MotoGP Sepang: Πρώτος ο Λορένθο, 5ος ο Ρόσι

MotoGP Sepang: Πρώτος ο Λορένθο, 5ος ο Ρόσι

Ο Χόρχε Λορένθο επέστρεψε, μετά τον περυσινό τραυματισμό του.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2010 Χόρχε Λορένθο (Yamaha Racing Team) επέστρεψε στις πρωτιές «γράφοντας» τον ταχύτερο γύρο στο 1ο pre-season του MotoGP στη Sepang στη Μαλαισία. Μεγάλος απών ο πρωταθλητής Κέισι Στόνερ (Repsol Honda Team) με πόνους στην πλάτη.

Με χρόνο 2:01,657” (και 30 γύρους) ο Λορένθο ήταν πρώτος με τον Ντάνι Πεντρόζα (Repsol Honda Team) να ακολουθεί (+ 0,346”και 48 γύρους) και τρίτο τον Καλ Κράτσλοου (Tech 3 Yamaha) με διαφορά + 0,564” και 32 γύρους.
Ο Ντάνι Πεντρόζα (Repsol Honda) ήταν ο πρώτος που μπήκε στην πίστα της Sepang γύρω στις 11 τοπική ώρα, αφού η βροχή που έπεφτε την νύχτα άφησε τον ασφαλτοτάπητα με αρκετή υγρασία. Λίγα λεπτά τον Ισπανό ακολούθησε ο Κέισι Στόνερ. Όμως ο πρωταθλητής του 2011, κάνοντας ασκήσεις stretching, ένιωσε ενοχλήσεις στην πλάτη του λόγω ενός παλιότερου τραυματισμού.

«Ήταν μία πολύ καλή ημέρα και πολύ σημαντική για εμένα. Επέστρεψα οδήγησα και ήταν πολύ καλά. Σήμερα ήταν ένα τεστ περισσότερο για εμένα για να δω την αντοχή μου» δήλωσε ο Πεντρόζα.

Λίγους γύρους έκαναν και οι οδηγοί και δοκιμαστές της Yamaha και της BQR-Kawasaki του Ιβάν Σίλβα. Ο Βαλεντίνο Ρόσι (Ducati Racing) περίμενε μέχρι το μεσημέρι για να ξεκινήσει. Οι πρόσφατα τραυματισμένοι Ντοβισιόζο, Χέιντεν αλλά και ο Κόλιν Έντουαρντς (Suter – BMW) δεν ρίσκαραν να μπουν στην πίστα.

Θετικό ήταν το ξεκίνημα του 2012 για τους εργοστασιακούς αναβάτες της Yamaha, Χόρχε Λορένθο και Μπεν Σπις. Οι δύο αναβάτες έμειναν ικανοποιημένοι με την απόδοση της μοτοσικλέτας. Η ισχύς του κινητήρα είναι σε καλό επίπεδο, ένας τομέας στον οποίο «υστερούσε» στα 800 κ.εκ , ενώ και η συμπεριφορά του πλαισίου (σύμφωνα με τους αναβάτες) είναι πολύ καλή. Στο φέρινγκ της Yamaha υπάρχει πλέον η εταιρία ENEOS, κύριος χορηγός της, ενώ φήμες αναφέρουν πως η επίσημη παρουσίαση της ομάδας θα γίνει στις δοκιμές της Jerez όπου θα δούμε τα χρώματα της μοτοσικλέτας του 2012.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τη σημερινή ημέρα. Ήταν θετική παρότι είχα να οδηγήσω πολύ καιρό μοτοσικλέτα». Δήλωσε ο Λορένθο και πρόσθεσε: «Η Yamaha έχει δουλέψει πολύ σκληρά το χειμώνα με την M1. Μπορώ άνετα να δω που πρέπει να προσαρμόσω το στυλ οδήγησης για τη μοτοσικλέτα και βλέπω πολλές δυνατότητες. Έχουμε πολλούς τομείς που μπορούμε να βελτιώσουμε, ανυπομονώ λοιπόν να ξεκινήσω τη δουλειά πάλι αύριο. Είμαι επίσης ικανοποιημένος με το δάχτυλό μου το οποίο είναι μια χαρά και δεν επηρεάζει την οδήγησή μου».

Ο Μπεν Σπις τόνισε: «Είμαι ικανοποιημένος, έχω να οδηγήσω μοτοσικλέτα από τη Βαλένθια. Δεν μου πήρε πολύ χρόνο να βρω το ρυθμό μου, δοκιμάσαμε μερικά πράγματα στο στήσιμο και κάθε βήμα ήταν και μια μικρή βελτίωση».

Πολύ θετικό ήταν το πρώτο τεστ της καινούργιας «GP12» στην Μαλαισία, αφού ο Ρόσι κατάφερε μειώσει τη διαφορά του στα 0,735” από τον πρώτο Λορένθο.Μαζί με τη νέα μοτοσικλέτα ο «Doctor» δοκίμασε και ένα νέο κράνος, το οποίο ακόμη βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο. Είναι πολύ αεροδυναμικό με χαρακτηριστική πίσω αεροτομή και μεγάλο οπτικό πεδίο το οποίο άρεσε τόσο πολύ στον Ιταλό, ώστε δήλωσε ότι είναι σαν να βλέπει σινεμά!

Στην συνέχεια έκανε 4 γύρους σε αργούς χρόνους και ύστερα από συνεννόηση με τον φυσιοθεραπευτή του αποχώρησε και επέστρεψε στο ξενοδοχείο του.

Στο video που ακολουθεί δείτε τον Ρόσι στην πρώτη του εμφάνιση με την Ducati.

MotoGP Sepang: Πρώτος ο Λορένθο, 5ος ο Ρόσι



Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved