Μπόνι: «Θα έπαιζα και δωρεάν στον Άρη»

Μπόνι: «Θα έπαιζα και δωρεάν στον Άρη»

Σαν σήμερα πριν από 14 χρόνια, την 1η Φεβρουαρίου του 1998, ο υπό διάλυση Άρης του Χρήστου Μαγκώτσιου αναδεικνύεται Κυπελλούχος Ελλάδας!

Οι Θεσσαλονικείς επικρατούν στον τελικό του Φάιναλ Φορ της ΑΕΚ του Γιάννη Ιωαννίδη, με 71-68, με τον Παναγιώτη Λιαδέλη να ανακηρύσσεται πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης και το Μάριο Μπόνι, που όπως και οι συμπαίκτες του έπαιζε απλήρωτος, να αποχωρεί αμέσως μετά, χαρίζοντας τα οφειλόμενα στην ομάδα. Με αφορμή τη σημερινή επέτειο, ο Ιταλός μίλησε στο Άρης FM 92.8 για τις αξέχαστες στιγμές που έζησε με την κίτρινη φανέλα. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και τους φιλάθλους του Άρη: «Οι οπαδοί του Άρη είναι πάντα στην καρδιά μου. Θυμάμαι τα απίθανα παιχνίδια με τους οπαδούς μας να δημιουργούν καταπληκτική ατμόσφαιρα. Απίθανες στιγμές ζήσαμε τότε, που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ. Είναι αδύνατο να τις ξεχάσω. Είναι ξεχωριστές αναμνήσεις, που κρατάω στην καρδιά μου. Σημαίνουν πολλά για μένα. Οι οπαδοί μας δημιουργούσαν απίστευτη ατμόσφαιρα, θυμάμαι που φώναζαν «Είναι τρελός ο Ιταλός, είναι τρελός ο Ιταλός». Μας είχαν δώσει τρομερή βοήθεια στην κατάκτηση του τίτλου. Όταν κάθομαι στο τραπέζι και συζητάω με τους φίλους μου για την Ελλάδα, μιλάω για τον Άρη και την αγάπη για αυτόν τον κόσμο».

Για τη μεταγραφή του στον Άρη: «Το ’96, όταν μετακόμισα στη Θεσσαλονίκη, θυμάμαι ότι είχαν έρθει πολλοί δημοσιογράφοι στο αεροδρόμιο. Με την αλλαγή του νόμου Μπόσμαν επιτράπηκαν οι μετακινήσεις κοινοτικών παικτών και τότε πήρα μεταγραφή στον Άρη. Θυμάμαι έντονα και το Κύπελλο Κόρατς και το Κύπελλο Ελλάδας το 1998. Σίγουρα, αποτέλεσαν για εμένα το αποκορύφωμα της καριέρας μου. Χαίρομαι που ο Άρης μου έδωσε τη δυνατότητα να πετύχω κάτι τόσο σημαντικό. Αγαπώ την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη. Προσπαθώ να έρχομαι κάθε χρόνο, για να βλέπω τους φίλους μου».

Για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε τότε ο Άρης: «Πάντα υπάρχουν προβλήματα στο χώρο του αθλητισμού. Προβλήματα μαθαίνω ότι υπάρχουν και τώρα. Η αλήθεια είναι πως στον Άρη θα έπαιζα και δωρεάν. Τόσο μεγάλη είναι η ιστορία του συλλόγου. Τον τίτλο του 1998 ήθελα να τον κάνω δώρο στον κόσμο. Ο Άρης είναι στην καρδιά μου. Όπως όταν αγαπάς μια γυναίκα δεν ξέρεις γιατί την αγαπάς, είναι κάτι που απλώς συμβαίνει. Έτσι νιώθω για τον Άρη».

Γιατί δεν αποχώρησε νωρίτερα από τον Άρη, αλλά έμεινε για να αγωνιστεί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας: «Τότε μίλησα με τους οπαδούς που μου είπαν να μείνω και να παίξω για αυτούς και τη φανέλα. Μου μίλησαν για την ιστορία της φανέλας και μου ζήτησαν να γίνει ένα με το δέρμα μου. Στη ζωή τα χρήματα κάποιες φορές πρέπει να τα βάζεις σε δεύτερο ρόλο και να λειτουργείς με το πώς νιώθεις. Να παίζεις για το συναίσθημα κα την αγάπη σου».

Για το εάν έχει κρατήσει το τύμπανο, που χτύπαγε πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας: «Όχι, δεν τα έχω στο σπίτι. Έχω τα ντραμς μόνο στο μυαλό και την ψυχή μου. Θυμάμαι τα παιδιά που τα χτυπούσαμε με μαζί. Είναι εικόνα χαραγμένη στο μυαλό και την καρδιά μου».

Για το τι ειπώθηκε στα αποδυτήρια πριν από τον τελικό με την ΑΕΚ: «Θυμάμαι που μίλησα με τους συμπαίκτες μου. Πήρα το λόγο και είπα ότι η αντίπαλη ομάδα μπορεί να έχει περισσότερα χρήματα και καλύτερους παίκτες, αλλά εμείς έχουμε καρδιά και θα το αποδείξουμε στο παρκέ».

Για τη χθεσινή (31/01) νίκη του Άρη επί της Βιλερμπάν, στο Eurocup: «Είμαι χαρούμενος που κέρδισε χθες (31/01) ο Άρης τη Βιλερμπάν. Του εύχομαι καλή συνέχεια».

Για το πότε θα επισκεφθεί ξανά τη Θεσσαλονίκη: «Έχω δουλειές αυτήν περίοδο στην Ιταλία. Είμαι σχολιαστής αγώνων στην τηλεόραση, ενώ είμαι μάνατζερ σε μια ομάδα. Το καλοκαίρι, όμως, θέλω να έρθω και μάλιστα με το γιο μου. Θέλω να του δείξω τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα».

Μπόνι: «Θα έπαιζα και δωρεάν στον Άρη»



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το Game 1 των playoffs Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Η καρδιά των Πρωταθλητών Νάγκετς! Ανατροπάρα at the buzzer από το -20 κόντρα στους Λέικερς
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ: Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σάουνα
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved