Ο Τοτσέ και τα… ιδιαίτερα (photos+videos)

Ο Τοτσέ και τα… ιδιαίτερα (photos+videos)

Ο Τοτσέ σκοράρει και χαρίζει βαθμούς στον Παναθηναϊκό, χάνει όμως και ευκαιρίες που μπορεί να κοστίσουν στη δύσκολη συνέχεια της σεζόν. Το Onsports αναλύει το γιατί ο Ισπανός έχει «βγάλει» τα λεφτά του, αλλά κινδυνεύει να γίνει… μοιραίος λόγω της αστοχίας του.

Σαφώς και όταν ο Παναθηναϊκός αποκτούσε το καλοκαίρι, προς το τέλος μάλιστα της μεταγραφικής περιόδου κι αφού ολοκληρώνονταν η προετοιμασία της ομάδας, τον Χοσέ Βερντού Νικολάς Τοτσέ, κανείς δεν περίμενε ότι ο Ισπανός θα εξελιχθεί σε ισάξιο αντικαταστάτη του Τζιμπρίλ Σισέ.

Δεν ήταν μόνο το μηδαμινό κόστος της μεταγραφής, καθώς ο Τοτσέ ήταν ελεύθερος και το μόνο που κοστίζει στον Παναθηναϊκό είναι το συμβόλαιό του, αλλά και το γεγονός ότι τα 20 και τα 25 γκολ που έβαζε στη σεζόν ο Γάλλος σταρ δεν ήταν εύκολο να βρεθούν από έναν φορ ο οποίος ναι μεν έβαλε 35 γκολ σε δύο σεζόν, τα έβαλε όμως στη Segunda Division και με τη φανέλα της Καρταχένα.

Επιφυλακτικότητα και αμφισβήτηση

Η πρώτη συμμετοχή του Τοτσέ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ήρθε στην αναμέτρηση του καλοκαιριού με την Οντένσε, όπου παρότι σκόραρε, δείχνοντας ότι έχει τις «σεντερφορίσιες» κινήσεις, τον παρέσυρε το αρνητικό κλίμα του αποκλεισμού. Δεν έγινε, όμως, το ίδιο και στο παιχνίδι με τη Μακάμπι στο Ισραήλ, όπου έχασε… τα άχαστα και σε συνδυασμό με τη βαριά ήττα του Παναθηναϊκού άρχισε να βιώνει από τον Αύγουστο τον αμφισβήτηση.

Ούτε το γκολ στη ρεβάνς με τους Ισραηλινούς αντέστρεψε το κλίμα, αφού ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε, ενώ η δαιμονιώδης κατάσταση του Λέτο έφερε τον Ισπανό στον πάγκο και στη συνέχεια… στην εξέδρα, αφού κι αυτός αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών και δεν μπορούσε να δώσει βοήθειες που θα ήθελε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Ένα γκολ κάθε δύο ματς…

Στη συνέχεια της πορείας του ο Τοτσέ προσπάθησε σταδιακά να κερδίσει μια θέση στον Παναθηναϊκό. Όπως όμως αναφέραμε, το «φορμάρισμα» του Λέτο και το γεγονός ότι ο Αργεντινός σκοράρει με τρομακτική συχνότητα τη φετινή σεζόν, έκανε τον Ισπανό να μείνει στο περιθώριο. Η μοναδική καλή στιγμή του ήταν στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου σκόραρε ένα από τα τρία γκολ της νίκης του «τριφυλλιού».

Το θετικό για τον Τοτσέ, πάντως, ήταν πως στην επάνοδό του, μετά από περίπου ένα μήνα απουσίας, κατάφερε να σκοράρει στο φινάλε και να «σώσει» βαθμό για τον Παναθηναϊκό. Ήταν το ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο όπου ο Ισπανός έκανε το 1-1 στις καθυστερήσεις κι απέτρεψε τη δεύτερη ήττα των «πράσινων» στο πρωτάθλημα. Ακολούθησαν ωστόσο αρκετές χαμένες ευκαιρίες στο εκτός έδρας ματς με τον ΠΑΣ, αλλά και στη μισάωρη συμμετοχή του στο ματς με τον Ατρόμητο, μέχρι τα δύο γκολ με τον Λεβαδειακό και το γκολ-τρίποντο με τη Δόξα στη Θεσσαλονίκη.

Με αυτά και μ’ αυτά, ο Τοτσέ πάντως έφτασε τα πέντε γκολ στο πρωτάθλημα, σε 10 παρουσίες, όντας ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας πίσω από τον Λέτο! Ο Ισπανός ουσιαστικά πετυχαίνει ένα γκολ ανά δύο παιχνίδια, διόλου ευκαταφρόνητη, αλλά όχι και top επίδοση, όπως αυτές της ομάδας του συνολικά ή του Αργεντινού ηγέτη της.

Ναι μεν, αλλά... για τον Ισπανό

Μπορεί με τα γκολ του ο Τοτσέ να έχει «δώσει» επτά βαθμούς στον Παναθηναϊκό, όμως η συχνότητα του σκοραρίσματος δεν πείθει πως οι «πράσινοι» μπορούν να στηριχθούν με απόλυτη σιγουριά πάνω στην ευχέρειά του να «ματώνει» τα αντίπαλα δίχτυα. Ναι μεν ο Τοτσέ βοηθά στο να έρθουν πολύτιμα τρίποντα, χάνει όμως κι ευκαιρίες που… δεν χάνονται κι αυτό είναι το ανησυχητικό ενόψει της συνέχειας.

Σαφώς και δεν περιμένει κανείς από έναν παίκτη που παίρνει 500.000 ευρώ το χρόνο να έχει τις επιδόσεις παίκτη που αμειβόταν με τα τετραπλάσια χρήματα, όμως το πρωτάθλημα πλέον περνάει σε μια φάση που τα πάντα παίζουν καθοριστικό ρόλο. Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που θα κάνουν τη διαφορά και ο Παναθηναϊκός καλείται να λύσει το πρόβλημα του σκοραρίσματος έτσι ώστε να αποτρέψει την «γκέλα».

Στα τελευταία έξι παιχνίδια τους οι «πράσινοι» κέρδισαν στα πέντε με 1-0 και έδειξαν πως περνούν περίοδο επιθετικής δυστοκίας. Σε αυτά ο Τοτσέ ήταν σε κάποιες περιπτώσεις ο αρνητικός πρωταγωνιστής, ενώ σε άλλα έδωσε τις λύσεις. Ο Ισπανός μπορεί δηλαδή να βγάλει τα… κάστανα από τη φωτιά, αλλά μπορεί να εξελιχθεί και σε μοιραίο αν οι «πράσινοι» στραβοπατήσουν κι αυτός έχει σπαταλήσει ευκαιρία από αυτές που… δεν χάνονται κι αυτός καταφέρνει να χάσει…

Τα… ιδιαίτερα

Αυτό στο οποίο μπορεί να βασίζεται ο Παναθηναϊκός και μπορεί να του δώσει την ελπίδα πως θα βρει περισσότερες λύσεις από τον Τοτσέ, είναι η ικανότητα του Ζεσουάλδο Φερέιρα να παίρνει το 100% από τον κάθε ποδοσφαιριστή του. Ο Πορτογάλος, άλλωστε, ήταν αυτός που μετά τις αποδοκιμασίες προς τον Ισπανό στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο έκανε… ιδιαίτερα στον Τοτσέ και του «έφτιαξε» την ψυχολογία, με αποτέλεσμα ο Ισπανός να σκοράρει δυο φορές απέναντι στον Λεβαδειακό και να δώσει το τρίποντο κόντρα στη Δόξα.

Ο Φερέιρα μπορεί να «φτιάξει» κι άλλο τον Τοτσέ, να του δείξει την εμπιστοσύνη που θέλει ο κάθε επιθετικός και ο ίδιος ο Ισπανός μπορεί να «παίξει» με τη ρέντα που θέλουν να έχουν όλοι οι σκόρερ, αλλά και με τη συνέχεια στο σκοράρισμα που πάντα ανεβάζει την ψυχολογία. Όσο πιο γρήγορα ξεχάσει τις χαμένες ευκαιρίες κι όσο πιο γρήγορα αφομοιώσει τα… ιδιαίτερα του Φερέιρα, τόσο πιο εύκολο θα είναι για τον Τοτσέ να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα για τον Παναθηναϊκό.

Ο Τοτσέ και τα… ιδιαίτερα (photos+videos)



ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved