Ο Αστέρας άλωσε το περιστεριώτικο κάστρο (photos+videos)

Ο Αστέρας άλωσε το περιστεριώτικο κάστρο (photos+videos)

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη σημείωσε ο Αστέρας Τρίπολης επικρατώντας 1-0 του αήττητου μέχρι σήμερα Ατρόμητου στο Περιστέρι. Ο Μπαρτολίνι το γκολ των Αρκάδων (9’), με δέκα παίκτες από το 58’ οι γηπεδούχοι λόγω αποβολής του Τάτου. Παράπονα για τη διαιτησία του Βοσκάκη έχει ο Ατρόμητος.

Στην αναζήτηση του «κακού δαίμονα» του Ατρομήτου, ο Αστέρας είναι η πρώτη ομάδα που έρχεται στο μυαλό του κάθε φίλου των Περιστεριωτών. Τέσσερις φορές έχει επισκεφθεί τα Δυτικά Προάστια η ομάδα της Αρκαδίας και εξακολουθεί να παραμένει αήττητη. Το 2008 είχε συμβάλλει στον υποβιβασμό των «κυανόλευκων» παίρνοντας το πρώτο της τρίποντο, ακολούθησαν δύο ισοπαλίες και η σημερινή επικράτηση που ήρθε να προσγειώσει απότομα τους παίκτες του Γιώργου Δώνη.

Η ομάδα του Τσιώλη, η οποία μέχρι σήμερα παρουσίαζε φτωχότατη συγκομιδή στα εκτός έδρας ματς (μία ισοπαλία και οκτώ ήττες ο απολογισμός με μόλις δύο γκολ ενεργητικό!) πανηγύρισε το πρώτο τρίποντο μακριά από την Τρίπολη, αναγκάζοντας παράλληλα τους Πρίγκιπες της δυτικής όχθης στην παρθενική τους ήττα στο Περιστέρι.   

Ο Γιώργος Δώνης αποφάσισε να μην κάνει ιδιαίτερες παρεμβάσεις στην ενδεκάδα παρά τη δεδομένη ταλαιπωρία από το ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Εριξε βέβαια από την αρχή στη μάχη τους Μήτρογλου και Τάτο, ενώ χρησιμοποίησε και το Νάστο λόγω της ίωσης που ταλαιπωρεί τον Σκόνδρα. Ο Σάκης Τσιώλης από την πλευρά του, δεν επεφύλασσε ιδιαίτερες εκπλήξεις στην ενδεκάδα. Παρέταξε την ομάδα του με αμυντικούς προσανατολισμούς και σαφή διάθεση να κλείσει τους χώρους και να χτυπήσει στην κόντρα.

Πριν καλά καλά οι παίκτες των δύο ομάδων προλάβουν να ζεσταθούν και να μπουν στο κλίμα του αγώνα, ο Αστέρας άνοιξε το σκορ από στημένη φάση. Η εκτέλεση κόρνερ του Μπρέσκα στο 9’ ήταν υποδειγματική και ο Μπαρτολίνι, ο οποίος έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Ατρομήτου, βρήκε δίχτυα με δυνατή κεφαλιά. Το γκολ αυτό δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα στους γηπεδούχους, οι οποίοι ούτως ή άλλως στο πρώτο μέρος έδειξαν ότι έμειναν στην Τούμπα και στα πανηγύρια για την πρόκριση εις βάρος του ΠΑΟΚ.

Διότι ναι μεν ο Ατρόμητος έκλεισε τους Αρκάδες στα καρέ τους, εντούτοις δεν δημιούργησε ούτε μία καθαρή ευκαιρία. Μέχρι και το 25’, κυκλοφορούσε τουλάχιστον τη μπάλα και προσπαθούσε να παίξει από τις πτέρυγες, ωστόσο είχε σε πολύ κακή μέρα τους Καραγκούνη και Επστάιν και δεν μπόρεσε να φτάσει με αξιώσεις στα καρέ του Χακόμπο. Από το 25’, δε, και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, οι Περιστεριώτες ήταν αγνώριστοι. Κάθε προσπάθειά τους φανέρωνε άγχος και οι ψηλές και βαθιές μπαλιές αποτέλεσαν εύκολη λεία για τους αμυντικούς του Αστέρα. Ο οποίος από την πλευρά του εκμεταλλεύτηκε το μπλακ άουτ του αντιπάλου και θα μπορούσε σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις να διευρύνει το προβάδισμά του.

Το ότι ο Ατρόμητος πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0, το οφείλει αποκλειστικά στον Ιτάνζ που στο 35’ και στο 42’ απογειώθηκε και απέκρουσε με δυσκολία το σουτ του Αλβάρες και την κεφαλιά του Μπαρτολίνι (πάλι από κόρνερ του Μπρέσκα), αντίστοιχα.

Ρίσκο Δώνη και φουλ επίθεση

Αναγκασμένος να ρισκάρει ούτως ώστε η ομάδα του να κυνηγήσει την ανατροπή, ο Δώνης πέρασε στο 46’ στο ματς τους Αναστασάκο και Μπρίτο στις θέσεις των Γιαννούλη και Καραγκούνη. Το σχήμα έγινε 4-4-2, με τον Επστάιν να γυρίζει (όπως και στην Τούμπα) αριστερός μπακ, τον Δημούτσο να αγωνίζεται ως δεξιός χαφ και τον Τάτο να παίζει πίσω από τους δύο πλέον επιθετικούς.

Ο Ατρόμητος μπήκε όντως πιο φουριόζος στην επανάληψη και έκλεισε τον Αστέρα για τα καλά στα καρέ του χάνοντας  μια καλή ευκαιρία με τον Αναστασάκο στο 53’ (έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του ο Χακόμπο). Πάνω που οι γηπεδούχοι πάλευαν να φτάσουν στην ισοφάριση, ήρθε η φάση του 58’ να αλλάξει εντελώς τα δεδομένα. Ο Τάτος διαμαρτυρήθηκε δικαιολογημένα για πέναλτι σε τράβηγμα του Μπαρτολίνι, ο Βοσκάκης όμως όχι μόνο δεν υπέδειξε την εσχάτη των ποινών, αλλά απέβαλε τον βραχύσωμο χαφ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.  

Οι γηπεδούχοι το πάλεψαν έστω και με αριθμητικό μειονέκτημα, ωστόσο ήταν πολύ δύσκολο να διασπάσουν τη μαζική πλέον άμυνα του Αστέρα που δεν είχε άλλο μέλημα από το να διαφυλάξει τα νώτα του (μόνο μια ευκαιρία στις καθυστερήσεις έχασαν οι φιλοξενούμενοι). Με εξαίρεση κάποιες μικροευκαιρίες, ο Ατρόμητος δεν φλέρταρε με το 1-1, αν και στο 87’ ζήτησε δεύτερο πέναλτι όταν ο Μήτρογλου έπεσε μέσα στην περιοχή έπειτα από διεκδίκηση της μπάλας με τους Μπαρτολίνι και Πουλίδο.

Το αποτέλεσμα αυτό έδωσε τεράστια βαθμολογική ανάσα στον Αστέρα και σίγουρα και ψυχολογία για τις επόμενες εξορμήσεις του. Ο Ατρόμητος από την άλλη, έχασε μεγάλη ευκαιρία να περάσει μόνος πέμπτος στη βαθμολογία σε μια περίοδο που το δικό του πρόγραμμα είναι θεωρητικά βατό, ενώ αυτός της εκ των βασικών ανταγωνιστριών για την πεντάδα Ξάνθης, δύσκολο. Σε κάθε περίπτωση πάντως και ανεξάρτητα από το αν τα παράπονά του για τις αποφάσεις του Βοσκάκη είναι δικαιολογημένα, σήμερα ήταν κατώτερος των περιστάσεων και πέταξε ένα ημίχρονο στα σκουπίδια.

Δείτε το γκολ του αγώνα


{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_ATROMITOS_ASTERAS{/akamai}

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης

Ο Αστέρας άλωσε το περιστεριώτικο κάστρο (photos+videos)



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Ραντεβού με την ιστορία έχουν ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός στην Πόλη!
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved