Απόδραση με Τοτσέ ο Παναθηναϊκός, 1-0 τη Δόξα (photos+videos)

Απόδραση με Τοτσέ ο Παναθηναϊκός, 1-0 τη Δόξα (photos+videos)

Με γκολ του Τοτσέ στο 60’ ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τη Δόξα Δράμας στη Θεσσαλονίκη και επέστρεψε στο +5 από τον δεύτερο Ολυμπιακό. Πρώτη νίκη χωρίς τον Λέτο φέτος οι «πράσινοι», επέστρεψε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Επιστροφή στα αγχωτικά 1-0 για τους «πράσινους» που έστω και δύσκολα, χωρίς Λέτο και με αρκετή δόση νευρικότητας κατάφερε να περάσει από την έδρα της Δόξας Δράμας και να ανεβάσει ξανά τη διαφορά από τους διώκτες του, μένοντας μόνος στην κορυφή και πέντε βαθμούς μακριά από τον δεύτερο Ολυμπιακό.

«Χρυσός» σκόρερ ο παραλίγο… μοιραίος Τοτσέ, καθώς στο 60’ μπόρεσε να νικήσει τον Σέρεμετ ενώ θα μπορούσε να το έχει κάνει και σε μερικές ακόμα περιπτώσεις, ενώ στο 5’ είχε σκοράρει αλλά υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, η επιστροφή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στην ενεργό δράση μετά από έξι μήνες απουσίας!

Αλλαγμένος ο Παναθηναϊκός

Ο Μάκης Κατσαβάκης είχε κάτω από τα γκολπόστ τον Σέρεμετ με τους Γελαδάρη, Βέρτζο, Τριποτσέρη και Σικαλιά από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Η μεσαία γραμμή της Δόξας ήταν ενισχυμένη με τους Αμπουμπακάρι, Λίμα και Παπαδόπουλο ενώ μπροστά τους κινήθηκαν οι Αραβίδης, Ουέλιγκτον και Κυβελίδης προσπαθώντας να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Στον αντίποδα ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επέλεξε κάτω από τα δοκάρια τον Καρνέζη και τους Ιωαννίδη, Σαριέγκι, Μπιάρσμιρ και Βύντρα από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέσις οι Σιμάο και Κατσουράνης με τον Κουίνσι αριστερά και τον Ζέκα δεξιά στις πτέρυγες ενώ ο Κλέιτον ήταν το στήριγμα του Τοτσέ ο οποίος ήταν μόνος στην επίθεση.

Χωρίς συγκινήσεις…

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο αλλά να μην τα καταφέρνει σε μεγάλο βαθμό αφού κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες και τα λάθη στη μεσαία γραμμή. Ο πλέον κινητικός ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού», ελλείψει Λέτο, ήταν ο Κλέιτον που θέλησε με κάποιες ατομικές ενέργειες να δημιουργήσει κινδύνους για την άμυνα της Δόξας ωστόσο δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

Οι «πράσινοι» στο 5’, ωστόσο, θα μπορούσαν να έχουν πάρει το προβάδισμα καθώς ο Τοτσέ πήρε την κάθετη πάσα από τον Κλέιτον κατάφερε να πλασάρει τον Σέρεμετ όμως υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, με την απόφαση του βοηθού Δημητριάδη να αμφισβητείται έντονα. Η Δόξα από την πλευρά της, αφού απέφυγε το συγκεκριμένο κίνδυνο, κατάφερε να οργανωθεί καλύτερα στην άμυνα και να μην κινδυνέψει ιδιαίτερα, ενώ είχε και μια καλή στιγμή με τον Κυβελίδη στο 21’, παρά μόνο σε κάποιες περιπτώσεις που οι «πράσινοι» θέλησαν να μπουν από τα άκρα χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε πολύ, με τον Παναθηναϊκό να θέλει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το γκολ που θα «ξεκλείδωνε» την άμυνα της Δόξας και τους «μαυραετούς» να είναι σε παθητικό ρόλο παρά τις αλλαγές των Βάντερσον και Σοϊλέδη που έκανε ο Μάκης Κατσαβάκης έτσι ώστε να δώσει έναν επιθετικό τόνο στην ομάδα του.

Έδιωξε το άγχος, παραλίγο να γίνει μοιραίος ο Τοτσέ

Τα πρώτα λεπτά πέρασαν ωστόσο χωρίς τη μεγάλη φάση, με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να διασπάσει την άμυνα της Δόξας, και με τη συμπλήρωσε μιας ώρας αγώνα ήρθε η… λύτρωση για το «τριφύλλι». Σε μια ωραία οργανωμένη επίθεση, με τον Κλέιτον να «φτιάχνει» από τη μεσαία γραμμή την επίθεση, ο Κουίνσι έφυγε από τα δεξιά κι έκανε ωραία σέντρα για να πεταχτεί ο Τοτσέ και με προβολή να δώσει προβάδισμα στο «τριφύλλι» στο «Καυτανζόγλειο».

Ο Ισπανός φορ μάλιστα είχε την ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι στο 74’ όταν ο Κουίνσι πέρασε όλο τον κόσμο από δεξιά, του σέρβιρε έτοιμο γκολ κι όμως ο Τοτσέ δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Οι «πράσινοι» στη συνέχεια διαχειρίστηκαν σωστά το αποτέλεσμα που είχαν στα χέρια τους, δεν πιέστηκαν από τη Δόξα η οποία δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση την οποία κυνήγησε μεν με πάθος αλλά όχι ορθόδοξα.

Η παρουσία του Μαυρία στη μεσαία γραμμή βοήθησε ιδιαίτερα στο να κρατήσει ο Παναθηναϊκός τη μπάλα και να μην επιτρέψει στη Δόξα να βγάλει  επιθέσεις, ενώ στα θετικά για το «τριφύλλι» ήταν η επιστροφή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στην ενεργό δράση μετά από έξι μήνες απουσίας και το σοβαρό τραυματισμό που είχε στη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Δείτε το γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_ DOKSA_PAO_290112{/akamai}

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Δόξα Δράμας – Παναθηναϊκός

Θυμηθείτε το Pre Game της αναμέτρησης από το Καυτανζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης

Απόδραση με Τοτσέ ο Παναθηναϊκός, 1-0 τη Δόξα (photos+videos)



Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved