Νίκη θέλημα... Βίλα για τον ΠΑΣ (photos+videos)

Νίκη θέλημα... Βίλα για τον ΠΑΣ (photos+videos)

Πρώτο «τρίποντο» επί θητείας Αναστασιάδη για την ομάδα της Ηπείρου που νίκησε μετά από έντεκα ματς τον Παναιτωλικό με 1-0 στη... χορτολιβαδική έκταση των «Ζωσιμάδων».

«Χρυσός» σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν ο Βίλα στο 71’ με κοντινό σουτ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι, το οποίο είχε χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι. Οι «κυανόλευκοι» είχαν την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο «ξεμπλόκαραν» μετά την αποβολή του Σιόντη στο 55’.

Οι Ηπειρώτες με το «τρίποντο» πήραν σημαντική βαθμολογική… ανάσα, καθώς έφτασαν τους 14 βαθμούς και βγήκαν από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Από την… άλλη, οι Αγρινιώτες έμειναν στην 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 17 πόντους.

Άκαρπη υπεροχή για τον ΠΑΣ Γιάννινα

Σε μέτρια επίπεδα κινήθηκε το πρώτο μέρος στους «Ζωσιμάδες». Ο κακός αγωνιστικός χώρος αποτέλεσε τροχοπέδη στις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στα πρώτα 45 λεπτά, ωστόσο δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Τσενάμο, εκτός από την φάση του 9ου λεπτού.

Ο Βάντερσον εκτέλεσε το πλάγιο, οι Εντζεγκουέλε και Ντολεζάι μπερδεύτηκαν, έδωσαν την ευκαιρία στον Γεωργίου να πάρει τη μπάλα, έκανε το σουτ από καλή θέση, ωστόσο, ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε σωτήρια.

Στο 13’ ο ΠΑΣ Γιάννινα απείλησε και πάλι με στημένη μπάλα, όμως, η απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Παναιτωλικού.

Η… απάντηση για τα «καναρίνια» ήρθε στο 17’ όταν ο Ρότσα εκτέλεσε το φάουλ, αλλά ο Κηπουρός ενήργησε σωστά και μπλόκαρε. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι οι φιλοξενούμενοι απείλησαν, όταν ο Ρότσα βρήκε τον Καμαρά, αλλά η κεφαλιά που έκανε ο τελευταίος, πέρασε άουτ, ελάχιστα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΣ Γιάννινα.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως οι διάδρομοι προς την εστία του Τσενάμο ήταν «κλειστοί» από τους παίκτες του Παναιτωλικού και φτάσαμε έτσι στο «λευκό» 0-0 στο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, ο Άγγελος Αναστασιάδης θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και για τον λόγο αυτό πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου τον Μπακαγιόκο, ο οποίος δεν έδειξε πολλά πράγματα και πέρασε εντός τον Βίλα.

Αλλαγή… σκηνικού

Στο 55’ οι αριθμητικές ισορροπίες της αναμέτρησης άλλαξαν, όταν ο Σιόντης θέλησε να σταματήσει τον Βίλα, ωστόσο τον ανέτρεψε και ο διαιτητής Σπάθας έδειξε το φάουλ και τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Έλληνα άσο του Παναιτωλικού, ο οποίος πήρε νωρίς την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Για τον λόγο αυτό, ο Μπάμπης Τεννές, δύο λεπτά αργότερα, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Χαριστέα στην θέση του Θεοδωρίδη και οι γηπεδούχοι… γύρισαν το σύστημά τους σε 4-4-1, με τους Ονουάτσι και Καμαρά να καλύπτουν το δεξί και το αριστερό άκρο, αντίστοιχα.

«Από μηχανής… Βίλα»

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, μετά την αποβολή του Σιόντη, ο ΠΑΣ Γιάννινα αύξησε την πίεσή του προς την εστία του Τσενάμο και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 71’ με τον Βίλα. Συγκεκριμένα, ο Ντε Βινσέντι εκτέλεσε απ’ ευθείας το φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παναιτωλικού και στην επαναφορά ο Αλβανός άσος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, νίκησε τον Τσενάμο και έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Στο 75’ το παιχνίδι λίγο έλειψε να… τιναχθεί στον «αέρα», όταν ο Τσενάμο διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή Σπάθα για το φάουλ που υποδείχθηκε στον Γεωργίου. Ο Έλληνας τερματοφύλακας αντίκρισε την κίτρινη κάρτα, όμως η ενέργειά του έφερε ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα, ο Εντζεγκουέλε χτύπησε αψυχολόγητα τον Βίλα από πίσω, με τον διαιτητή να του δείχνει την κίτρινη κάρτα.

Στο 81’ ο Μιχαήλ, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο 69’ στη θέση του Ζαραδούκα βρέθηκε απέναντι στον Τσενάμο, όμως καθυστέρησε να κάνει το σουτ και ο Ντολεζάι τον πρόλαβε και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Δείτε το γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_GIANNINA_PANETOLIKOS_290112_{/akamai}

Θυμηθείτε το γκολ και την εξέλιξη της αναμέτρησης του ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός.

Νίκη θέλημα... Βίλα για τον ΠΑΣ (photos+videos)



Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 2-3 πέν. (1-0): Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά
ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved