μια στημένη φάση και να πάρει τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα...

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός

Θυμηθείτε το pre game από τη Λιβαδειά όπως σας το μετέφερε το Onsports


Δείτε το γκολ του Μελισσά, το οποίο «χάρισε» στους Βοιωτούς τους τρεις βαθμούς

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_LEVADIAKOS_PAO_040212{/akamai}

Μπλόκο στη Λιβαδειά για Παναθηναϊκό (videos + photos)



Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved