ΠΑΟΚάρχης στο ντέρμπι «δικεφάλων», 2-0 την ΑΕΚ (photos+videos)

ΠΑΟΚάρχης στο ντέρμπι «δικεφάλων», 2-0 την ΑΕΚ (photos+videos)

Νικητής για πρώτη φορά έπειτα από δεκατρία χρόνια έφυγε ο ΠΑΟΚ από το ΟΑΚΑ (σ.σ. τελευταία νίκη ήταν το 1-0 επί του Παναθηναϊκού την σεζόν 1998-99 με φάουλ-γκολ του Κώστα Φραντζέσκου), καθώς επικράτησε της ΑΕΚ με 2-0 στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League. Γεωργιάδης (16') και Αθανασιάδης (67') τα γκολ του «Δικεφάλου του Βορρά».

Με τα γκολ του Γεωργιάδη (16’) και Αθανασιάδη (67’) ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε ένα πολύτιμο «τρίποντο» υποσκελίζοντας την ΑΕΚ στον βαθμολογικό πίνακα, στον οποίο πλέον φιγουράρει στην 3η θέση, πίσω μόνο από τους δύο «αιώνιους».

Σε περίπτωση μάλιστα, που ο ΠΑΟΚ καταφέρει να εκμεταλλευτεί την έδρα του, την επόμενη αγωνιστική, κόντρα στον Ολυμπιακό, θα μειώσει την διαφορά του από τους περσινούς πρωταθλητές και πλέον θα μπορεί να κοιτάει ακόμα και την 2η θέση!

Τα πλάνα των προπονητών και ο Τσιρίλο

Ο τεχνικός του φιλοξενούμενου ΠΑΟΚ, Λάζλο Μπόλονι, αναγκάστηκε, λίγο πριν αρχίσει το ματς, ν’ αλλάξει τα πλάνα του, καθώς ο Μπρούνο Τσιρίλο αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και αποκλείστηκε - είχε συμπεριληφθεί στην αρχική 11άδα του ΠΑΟΚ - από την αποστολή, με τον νεαρό Γιώργο Κατσικά να παίρνει την θέση του στην καρδιά της αμυντικής γραμμής της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ο Γλύκος ήταν κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, με τους Σνάουτσνερ, Μαλεζά, Κατσικά και Λίνο να συνθέτουν την τετράδα της άμυνας. Γκαρσία, Λαζάρ και Φωτάκης αποτελούσαν το τρίγωνο στη μεσαία γραμμή, ενώ οι τρεις της επίθεσης για τον ΠΑΟΚ ήταν οι Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης στα άκρα, με τον Αθανασιάδη στην κορυφή της γραμμής κρούσης.

Στην αντίπερα όχθη, ο Νίκος Κωστένογλου για την γηπεδούχο ΑΕΚ επέλεξε τον Αραμπατζή κάτω από τα δοκάρια και για την άμυνα τους Αργυρίου – Λαγό (στα δύο άκρα) και Δέλλα – Μανωλά στο κέντρο της. Ο Καφές και ο Γεωργέας ήταν δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Χοσέ Κάρλος να παίζει λίγο πιο μπροστά με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς. Στις δύο «πτέρυγες» της Ένωσης τοποθετήθηκαν οι Λεονάρντο και Κλωναρίδης, ενώ σε θέση σέντερ φορ αγωνίστηκε ο Λυμπερόπουλος.

Είχαν διάθεση, όχι φάσεις…

Στο α’ ημίχρονο και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να ελέγξουν τον ρυθμό του παιχνιδιού και να επιβάλλει η καθεμία τον δικό της «νόμο» στο χορτάρι του ΟΑΚΑ. Ουσιαστικά, όμως, ούτε η ΑΕΚ, αλλά ούτε και ο ΠΑΟΚ κατάφεραν να κυριαρχήσουν πλήρως στο πρώτο 45λεπτο. Οι δύο «δικέφαλοι» επέδειξαν διάθεση για καλό ποδόσφαιρο δίνοντας ωστόσο, μεγάλη προσοχή και στα μετόπισθεν.

Άτυχη η ΑΕΚ, γκολάρα ο ΠΑΟΚ!

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να έχει προηγηθεί με το… καλησπέρα, αν ο Καφές ήταν πιο τυχερός και δεν έβλεπε τη μπάλα στην κεφαλιά που επιχείρησε να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου, μετά την άστοχη έξοδο του νεαρού τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ σε κόρνερ.

Η ομάδα, όμως, η οποία έμελλε να προηγηθεί στο ΟΑΚΑ ήταν ο ΠΑΟΚ… Και μάλιστα, με άκρως εντυπωσιακό τρόπο, καθώς ο Γεωργιάδης έστειλε στο 16’ τη μπάλα στα δίχτυα του Αραμπατζή με μία λόμπα «κομμένη και ραμμένη» για highlights αθλητικής εκπομπής!

Η φάση αυτή ήταν ουσιαστικά - μαζί με το δοκάρι του Καφέ - όλα όσα θα θυμούνται οι περίπου 10.000 φίλαθλοι, οι οποίοι αψήφησαν τις πολικές συνθήκες που επικρατούσαν στο Μαρούσι και πήραν θέση στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Η κατοχή της μπάλας ήταν 53%-47% υπέρ της ΑΕΚ, ενώ και οι τελικές προσπάθειες στο α’ ημίχρονο ήταν μοιρασμένες, με 6 για την Ένωση και 4 για τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Ανακάτεμα της τράπουλας από Κωστένογλου…

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Νίκος Κωστένογλου έριξε στη «μάχη» τους Γκερέιρο και Σιαλμά στις θέσεις των - αρνητικών - Κλωναρίδη και Χοσέ Κάρλος, σε μία προσπάθεια να γίνει η ΑΕΚ περισσότερο δημιουργική, αλλά και απειλητική προς την εστία του Γλύκου.

Η Ένωση απέκτησε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο β’ μέρος, με τον Γκερέιρο σε ρόλο επιτελικού μέσου και μάλιστα, στο 58’ από την συνεργασία του Πολωνού με τον Λεονάρντο και το γύρισμα του δεύτερου, λίγο έλειψε η ΑΕΚ να φτάσει στο γκολ…

Πάνω, όμως, που η ΑΕΚ φαινόταν να «πατάει γερά στα πόδια» (σ.σ. ή τουλάχιστον καλύτερα απ’ ότι στο α’ μέρος) ο Κωστένογλου αναγκάστηκε να κάνει την τρίτη αλλαγή του, καθώς ο Γεωργέας αποχώρησε με πρόβλημα στον δικέφαλο και την θέση του πήρε ο Βάργκας.

Ο Κολομβιανός πήρε εντολή να βοηθήσει και στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής αφήνοντας ουσιαστικά μόνο του τον Καφέ σε ρόλο ανασταλτικού χαφ, με τον Λεονάρντο σε θέση αριστερού χαφ, τον Γκερέιρο πίσω από τους επιθετικούς και τους Λυμπερόπουλο – Σιαλμά δίδυμο προωθημένων…

Το… χτύπημα της κόμπρας!

Ο ΠΑΟΚ περιορίστηκε στο β’ ημίχρονο σε παθητικό ρόλο θέλοντας να «προστατεύσει» το 0-1, το οποίο «κουβαλούσε» από το πρώτο 45λεπτο… Ο Μπόλονι γύρισε λίγα μέτρα πίσω την ομάδα του ευελπιστώντας ότι όσο περνούσε η ώρα, τόσο η ΑΕΚ θ’ ανέβαινε ψηλότερα στο γήπεδο και ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να γίνει απειλητικός στις αντεπιθέσεις.

Κάτι τέτοιο - αν και δεν ήταν ακριβώς η επιτομή της αντεπίθεσης - συνέβη στην φάση του 67’, όταν ο Λαζάρ «σμπαράλιασε» την ούτως ή άλλως… κοιμώμενη άμυνα της ΑΕΚ και με μία εξαιρετική κάθετη πάσα στον Αθανασιάδη έδωσε την ευκαιρία στον νεαρό διεθνή επιθετικό του ΠΑΟΚ να «γράψει» το 0-2!

Μία εξέλιξη, η οποία προκάλεσε μεγάλο εκνευρισμό στις τάξεις των οπαδών της Ένωσης, καθώς μετά το 0-2 οι αποδοκιμασίες από τις εξέδρες του ΟΑΚΑ ήταν έντονες προς τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία των «κιτρινόμαυρων»…

ΑΕΚ… στεγνή από επιλογές

Ο Μπόλονι έβαλε στο παιχνίδι τον Μπαλάφα στο 73’ αντί του Φωτάκη, ο οποίος τραυματίστηκε, με τον Έλληνα χαφ να βοηθάει σημαντικά στον ανασταλτικό τομέα κερδίζοντας αρκετές «μάχες» στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής.

Στο 80’ οι παίκτες του ΠΑΟΚ έκαναν τα… εύκολα-δύσκολα, καθώς ο Λαζάρ βγήκε τετ-α-τετ με τον Αραμπατζή, αντί να πλασάρει, όμως, επέλεξε να… προσφέρει θέαμα γυρίζοντας τη μπάλα στον επερχόμενο Γεωργιάδη! Ο τελευταίος σούταρε, αν και ξαφνιάστηκε, με τον keeper της ΑΕΚ να μπλοκάρει τελικά τη μπάλα.

Η αλλαγή του Ρομπέρ με τον Γεωργιάδη, οκτώ λεπτά πριν το φινάλε, ήταν απλώς «φρεσκάρισμα» από τον Ρουμάνο τεχνικό του ΠΑΟΚ, καθώς η «εικόνα» του παιχνιδιού ήταν ξεκάθαρη…

Η ΑΕΚ ήθελε, αλλά ήταν ηλίου φαεινότερο ότι δεν είχε ούτε τις ψυχικές, αλλά ούτε και τις σωματικές αντοχές, για να αντιστρέψει την διαμορφωθείσα κατάσταση. Ο Κωστένογλου δεν είχε επιλογές, οι παίκτες της Ένωσης δεν το πίστευαν, ο κόσμος στις εξέδρες… μουρμούριζε, άρα το τελευταίο δεκάλεπτο είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα, παρά χαρακτήρα ντέρμπι με δραματικό φινάλε!

Ευκολότερα απ’ ό,τι περίμενε…

Συμπερασματικά, ο ΠΑΟΚ έφτασε δίκαια και πιθανότατα ευκολότερα απ’ ό,τι περίμενε στη νίκη επί της ΑΕΚ βυθίζοντας την Ένωση ακόμα περισσότερο στα αγωνιστικά - και όχι μόνο… - προβλήματά της.

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_AEK_PAOK_290112{/akamai}

 

Θυμηθείτε την LIVE την εξέλιξη της συγκλονιστικής αναμέτρησης μέσω του Onsports

Θυμηθείτε το pre game του ντέρμπι των «δικεφάλων», όπως σας το προσέφερε το Onsports


ΠΑΟΚάρχης στο ντέρμπι «δικεφάλων», 2-0 την ΑΕΚ (photos+videos)



Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved