SUPER BOWL XLVI: Field Goals, Punts και Returns

SUPER BOWL XLVI: Field Goals, Punts και Returns

Τέσσερις μέρες πριν το 46ο Super Bowl, το Onsports αναλύει τις special teams των Νιου Γιορκ Τζάιντς και Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς, «μονομάχων» του φετινού τελικού του NFL.

Πέρα από τις άμυνες και τις επιθέσεις, εξίσου κρίσιμο ρόλο στο Super Bowl XLVI θα έχουν οι ειδικές ομάδες των δύο φιναλίστ. Αυτές συμμετέχουν στο παιχνίδι στις περιπτώσεις field goals, punts και extra πόντων.

Συνήθως οι συγκεκριμένοι παίκτες έχουν συμπληρωματικούς ρόλους στα ματς, αλλά όπως αποδείχθηκε πρόσφατα, στους τελικούς του NFC και του AFC, αυτοί μπορούν να καθορίσουν το τελικό αποτέλεσμα. Άλλωστε οι kickers μπορούν εύκολα να επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά την συνολική προσπάθεια κάποιας ομάδας σε αγώνα φούτμπολ.

Ισορροπία

Αμφότεροι οι Lawrence Tynes των Τζάιντς και Stephen Gostkowski των Πάτριοτς έχουν αποδείξει πολλές φορές πως είναι εύστοχοι και χρήσιμοι. Ακόμα, οι αντίστοιχοι punters, Zoltan Mesko και Steve Weatherford, μπορούν να στείλουν την μπάλα... όπου θέλουν.

Ο Gostowski είχε 28/33 field goals και 59/59 extra points κατά την διάρκεια της regular season. Ο Lawrence Tynes, 19/24 και 43/43, αντίστοιχα. Το καλύτερο τους field goal ήταν από απόσταση πενήντα γιαρδών, οπότε είναι εξαιρετικά αποτελεσματικοί και αξιόπιστοι.

Το ίδιο ισχύει για Weatherford και Mesko, με τον punter των Τζάιντς να έχει περισσότερη «δουλειά» στην διάρκεια της κανονικής περιόδου του 2011-12. Έτσι συμπεραίνεται πως όλοι οι παραπάνω θα κριθούν περισσότερο από τις τοποθετήσεις που θα του προσφέρουν οι συμπαίκτες τους σε άμυνα και επίθεση, αλλά και από την συνολική εξέλιξη του σκορ.

Returning

Δεν καταγράφεται ιδιαίτερα μεγάλη διαφορά ούτε στις επιστροφές των δύο ομάδων ύστερα από punt της αντίπαλης ομάδας. Ο Danny Woodhead ξεχωρίζει στον συγκεκριμένο τομέα από τους «πατς» με 21.9 γιάρδες σε είκοσι υποδοχές, ενώ ο Julian Edelman είχε 23.7 σε δώδεκα. Ωστόσο, οι Devin Thomas με 24.3 σε 25 υποδοχές και ο Da'Rel Scott, 24.4 σε 14 έχουν ελαφρώς καλύτερους μέσους όρους για τους Τζάιντς.

Τα returns ενδέχεται να διαδραματίσουν ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης, αλλά δύσκολα θα κρίνουν τον νικητή, αν και τίποτα δεν αποκλείεται σε έναν αγώνα φούτμπολ. Όπως και στις περιπτώσεις των kickers, ο συγκεκριμένος τομέας επηρεάζεται άμεσα από τις επιδόσεις των αμυντικών και επιθετικών γραμμών στις φάσεις που θα προηγηθούν των υποδοχών τους.

Διαβάστε ακόμα: SUPER BOWL XLVI: SUPER BOWL XLVI: Ο διπλός ρόλος των επιθετικών

Διαβάστε ακόμα: SUPER BOWL XLVI: Η «μάχη» των αμυντικών

Διαβάστε ακόμα: SUPER BOWL XLVI: Manning vs Brady

Διαβάστε ακόμα: SUPER BOWL XLVI: Πορεία των Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς

Διαβάστε ακόμα: SUPER BOWL XLVI: Πορεία των Νιου Γιορκ Τζάιντς

Διαβάστε ακόμα: SUPER BOWL XLVI: Προϊστορία «Τζάιντς-Πάτριοτς»

Διαβάστε ακόμα: SUPER BOWL XLVΙ: Η «χρυσή βίβλος»

Διαβάστε ακόμα: SUPER BOWL XLVI: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε



Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved