Ο «Φάρος» τίμησε τους πρωταγωνιστές της πρόκρισης στο EURO

Ο «Φάρος» τίμησε τους πρωταγωνιστές της πρόκρισης στο EURO

Την τιμητική της είχε χθες (28/1), στα Χανιά, στο «σπίτι» του «Γαλανόλευκου Φάρου», η Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου. Ο Πανελλήνιος σύλλογος φίλων Εθνικής τίμησε τον Σοφοκλή Πιλάβιο, τον Φερνάντο Σάντος, τον Τάκη Φύσσα και τον Σωτήρη Νίνη για την πρόκριση στο EURO

Για 7η χρονιά οι ακούραστοι εραστές της Εθνικής διοργάνωσαν τη γιορτή, με απόλυτη επιτυχία. Ούτε οι μετασεισμοί, ούτε ο βροχερός καιρός πτόησαν τους φίλους της Εθνικής, οι οποίοι αγκάλιασαν την αποστολή της ΕΠΟ, οι οποίοι αισθάνθηκαν σαν το σπίτι τους, τόσο με την επίσκεψη στο Μουσείο, όσο και στη τελετή ΒΡΑΒΕΙΑ ΟΠΑΠ EURO12 το βράδυ σε κέντρο της πόλης.

Πρώτος επισκέφθηκε το μουσείο στις 7 το απόγευμα ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος πρώτη φορά επισκέπτεται τα Χανιά. Ο διεθνής άσος, συνοδευόμενος από μέλη του ΔΣ του Γαλανόλευκου Φάρου, έφθασε στη Χρυσάνθου Επισκόπου, όπου και έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από μικρούς και μεγάλους που είχαν κατακλύσει το χώρο. Ο 22χρονος άσσος ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο, Νίκο Φλέκκα, είδε όλα τα εκθέματα, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις φανέλες των διεθνών που έγραψαν το "έπος" της Πορτογαλίας. Στη συνέχεια ο Νίνης, αφού γράφτηκε επίτιμο μέλος του "Γαλανόλευκου Φάρου", φωτογραφήθηκε με τους φίλους της Εθνικής.

Στη συνέχεια μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, μιλώντας για τα συναισθήματα του από την επίσκεψη στο χώρο.

"Αισθάνομαι πολύ όμορφα, γιατί είμαι σε χώρο, που τα παιδιά που το δημιούργησαν αγαπούν την Εθνική. Σε όποιο γήπεδο και αν παίζουμε βλέπουμε τα παιδιά του "Γαλανόλευκου Φάρου" να είναι δίπλα μας και αυτό μας δίνει δύναμη. Άλλωστε, είναι οι μοναδικοί πιστοί οπαδοί της Εθνικής. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να ξέρουμε, πως σε οποιαδήποτε χώρα και αν παίζουμε τα παιδιά αυτά είναι στο πλευρό μας. Ο "Φάρος", πιστεύω, δείχνει το δρόμο σε όλους, γιατί Εθνική είναι πάνω από όλες τις ομάδες τον Παναθηναικό, τον Ολυμπιακό. Πιστεύω πως πρώτα πρέπει να είσαι Εθνική Ελλάδος και μετά η ομάδα σου".

Ο 22χρονος άσος ρωτήθηκε αν στο EYRO 12 η Εθνική μπορεί να επαναλάβει τον άθλο της Πορτογαλίας. "Πολλά έχουν αλλάξει από τότε, όχι όμως η δίψα για διάκριση. Εμείς βάζουμε το στόχο και δουλεύουμε για να τον πετύχουμε'', ήταν η απάντησή του, ενώ όταν ρωτήθηκε για το στόχο του ιδίου στην τελική φάση, τόνισε: "Η Εθνική να πάει καλά. Αν πάει καλά, τότε θα πάμε όλοι καλά".

Ο πρόεδρος του "Φάρου", Νίκος Φλέκκας, του έδειξε τη φανέλα που φορούσε στο ματς του Ισραήλ, την οποία και χάρισε στο σύλλογο, μια φανέλα με τη δική της ιστορία, καθώς με γκολ δικό του η Εθνική κέρδισε, αυτός όμως τραυματίστηκε.

"Ξεχωριστή στιγμή για μένα είναι να βλέπω τη φανέλα που φόρεσα στο ματς του Ισραήλ γιατί με το γκολ που πέτυχα ή Εθνική νίκησε και πέρασε πρώτη στη βαθμολογία. Στα υπόλοιπα παιχνίδια τα παιδιά προσπάθησαν πολύ και καταφέραμε να παραμείνουμε πρώτοι και να προκριθούμε απ ευθείας στα τελικά".

Για το EURO 12 o Νίνης επεσήμανε: "Το γεγονός πως η Εθνική θα είναι παρούσα αποτελεί επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και ότι είναι να έλθει, ας έλθει. Επειδή όμως οι απαιτήσεις όλων είναι μεγάλες, στόχος μας είναι η πρόκριση στα προημιτελικά".

Ο διεθνής άσος ρωτήθηκε, επίσης, πότε θα επιστρέψει στα γήπεδα. "Αυτή τη στιγμή είμαι υγιής, και ευελπιστώ σε έναν μήνα, να αγωνιστώ με τον Παναθηναϊκό", είπε χαρακτηριστικά.

Στις 8.00μμ το μουσείο επισκέφτηκαν ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Φερνάντο Σάντος, ο Τεχνικός Διευθυντής, Τάκης Φύσσας, ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας, Μιχάλης Τσαπίδης, μαζί με το Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ρεθύμνου, Γιώργο Σταράκη και τον ομόλογό του, Μανώλη Σταυρακάκη, της 'Ενωσης Λασιθίου.

Στη διάρκεια της επίσκεψης στο χώρο τα μέλη του ΔΣ του "Γαλανόλευκου Φάρου" άκουσαν μια ευχάριστη είδηση από τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, ο οποίος αποκάλυψε πως ο Δήμαρχος Χανίων του υποσχέθηκε να κάνει δεκτό το αίτημα του "Φάρου", για μετεγκατάσταση του μουσείου σε μεγαλύτερο χώρο. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από το Δήμαρχο λίγα λεπτά αργότερα, γεγονός που χαροποίησε το προεδρείο του Συνδέσμου .Η μετεγκατάσταση του μουσείου σε χώρο που θα ανήκει στο Δήμο θα είναι μεγάλη οικονομική ανάσα για το ταμείο του "Φάρου", αφού θα απαλλαχθεί από τα έξοδα ενοικίου.

Στη συνέχεια, οι επίσημοι προέβησαν σε δηλώσεις πλην του κ Σαντος, ο οποίος όπως ενημέρωσε, θα μιλούσε αργότερα, στην τελετή βράβευσης.

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος τόνισε: "Είναι ένας χώρος γεμάτο αναμνήσεις. Είναι σημαντική η προσπάθεια των παιδιών του Φάρου, και όπως με διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος της Πόλης γίνεται μια προσπάθεια να στεγαστεί το Μουσείο σε μεγαλύτερο χώρο".

Σε ερώτηση των εκπροσώπων του Τύπου για την ανανέωση της συνεργασίας με τον Φερνάντο Σάντος ,ο κ Πιλάβιος απάντησε."Εδώ ήλθαμε για το Μουσείο της Εθνικής".

Από την πλευρά του ο Τάκης Φύσσας, αφού υπέγραψε αυτόγραφα στους φίλους της Εθνικής είπε: "Είναι συγκινητικό να βλέπω τις φωτογραφίες, την μπάλα, τις εμφανίσεις από την Πορτογαλία, γιατί ξυπνούν ευχάριστες μνήμες και αισθάνομαι όμορφα. Συγχαίρω τους εμπνευστές της ιδέας για τη δημιουργία του μουσείου, γιατί δείχνουν με αυτό τον τρόπο την αγάπη τους για την Εθνική".

Για το μέλλον της Εθνικής είπε: "Η Εθνική έχει μέλλον, γιατί έχουμε καλούς παίκτες και έναν καλό προπονητή που έχει βάλει ήδη τη σφραγίδα του στην ομάδα και ήμαστε πολύ χαρούμενοι που ο κ Σάντος έχει δικαιώσει την Ομοσπονδία για την επιλογή της στο απόλυτο. Να ξέρετε πως αυτή η ομάδα, δεν έχει ξεδιπλώσει ακόμη όλο το ταλέντο, κάτω υπό τις οδηγίες του κ Σάντος. Εύχομαι να τα δώσουμε όλα στο EURO και από κει και πέρα το καλύτερο θα έλθει".

Τέλος, ο Τάκης Φύσσας έστειλε μήνυμα στους φίλους της Εθνικής να γεμίσουν το Παγκρήτιο στις 29 Φεβρουαρίου, ώστε να δοθεί η ώθηση στην Εθνική για μια καλή πορεία στα τελικά του καλοκαιριού.

Στις 9.00μμ τα μέλη του ΔΣ του "Γαλανόλευκου Φάρου" υποδέχθηκαν τους επίσημους προσκεκλημένους, παραθέτοντας δείπνο για να ολοκληρωθεί η βραδιά με την επίσημη τελετή βράβευσης. Εκεί πραγματοποιήθηκε η ετήσια χοροεσπερίδα με την τελετή βράβευσης και τη λαχειοφόρο αγορά για την ενίσχυση του Συλλόγου.

Τα βραβεία "ΟΠΑΠ EURO 2012" αφορούσαν στην αποστολή της ΕΠΟ για τη μεγάλη πρόκριση στα τελικά, τους χορηγούς του Συλλόγου, τους μεγάλους σκόρερς, Νίκο Μαχλά, Νίκο Αναστόπουλο, ενώ υπήρχε η ειδική βράβευση στον αγνό φίλο της Εθνικής και γνωστό καλλιτέχνη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Οι διοργανωτές ήθελαν να τιμήσουν και τον Μίκη Θεοδωράκη, όμως ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης είχε ενημερώσει προ ημερών, πως λόγω βεβαρυμμένου προγράμματος δεν μπορούσε να δώσει το "παρών".

Στην τελετή δεν παρευρέθηκαν οι Νικος Αναστόπουλος και Νίκος Μαχλάς, οι οποίοι θα παραλάβουν τα βραβεία στις 28 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο, όταν ο "Γαλανόλευκος Φάρος" θα παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση το Λεύκωμα. Οι δύο παλαίμαχοι διεθνείς ειδοποίησαν εγκαίρως τους διοργανωτές .

ΣΑΝΤΟΣ: ΕΘΝΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΣΑΝΤΟΣ

Ο Φερνάντο Σάντος ο οποίος καταχειροκροτήθηκε μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού που δημιούργησε ο Αντιπρόεδρος Βορείου Ελλάδος, Τάσος Κωτούλας, με την τρομπέτα, εντυπωσίασε για μια ακόμη φορά. Αφού παρέλαβε την πλακέτα και το κρητικό μαχαίρι από τα μέλη του "Φάρου", Γιάννη Παυλάκη και Μανώλη Δεσποτάκη, μίλησε στο κοινό στα ελληνικά. "Ευχαριστώ πολύ για το βραβείο. Η Εθνική ομάδα θέλω να ξέρετε πως δεν είναι μόνο ο Σάντος. Είναι οι παίκτες, είναι οι συνεργάτες, είναι η διοίκηση και δουλεύουμε όλοι σκληρά, για το καλό της ομάδας. Ευχαριστώ και καλή επιτυχία".

ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ: Ο ΦΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ 

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας με τηλεοπτικό του μήνυμα που προβλήθηκε στην αίθουσα επεσήμανε: "Ευχαριστώ θερμά το "Γαλανόλευκο Φάρο". Δίνουμε ραντεβού όλοι στη Βαρσοβία για το EURO. Η Εθνική ομάδα είναι η ομάδα που ξεχωρίζει στην Ελλάδα και πρέπει όλοι να τη στηρίζουμε. Άλλωστε, είναι από τα λίγα πράγματα που γίνονται σωστά στην Ελλάδα, γιατί κάποιοι δουλεύουν σκληρά και οργανωμένα".

ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ: ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΟ-ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ Η ΧΟΡΗΓΙΑ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ

Το βραβείο για την ΟΠΑΠ παρέλαβε ο Γενικός Διευθυντής Μάρκετινγκ, Σωτήρης Σπανίδης, ενώ σε προβλήθηκε τηλεοπτικό μήνυμα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, Γιάννη Σπανουδάκη, ο οποίος τόνισε: "Είμαι υπερήφανος που ο "Γαλανόλευκος Φάρος" ξεκίνησε και εδρεύει στα Χανιά. Η Εθνική ομάδα τα τελευταία χρόνια μας έχει κάνει υπερήφανους, καθώς οι επιτυχίες της αναγνωρίζονται διεθνώς. Αποδεικνύει πως στον ελληνικό χώρο υπάρχουν υγιή στοιχεία, υπάρχει μια βάση, ώστε να προοδεύσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Εθνική ομάδα έχει τη στήριξη του "Γαλανόλευκου Φάρου", ο οποίος εκφράζεται σε όλο το πανελλήνιο ενώ η χορηγία της ΟΠΑΠ θα συνεχιστεί προς την Εθνική ομάδα. Ευελπιστώ αυτή να δώσει μια επιπρόσθετη ώθηση, στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για την επίτευξη των στόχων της. Εύχομαι η γιορτή του "Γαλανόλευκου Φάρου" να είναι η απαρχή της γιορτής, που θα επακολουθήσει στα γήπεδα της Πολωνίας και Ουκρανίας"

Με επιτυχία στέφθηκε επίσης και η λαχειοφόρος αγορά του Συνδέσμου, η οποία έχει την ιδιαιτερότητα να κερδίζουν όλοι όσοι αγοράζουν λαχνούς.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου, μεταξύ άλλων αναφέρονται: "Το Δ.Σ του Γαλανόλευκου Φάρου αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους όσοι υποστήριξαν και τη φετινή εκδήλωση. Ευχαριστεί ιδιαίτερα το χορηγό των βραβείων, την ΟΠΑΠ Α.Ε, την Αmstel για τη συνεχή υποστήριξη, καθώς επίσης και τις εταιρείες της πόλης που ήταν δωροθέτες στη λαχειοφόρο, όπως επίσης και τις εταιρείες Vodafone, την εταιρεία ρολογιών με το ρολόι της Εθνικής BHXOS O.E, την ADIDAS, που με τα δώρα που προσέφεραν βοήθησαν τα μέγιστα, ώστε μία ακόμη βραδιά της Εθνικής να στεφθεί με επιτυχία".

Ο «Φάρος» τίμησε τους πρωταγωνιστές της πρόκρισης στο EURO



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved