Ο Καστίγιο λύγισε τα παλικάρια της Λιβαδειάς (photos+videos)

Ο Καστίγιο λύγισε τα παλικάρια της Λιβαδειάς (photos+videos)

Δύο προσωπικά τέρματα του Νέρι Καστίγιο (51’ και 89’) λύτρωσαν τον Άρη, ο οποίος κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση του αξιόμαχου Λεβαδειακού, ο οποίος είχε ανοίξει το σκορ στο 5’ με τον Σουμπίνιο.

Ο Μεξικανός μεσοεπιθετικός, σκόραρε για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι που έχει αγωνιστεί και πήρε από το… χέρι τους «κίτρινους» του Μανουέλ Μασάδο, οι οποίοι είχαν «μπλοκαριστεί» από την εξαιρετική αμυντική λειτουργία των «πράσινων» της Λιβαδειάς.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 5’ με τον Σουμπίνιο και στη συνέχεια, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Κυριακίδη, αμύνθηκαν μαζικά. Όμως, δύο τέρματα από τον Νέρι Καστίγιο, ένα στην έναρξη του δεύτερου μέρους (51’) και ένα στο τέλος (89’) έδωσαν το «τρίποντο» στους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν σωρεία χαμένων ευκαιριών.

Ο Άρης με τη νίκη αυτή έκανε ακόμα ένα βήμα προς τα play offs, καθώς πλησίασε στους τέσσερις βαθμούς από τη SKODA Ξάνθη. Από την άλλη, οι «πράσινοι» της Βοιωτίας διατηρήθηκαν στους 10 βαθμούς και παρέμειναν στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Γκολ από τα αποδυτήρια

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους, καθώς μόλις στο 5’ ο Σουμίνιο με εξαιρετικό σουτ, άνοιξε το σκορ και έδωσε το πλεονέκτημα στον Λεβαδειακό.

Όμως, το γκολ των «πράσινων» φαίνεται πως ενήργησε ευεργετικά για τον Άρη, καθώς ήλεγξε πλήρως την αναμέτρηση και το «συγκρότημα» του Μανουέλ Μασάδο επιτίθετο κατά κύματα, ωστόσο βρήκε απέναντί του έναν εξαιρετικό Κυριακίδη.

Στο 10’ ο Έλληνας τερματοφύλακας των Βοιωτών είπε «όχι» στο σουτ του Μασάδοι, ενώ στο 17’ η κεφαλιά του Φατί, έπειτα από κόρνερ του Καπετάνου πέρασε άουτ. Οι «κίτρινοι» αύξησαν την πίεσή τους προς την εστία των φιλοξενούμενων και στο 22’ έφτασαν μία… ανάσα από την ισοφάριση, αλλά η κεφαλιά του Καστίγιο από σέντρα του Ακόστα, πέρασε άουτ, ελάχιστα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη.

Τέσσερα λεπτά αργότερα και πάλι ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία, καθώς έπειτα από σύγχυση στα καρέ των «πράσινων», ο Λαζαρίδης από το ύψος του πέναλτι δεν κατάφερε να «πιάσει» το σουτ. Όσο περνούσε η ώρα, οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεση και… εγκαταστάθηκαν μπροστά από την εστία του Κυριακίδη.

Στο 39’ οι άνθρωποι του Άρη διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, όταν έπειτα από σύγχυση στα καρέ του Λεβαδειακού, ο Ακόστα βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Μουλόπουλου, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Υπόθεση καθαρά… προσωπική

«Μονόλογος» του Νέρι Καστίγιο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το δεύτερο ημίχρονο. Ο Μεξικανός άσος ήταν ο εκφραστής των περισσότερων ενεργειών των γηπεδούχων και με δύο δικά του τέρματα, ο Άρης έλυσε τον «Γόρδιο δεσμό» της άμυνας του Λεβαδειακού, δίνοντας ένα σημαντικό «τρίποντο» στον Άρη.

Μόλις πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο βιρτουόζος μεσοεπιθετικός έδιωξε αρχικά το άγχος από τους γηπεδούχους, φέροντας το ματς στα ίσια (1-1) με περιπετειώδη τρόπο. Ο διεθνής άσος κυνήγησε μια φαινομενικά «χαμένη» φάση και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ασυνεννοησία του Τομάς με τον Κυριακίδη και με ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λεβαδειακού.

Στο 54’ ο Άρης έφτασε κοντά στην ανατροπή, όταν ο Τριανταφυλλάκος έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη και απομακρύνθηκε. Ένα λεπτό αργότερα ο Ουμπίντες έκανε το σουτ, αλλά ο πορτιέρο των Βοιωτών ενήργησε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 59’ και πάλι ο Έλληνας τερματοφύλακας είχε… απάντηση στην απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Μίσελ.

Στο 65’ οι «κίτρινοι» έχασαν μία ακόμα καλή στιγμή, όταν ο Καστίγιο άλλαξε με τον Τριανταφυλλάκο, ο Μεξικανός μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ απέναντι στον Κυριακίδη, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 81’ ο Μίσελ απείλησε και πάλι, αλλά για μία ακόμα φορά ο Κυριακίδης αντέδρασε σωστά και έδιωξε κόρνερ, κάτι που έγινε και στο 83’ στο σουτ του Λαζαρίδη.

Όσο περνούσε η ώρα και ο Άρης συνέχιζε να χάνει ευκαιρίες, το άγχος μεγάλωνε για τους γηπεδούχους. Όμως, κάπου εκεί επενέβη ο Νέρι Καστίγιο. Στο 89’ ο Μεξικανός έκανε το σουτ, η μπάλα κόντρα στους αμυντικούς, έφτασε στον Ακόστα που έκανε νέο σουτ, ο Κυριακίδης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Νέρι Καστίγιο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λεβαδειακού και έδωσε την ευκαιρία σε όλους στο «Κλ. Βικελίδης» να ανασάνουν βαθιά…

Τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_ARI_LEV_290112{/akamai}

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη της αναμέτρησης Άρης - Λεβαδειακός, όπως σας την προσέφερε το Onsports.

Ο Καστίγιο λύγισε τα παλικάρια της Λιβαδειάς (photos+videos)



Η Βίρτους έστειλε την Εφές... σπίτι της και πάει στην Μπασκόνια για την πρόκριση στα playoffs
Η Βίρτους έστειλε την Εφές... σπίτι της και πάει στην Μπασκόνια για την πρόκριση στα playoffs
«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved