Πίτα με όνειρα για πρωτάθλημα και καλύτερο αύριο (photos)

Πίτα με όνειρα για πρωτάθλημα και καλύτερο αύριο (photos)

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε το μεσημέρι της Τετάρτης η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, παρουσία σύσσωμου του ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά και μελών της διοίκησης. Ευχή όλων, οι «πράσινοι» να κατακτήσουν τον τίτλο και να βγουν πιο δυνατοί από τη φετινή δοκιμασία. Στο κομμάτι της ομάδας το φλουρί, τυχεροί έπειτα από κλήρωση Καντέ, Καρνέζης, Κάσας και Ρουί Σίλβα.

Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, η οποία έλαβε χώρα στο Baraonda πίσω από το γήπεδο της Λεωφόρου, συνέπεσε χρονικά με μια όμορφη και συνάμα δύσκολη περίοδο για τον Παναθηναϊκό. Ομορφη διότι οι «πράσινοι» βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας και κρατούν την τύχη στα χέρια τους, δύσκολη λόγω των οικονομικών προβλημάτων που βιώνει ο σύλλογος.

Στη μάχη «αγωνιστική πορεία-οικονομικά προβλήματα » νικήτρια βγήκε η πρώτη. Γι αυτό και όλοι όσοι έδωσαν το παρών, μπήκαν και βγήκαν από το Baraonda με το χαμόγελο στα χείλη. Τυχαίο; Ισως, αλλά όπως και να έχει βγάζει μήνυμα. Το φλουρί της πίτας έπεσε στο κομμάτι που κόπηκε για ολόκληρη την ομάδα. Κατά τα άλλα, οι τυχεροί της κλήρωσης που ακολούθησε ήταν ο Σεντρίκ Καντέ (απουσιάζει στο Παναφρικανικό Κύπελλο), ο Ορέστης Καρνέζης, ο Μαρσέλο Κάσας και ο βοηθός του Φερέιρα, Ρουί Σίλβα.

Πρώτος και καλύτερος έφτασε ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη... συνέπειά του και προτίμησε πριν μπει στο μαγαζί, να περάσει λίγο χρόνο στο «σπίτι» του. Ο «Κάρα» βρήκε ανοιχτές τις θύρες και μπήκε στο ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου, εκεί που κάποτε γινόταν ένα με το έδαφος για να «καρφώσει» την Αρσεναλ. Στις 13.30, έφτασε ο Δημήτρης Γόντικας και ακολούθησαν όλοι οι ποδοσφαιριστές, όπως επίσης και οι Γιώργος Καπουράνης (πρόεδρος των σχολών ποδοσφαίρου), Μιχάλης Κίτσιος (πρώην πρόεδρος Ερασιτέχνη), Μαίρη Λομβάρδου, Γιώργος Λιβέρης (εκπρόσωποι του Ανδρέα Βγενόπουλου), Αλέξανδρος Παπαδοσπυριδάκης (οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ), Στράτος Σωπήλης (μέλος του Δ.Σ.), Βασίλης Κωνσταντίνου (μέλος του Δ.Σ.), Μίμης Δομάζος (μέλος του Δ.Σ.), Νίκος Χατζηνικολάου (αντιπρόεδρος της ΠΑΕ). Οι μόνοι από τους μετόχους που έδωσαν το παρών ήταν ο Λεωνίδας Πολέμης και ο Παναγιώτης Δάβαρης, ο οποίος δήλωσε χαρούμενος για την καλή πορεία της ομάδας, τόνισε πως είναι αισιόδοξος ότι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα γιατί «ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη υπόθεση και εξέφρασε την άποψη ότι η οικονομική λύση θα δοθεί και εκ των έσω, αλλά και από το εξωτερικό.

Ο Σωπήλης ισχυρίστηκε ότι «ο στόχος είναι ένας και είναι γνωστός από την αρχή της σεζόν» αναφερόμενος φυσικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Βασίλης Κωνσταντίνου δήλωσε ότι « η σημερινή είναι μια μέσα όπως όλες τις υπόλοιπες, αλλά εμείς τη ζούμε ιδιαίτερα και ξεχωριστά λόγω της χαράς που μας δίνει η πορεία της ομάδας», ενώ ο «στρατηγός» Δομάζος, ήταν σίγουρος ότι «εμείς θα χαρούμε στο τέλος της χρονιάς». Συμπλήρωσε, δε, ότι «ο καλός Παναθηναϊκός δεν φοβάται καμία Λιβαδειά» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «τα προβλήματα θα λυθούν όταν ψηφιστεί ο νόμος».

Η Μαίρη Λομβάρδου, τέλος, δήλωσε αισιόδοξη για το μέλλον και την εύρεση χρημάτων και υπέρ της λύσης εκ των έσω, ενώ ισχυρίστηκε ότι «ο Παναθηναϊκός θα φύγει νικητής και από τη Λιβαδειά».

Το πολύ κρύο κατά τα άλλα μεσημέρι «ζέσταναν» (από το πουθενά στην κυριολεξία) μικροί μάθητες από το σχολείο που βρίσκεται δίπλα στο μαγαζί. Την ώρα που έφευγαν έχοντας σχολάσει, πήραν χαμπάρι κάμερες και κινητικότητα και πλησίασαν για να δουν τι συμβαίνει. Μόλις αντιλήφθηκαν περί τίνος πρόκειται, οι «πράσινης απόχρωσης» μαθητές και μαθήτριες δεν έχασαν την ευκαιρία. Παρέμειναν για ώρα έξω από το Baraonda και κοιτούσαν με δέος κάθε ποδοσφαιριστή που έφτανε. Το κλου της ημέρας, ωστόσο, ήταν η εξέδρα που στήθηκε. Ο γνωστός για τα παναθηναϊκά του αισθήματα και ενήμερος για το που θα κοβόταν η πίτα, Παναγιώτης Κολλημένος, ανέλαβε χρέη οργανωτή, έδινε το σύνθημα και τα πιτσιρίκια ακολουθούσαν... Πετρόπουλος, Κλέιτον, Καπίνο και Λέτο, κυρίως, άκουσαν και από ένα σύνθημα που περιείχε τα ονόματά τους. Και παρόλο που αυτά των Λέτο και Καπίνο περιείχαν... σόκιν λέξεις, τα παιδάκια τα τραγούδησαν με πάθος. Τέτοιον οργανωτή δεν τον απογοητεύεις...

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις των παικτών του Παναθηναϊκού

Διαβάστε όλα όσα συνέβησαν πριν από την κοπή της πίτας του Παναθηναϊκού και τις δηλώσεις που έγιναν:

{coveritlive}cc1f001343{/coveritlive}



Ολυμπιακός – Προμηθέας 80-69: Επιστροφή στις νίκες στη Basket League πριν την Μπαρτσελόνα
Ολυμπιακός – Προμηθέας 80-69: Επιστροφή στις νίκες στη Basket League πριν την Μπαρτσελόνα
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Ολυμπιακός θα δώσουν τις ίδιες ημέρες τα Game 3 και 4
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Ολυμπιακός θα δώσουν τις ίδιες ημέρες τα Game 3 και 4
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved