Εύκολα και ξεκούραστα ο Ολυμπιακός

Εύκολα και ξεκούραστα ο Ολυμπιακός

Επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί η «πρόβα τζενεράλε» του Ολυμπιακού, εν όψει της κρίσιμης εντός έδρας αναμέτρησης με την Εφές Αναντόλου.

Οι Πειραιώτες, δείχνοντας συνέπεια στην άμυνα, δεν συνάντησαν ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στον ΑΓΟΡ, στο ΣΕΦ, και πήραν τη νίκη με πειστικό τρόπο και σκορ 97-82. Το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς επικεντρώνεται πλέον στον κρίσιμο αγώνα της Τετάρτης (01/01) με τους Τούρκους, για την 3η αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας, και πάλι εντός των τειχών τους.

Με τον Πέρο Άντιτς να κάνει πράματα και θάματα στο πρώτο δεκάλεπτο, έχοντας 12 πόντους με 4/5 δίποντα και 1/1 τρίποντα, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 31-21 στο 10ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν σοβαροί από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και δεν επέτρεψαν στους νεοφώτιστους να βρουν διαδρόμους προς το καλάθι. Το συγκρότημα του Στέργιου Κουφού πήρε λύσεις από τους Ράιτ και Κρίστμας, αλλά αντιμετώπισε πάρα πολλά προβλήματα στο αμυντικό κομμάτι.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Παπανικολάου έδωσε λύσεις στο σκοράρισμα, ενώ με το Χάινς να τον μιμείται στη συνέχεια η διαφορά έφτασε γρήγορα γρήγορα τους 13 πόντους (40-27 στο 14’). Έχοντας εξαιρετικά ποσοστά από τη γραμμή των 6,75 μέτρων (4/8), οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 45-27 στο 15ο λεπτό. Ο Κρίστμας ήταν η μοναδική απειλή για το «ερυθρόλευκο» καλάθι, γεγονός που δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στο συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, που ξέφυγε στο +20 (47-27), τρία λεπτά πριν από το φινάλε του ημιχρόνου.

Η λήξη του πρώτου 20αλέπτου βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 50-33, έχοντας θέσει τις βάσεις για την κατάκτηση της άνετης νίκης. Η εικόνα του παιχνιδιού δεν διαφοροποιήθηκε στην επανάληψη. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο και προηγήθηκε με 59-37 στο 25ο λεπτό, με τους Παπανικολάου, Σπανούλη και Λο να οδηγούν στο σκοράρισμα. Ήταν φανερό πως οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν, με το Σέρβο τεχνικό των γηπεδούχων να μένει απόλυτα ικανοποιημένος από τη συγκέντρωση και των προσπάθεια των παικτών του στην άμυνα.

Με τον ΑΓΟΡ να έχει πετάξει λευκή πετσέτα, αφού μόνο ο Ντιόντε Κρίστμας που πέτυχε 41 πόντους με 8/15 τρίποντα φαίνεται να ήταν στο παρκέ, οι γηπεδούχοι δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα να διατηρήσουν το προβάδισμα σε επίπεδα ασφαλείας και να φτάσουν στην κατάκτηση του ροζ φύλλου, που τους διατηρεί στην κορυφή της Α1, μαζί με τον Παναθηναϊκό.

Διαιτητές: Φούφης, Ταβουλαρέας, Γ. Πουρσανίδης.
Δεκάλεπτα: 31-21, 50-33, 70-49, 97-82.
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 8, Λο 6 (2), Άντιτς 12 (1), Σπανούλης 5 (1), Ντόρσεϊ 6, Πελεκάνος 2, Γκετσεβίτσιους 14 (4), Γλυνιαδάκης 2, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 13 (1), Μάντζαρης 6 (1), Σλούκας 11 (2).
ΑΓΟΡ (Κουφός): Κρίστμας 41 (8), Μοτσενίγος 2, Παπανικολάου 5, Ράιτ 8 (1), Τσόχλας, Καλλινικίδης 2, Δορκοφίκης 3 (1), Τζόνσον 2, Λάτοβιτς, Πέτγουεϊ 16 (3), Δέδας, Κατσαρές 3.

Παρακολουθήστε μέσω του live του Onsports την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός - ΑΓΟΡ.



Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Πινγκ Πονγκ: Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα της Τ.Ε. ΕΦΟΕπΑ στην Πάτρα
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Αθλητισμός: Ξεκίνησαν οι εγγραφές των ερασιτεχνικών σωματείων στο νέο περιβάλλον του e-kouros
Ιππασία: Ο Τουλούπης στον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Ιππασία: Ο Τουλούπης στον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
Γουέστ Χαμ: Θέλει «βόμβα» με Μουρίνιο
Γουέστ Χαμ: Θέλει «βόμβα» με Μουρίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved