Αντίο «φαινόμενο»… (photos)

Αντίο «φαινόμενο»… (photos)

Ότι αρχίζει ωραία, τελειώνει με πόνο… Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της ποδοσφαιρικής καριέρας ενός από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου, του Ρονάλντο...

Η είδηση ότι ο Ρονάλντο σταματάει το ποδόσφαιρο σε ηλικία 34 ετών, πιθανόν να ευχαρίστησε κάποιους ποδοσφαιρόφιλους… Δεν έχουν περάσει αρκετές ημέρες από τότε που οπαδοί της Κορίνθιανς με γκράφιτι… έκραζαν τον Ρονάλντο για τα παραπανίσια κιλά του και τον προέτρεπαν να αποχωρήσει από το ποδόσφαιρο.

Λόγος δεν ήταν άλλος από το γεγονός ότι η Κορίνθιανς αποκλείστηκε από το Κόπα Λιμπερταδόρες και το όνειρο της κατάκτησής του τελείωσε πριν καν αρχίσει. Ως κύριοι υπεύθυνοι της αποτυχίας αυτής ήταν οι Ρονάλντο και Ρομπέρτο Κάρλος.  Ο τελευταίος υπέγραψε με την Ρώσικη Ανζί, γλιτώνοντας την… βύθιση της «πέισε».

Ο Ρονάλντο όμως δεν είχε αυτήν την επιλογή. Η δική του ήταν πιο… αντρίκεια μετά από την αποτυχία του με την Κορίνθιανς και αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Το τέλος της καριέρας του  μπορεί να χαρακτηριστεί σαν τραγωδία. Μπορεί να επέστρεψε στην Βραζιλία σαν Θεός, ωστόσο αποχωρεί χωρίς ίχνος σεβασμού προς το πρόσωπό του από τους ποδοσφαιρόφιλους της χώρας.

Τα προβλήματα της σχέσης του με την Κορίνθιανς, είχαν ξεκινήσει πριν καν συνεργαστούν. Λίγες ημέρες πριν την υπογραφή του στην «πέισε» ο ίδιος προπονούταν με την μισητή Φλαμένγκο. Έτσι οι οπαδοί της ομάδας από την αρχή δεν είδαν με καλό μάτι την μεταγραφή του. Στις πρώτες του εβδομάδες είχε βρεθεί σε αρκετά νυχτερινά κέντρα διασκέδασης κάτι που έδωσε δικαίωμα στους εχθρούς του να του προσάπτουν κατηγορίες που δεν ήταν υπεύθυνος.

Ο πρόεδρος του συλλόγου του έδινε ρεπό, την ώρα που το απαγόρευε από τους άλλους ποδοσφαιριστές. Για εκείνον ο Αντόνιο Κάρλος Ζάγκο απολύθηκε, καθώς δεν του συμπεριφερόταν με επιείκεια. Η ευκαιρία που έψαχνε ο Ρονάλντο για να αγαπηθεί και πάλι χάθηκε πολύ νωρίς. Αυτή ήταν το Κόπα Λιμπερταδόρες. Με τον αποκλεισμό ο Ρονάλντο δεν είχε όρεξη για απαντήσεις. Ήταν η ώρα του να αποχωρήσει από τα γήπεδα…

Τι θα γινόταν αν…

Η καριέρα του Ρονάλντο ήταν πάντα γεμάτη προβλήματα. Πολλές φορές οι πιστοί οπαδοί του έχουν αναρωτηθεί για τις επιλογές του. Ξεκίνησε εντυπωσιακά την καριέρα του στην Αϊντχόφεν και από εκεί μεταγράφηκε στην Μπαρτσελόνα όντας μόλις 19 ετών. Από τότε φαινόταν ότι θα γίνει ένας από τους καλύτερους επιθετικούς του κόσμου.

Τι θα γινόταν όμως αν έμενε στους «μπλαουγκράνα» για περισσότερο από έναν χρόνο; Ο πανηγυρισμός του Σερ Μπόμπι Ρόμπσον στο τέρμα του απέναντι στην Κομποστέλα που πέρασε όλους τους αντίπαλούς του, έκανε όλους όσους παρακολούθησαν το συγκεκριμένο τέρμα να νιώσουν περήφανοι για αυτόν τον ποδοσφαιριστή.

Τι θα γινόταν αν βρισκόταν σε καλή κατάσταση στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γαλλίας το 1998; Δεν ήταν η καλύτερή του ημέρα, ενώ αρκετά χρόνια αργότερα αποκαλύφθηκε ότι λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι είχε λιποθυμήσει από το άγχος.

Τι θα γινόταν αν δεν είχε τους δύο πολύ σοβαρούς τραυματισμούς στο γόνατό του; Το επιρρεπής σε τραυματισμούς γόνατό του τον… πρόδωσε δύο φορές στην καριέρα του.  Στην επιστροφή του απέναντι στην Λάτσιο, μία ντρίπλα που προσπάθησε τον… έριξε κάτω στο χορτάρι κλαίγοντας. Πολλοί πίστεψαν ότι δεν θα επέστρεφε ποτέ…

Ίσως να είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχασε τέσσερις σεζόν από την καριέρα του λόγω τραυματισμού και κατάφερε να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο. Δεν είναι μόνο ότι κέρδισε τρεις φορές το βραβείο του ποδοσφαιριστή της χρονιάς και άλλες δύο την «Χρυσή Μπάλα». Είναι και το γεγονός ότι σε όλη του την καριέρα γεννούσε φόβο στους αντιπάλους του.

Τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί; Μάλλον τίποτα παραπάνω. Το προσωνύμιο φαινόμενο του αποδόθηκε για την απίστευτη ικανότητα που είχε να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα των αντιπάλων με τεράστια ακρίβεια. Ο Ρονάλντο ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τα γήπεδα πριν από λίγες ώρες. Στο μυαλό όλων όμως αυτό έγινε μετά τα δύο του τέρματα απέναντι στην Γερμανία το 2002. Πήρε το Παγκόσμιο Κύπελλο αγκαλιά, κρέμασε την σημαία της Βραζιλίας στους ώμους του και χάρισε ένα χαμόγελο στις κάμερες… Τότε οι περισσότεροι είπαν: «Αντίο φαινόμενο…»

Αντίο «φαινόμενο»… (photos)



ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved