Μακελειό στην Αίγυπτο! (photos+videos)

Μακελειό στην Αίγυπτο! (photos+videos)

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε γήπεδο ποδοσφαίρου στην Αίγυπτο με τουλάχιστον 73 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους σε εκτεταμένα επεισόδια που έγιναν!

Τραγική κατάληξη είχε η αναμέτρηση της Αλ Μασρί με την Αλ Αχλί (3-1) στην Αίγυπτο, καθώς οι οπαδοί των δύο ομάδων όρμηξαν στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να σημειωθούν σφοδρές συγκρούσεις. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι τουλάχιστον 73 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ περίπου 1.000 οπαδοί μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στα νοσοκομεία. Κάποιοι παίκτες μάλιστα υποστήριξαν ότι είχαν γεμίσει με πτώματα τα αποδυτήρια, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιθανόν να ανέβει ο αριθμός των νεκρών!

Να σημειωθεί ότι οι δύο συγκεκριμένες ομάδες είναι οι μεγαλύτερες της χώρας και το μίσος ανάμεσά τους είναι τεράστιο.

«Πρόκειται για ένα ατυχές και εξαιρετικά θλιβερό γεγονός. Είναι η μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου της Αιγύπτου», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Χέσαμ Σέιχα στην κρατική τηλεόραση.

Αυτόπτες μάρτυρες και δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου αναφέρουν ότι μόλις έληξε ο αγώνας οπαδοί της Αλ Μάσλι εισέβαλαν στο γήπεδο και επιτέθηκαν με πέτρες, μπουκάλια και φωτοβολίδες στους οπαδούς της Aλ Άχλι.

«Αυτό είναι πόλεμος. Άνθρωποι πεθαίνουν μπροστά μας»

Την οργή του εξέφρασε μετά τα αιματηρά επεισόδια ο Μοχάμεντ Άμπο Τρέικα, παίχτης της Aλ Άχλι. Ο ποδοσφαιριστής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, είναι πόλεμος. Άνθρωποι πεθαίνουν μπροστά μας». Μάλιστα, ο ίδιος κατήγγειλε στο τηλεοπτικό δίκτυο της ομάδας του ότι «δεν έγινε καμία κίνηση, δεν υπάρχει ασφάλεια ούτε ασθενοφόρα».

Ένας άλλος αγώνας που θα πραγματοποιούνταν την Τετάρτη (01/02) στο Κάιρο ανεβλήθη μόλις έγινε γνωστή η είδηση για τα επεισόδια στο Πορτ Σαΐντ.

Έκτακτη συνεδρίαση για τη βία στο ποδόσφαιρο

Στο μεταξύ το αιγυπτιακό κοινοβούλιο πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση για τη βία στο ποδόσφαιρο, ενώ η εισαγγελία διέταξε έρευνα για την εισβολή στο γήπεδο και τα επεισόδια που ακολούθησαν, όπως δήλωσαν δικαστικές πηγές.

«Σχεδιασμένα τα επεισόδια στην Αίγυπτο»

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι κατηγόρησαν τους οπαδούς του έκπτωτου προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ για τα αιματηρά επεισόδια.

«Τα γεγονότα στο Πορτ Σαΐντ ήταν σχεδιασμένα και είναι ένα μήνυμα από τους οπαδούς του παλαιού καθεστώτος», δήλωσε ο βουλευτής Έσαμ αλ Έριαν σε ανακοίνωσή του που ανέβηκε στον ιστότοπο του Κόμματος της Ελευθερίας και τη Δικαιοσύνης, πολιτική κίνηση των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Από τη μεριά του ο στρατάρχης Μοχάμεντ Χουσέιν Ταντάουι, επικεφαλής του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου που κυβερνά την Αίγυπτο, διέταξε να σταλούν στο Πορτ Σαΐντ δύο ελικόπτερα για να μεταφέρουν τους ποδοσφαιριστές και τους οπαδούς της αλ Άχλι, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.

«Τα ελικόπτερα θα μεταφέρουν τους τραυματίες σε στρατιωτικά νοσοκομεία», πρόσθεσε η πηγή.

Ο Αλμπάντρι Φαργάλι, μέλος του κοινοβουλίου από το Πορτ Σαΐντ, κατηγόρησε τους αξιωματούχους και τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας ότι επέτρεψαν να συμβεί αυτό το τραγικό συμβάν λέγοντας ότι έχουν ακόμη δεσμούς με το καθεστώς του Μουμπάρακ.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας το έκαναν αυτό ή επέτρεψαν να συμβεί. Οι άνδρες του Μουμπάρακ εξακολουθούν να είναι στην εξουσία. Ο ηγέτης του καθεστώτος έχει πέσει, όμως οι άνδρες του εξακολουθούν να βρίσκονται στη θέση τους», κατήγγειλε στην κρατική τηλεόραση ο Φαργάλι.

Συνελήφθησαν 47 άτομα

Στο μεταξύ 47 άτομα συνελήφθησαν τα οποία ενδέχεται να έχουν σχέση με αυτά τα αιματηρά γεγονότα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μοχάμεντ Ιμπαχίμ, που τόνισε μεταξύ άλλων ότι πολλά από τα 73 θύματα πέθαναν από ασφυξία, την ώρα που συνωστίζονταν με άλλους θεατές.

Ο επικεφαλής του στρατιωτικού συμβουλίου, αρχιστράτηγος Μοχάμεντ Χουσείν Ταντάουι, ανακοίνωσε τη σύσταση ειδικής επιτροπής που θα διερευνήσει τα γεγονότα, χωρίς ωστόσο, να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Διαβάστε ακόμα

Μπλάτερ: «Μαύρη μέρα»

Μακελειό στην Αίγυπτο! (photos+videos)



NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved