«Σιβηρικός» Παναθηναϊκός... έκαψε τη Φενέρ στην Πόλη

«Σιβηρικός» Παναθηναϊκός... έκαψε τη Φενέρ στην Πόλη

Ως πρωταθλητής Ευρώπης ο Παναθηναϊκός πέρασε από την παγωμένη και χιονισμένη Κωνσταντινούπολη σαν τον Σιβηρικό αντικυκλώνα που σαρώνει στο πέρασμά του, νικώντας με ευκολία τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ με 77-56

Οι «πράσινοι» έκαναν επίδειξη ισχύος προετοιμάζοντας τους γείτονες για όσα πρέπει να περιμένουν στην επόμενη επίσκεψή του, για την υπεράσπιση του τίτλου, στη διάρκεια του Final 4.

Με τη νίκη αυτή έκαναν το μεγάλο βήμα που ήθελαν για να καλύψουν την ήττα από την πρωτοπόρο Ούνιξ, μέσα στο ΟΑΚΑ και παραμένουν με 2 εκτός έδρας επιτυχίες σε ισάριθμους αγώνες, σε θέση ισχύος για την πρόκριση και φυσικά για την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλο. Μεγάλη εμφάνιση από τον Καϊμακόγλου με 4 στα 6 τρίποντα και 19 συνολικά πόντους, ακολούθησαν Μπατίστ με 15, Σάτο με 12 και Διαμαντίδης με 7 πόντους, έξι ριμπάουντ και οκτώ ασίστ...

Με συνταγή... Αρμάνι

Οι πράσινοι μπήκαν στο παρκέ με ένα και μοναδικό στόχο. Να καθαρίσουν το παιχνίδι όσο νωρίτερα μπορούσαν και είναι αλήθεια ότι τα θεμέλια τα έβαλαν με το καλημέρα, στο πρώτο δεκάλεπτο, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που το είχαν κάνει και στην πρεμιέρα του Top 16, κόντρα στην Αρμάνι, μέσα στο Μιλάνο.

Με τον Καϊμακόγλου να εκτελεί από τα 6.75 και να μετράει τρία στα τέσσερα τρίποντα και έντεκα συνολικά πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά και τον Μπατίστ να κυριαρχεί κάτω από τα καλάθια και να φορτώνει και αυτός με 11 πόντους το τουρκικό καλάθι, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 24-9. Σύμπτωση; Στο Μιλάνο το πρώτο δεκάλεπτο είχε κλείσει με τους πράσινους να προηγούνται της Αρμάνι με 24-10...

Αξιο αναφοράς το μπλακ άουτ που υπέστησαν από το πρώτο κιόλας λεπτό οι Τούρκοι, λόγω της εξαιρετικής άμυνας των παικτών του Ομπράντοβιτς, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα η Φενέρ να φτάσει τους... 4 πόντους μόλις τρία λεπτά και 17 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, εκ των οποίων οι δύο προήλθαν από ελεύθερες βολές.

Σταθερά μπροστά...

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε με άνεση το ευρύ προβάδισμα και καθ' όλη τη διάρκεια του δεύτερου δεκαλέπτου, φτάνοντας μάλιστα τη διαφορά μέχρι και στο +18 (13-31). Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν ένα νεκρό δίλεπτο των πρασίνων και με ένα σερί 5-0, επιχείρησαν να μπουν και πάλι στο ματς, μειώνοντας στους 14 (18-32) με κορυφαίο τον Πεκέρ (8π.), όμως αμέσως οι παίκτες του Ομπράντοβιτς ισορρόπησαν το παιχνίδι και κατόρθωσαν να διατηρήσουν τη διαφορά ως και το τέλος του ημιχρόνου σε αυτό το επίπεδο των 14 πόντων (22-36), χάνοντας μάλιστα και τριπλή ευκαιρί στην τελευταία επίθεση (δύο προσπάθειες του Καλάθη και μια του Μπατίστ) για να πάνε με μεγαλύτερο πλεονέκτημα στα αποδυτήρια.

Πίεση και... χαρακτήρας!

Η Φενέρ τα έπαιξε όλα για όλα στο τρίτο δεκάλεπτο, επιχειρώντας στο ξεκίνημά του και με την ένθερμη υποστήριξη των οπαδών της να πιέσει τον Παναθηναϊκό. Κατόρθωσε δύο φορές να ρίξει τη διαφορά στους 11 πόντους με τρίποντα του Γκιστ και του Τζέρελς, όμως οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν λύγισαν και με ένα ρεσιτάλ αμυντικής ωριμότητας, αλλά και επιθετικής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας κατόρθωσαν να πάνε ξανά τη διαφορά στους 17 (37-54), παγώνοντας έτσι τους Τούρκους, αφού διαπίστωσαν πως κάθε προσπάθειά τους να ρίξουν τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο έπεφτε στο κενό. Κατόρθωσαν να ξαναπάνε στο -12 (43-55), αλλά το τρίποντο του Διαμαντίδη στο φινάλε τους έφερε ξανά στο -15 με το 43-58 να κλείνει το 3ο δεκάλεπτο.

Το παιχνίδι είχε πλέον περάσει για τα καλά στο «πράσινο» στρατόπεδο, αφού με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής η απογοήτευση των Τούρκων, αφού όποτε έφταναν στην... πηγή (-11), για να πάρουν ανάσα, αμέσως βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε τον... πήχη της διαφοράς στο +17 (64-47) έξι λεπτά πριν το τέλος, βάζοντας ταφόπλακα στα όνειρα των παικτών και των οπαδών της Φενέρ, ενώ ο Καϊμακόγλου με το τέταρτο τρίποντό του σε έξι προσπάθειες, έκανε τους οπαδούς της Φενέρ να φύγουν απ' το γήπεδο, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +19 για να κλείσει τελικά το σκορ στο +21 και το ομολογουμένως εντυπωσιακό 77-56.

Απαντες υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα του πρωταθλητή Ευρώπης, ο οποίος στη χιονισμένη Κωνσταντινούπολη έκανε ένα πρώτης τάξεως... ζέσταμα και περιμένει πλέον στο ΟΑΚΑ τη Φενέρ για τη ρεβάνς στις 9 Φλεβάρη.

Αξιο αναφοράς το γεγονός πως όλοι όσοι είχαν παραμείνει στο γήπεδο, αποδοκίμασαν έντονα τον ανεγκέφαλο οπαδό της Φενέρ που πέταξε ένα καπνογόνο στον αγωνιστικό χώρο, με τη λήξη του παιχνιδιού.

Διαιτητές: Λαμόνικα - Ρίτζικ - Λάτισεβς.
Τα δεκάλεπτα: 9-24, 22-36, 43-58, 56-77.
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Σπάχια): Ούκιτς 11 (1), Τζέρελς 12 (1), Τουρκσάν 4, Ονάν 2, Ατσούρ 3 (1), Πεκέρ 10, Γκιστ 6 (1), Σαβάς 2, Μπογκντάνοβιτς 3 (1), Πρέλντζιτς 3 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Μπατίστ 15, Λόγκαν 8, Σάτο 12 (10 ριμπ.), Τσαρτσαρής 7, Διαμαντίδης 7 (1), Βουγιούκας 3, Καλάθης Ν. 3 (1), Σμιθ, Καϊμακόγλου 19 (4), Γιασικεβίτσιους 3 (1).

Θυμηθείτε την εξέλιξή της μέσα από το live του Onsports.

«Σιβηρικός» Παναθηναϊκός... έκαψε τη Φενέρ στην Πόλη



Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved