SUPER BOWL XLVI: Manning vs Brady

SUPER BOWL XLVI: Manning vs Brady

To έκτο από τα 13 αφιερώματα του Onsports για το 46ο Super Bowl είναι αφιερωμένο στην σημαντικότερη «μονομαχία» του ματς, αυτή ανάμεσα στον Tom Brady και τον Eli Manning.

Αμφότεροι έχουν ήδη φτάσει στην κορυφή με την κατάκτηση παγκόσμιων τίτλων, αμφότεροι οδήγησαν τις ομάδες τους στο φετινό Super Bowl, αμφότεροι διατηρούν σημαντική εμπειρία στα γήπεδα, αλλά μονάχα ο ένας θα θριαμβεύσει στο Super Bowl XLVI του Ιντινάπολις. Ο ένας quarterback θα οδηγήσει τους Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς ή τους Νιου Γιορκ Τζάιντς στην κορυφή του NFL.

Brady

Στα 34 του, ο Tom Brady έχει τρία Super Bowls, δύο MVP του Super Bowl, 7 παρουσίες στο Pro Bowl και δύο στην πρώτη ομάδα του All-Pro. Πέρα από όλα αυτά έχει κατακτήσει πέντε φορές τον τίτλο του NFC, οπότε γίνεται αντιληπτό πως έχει μία σειρά από διακρίσεις παγκοσμίου επιπέδου.

Αποτελεί τον βασικό quarterback των «πατς» από το 2001, αφού ξεκίνησε σαν... τέταρτος το 2000. Μάλιστα επιλέχθηκε στην... 199η θέση του ντραφτ του 2000, θέση την οποία «κατακεραύνωσε» με τις επιδόσεις του τα τελευταία 11 χρόνια.

Συνολικά έχει φτάσει τις 39,979 γιάρδες, τα 300 touchdowns με 115 interceptions. Πράγματι εκπληκτικές επιδόσεις, αλλά ένα ενδεχόμενο τέταρτο Super Bowl θα εντάξει τον Brady στην ελίτ της... ελίτ, αφού μονάχα οι Terry Bradshaw και Joe Montana διατηρούν αντίστοιχη επίδοση.

Manning

To μέλος της γνωστής οικογένειας Manning, ο Elisha Nelson, γνωστός σαν Eli, πήρε το μοναδικό του Super Bowl το 2008 με αντίπαλο τον Tom Brady. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, Τζάιντς και Πάτριοτς είχαν διεκδικήσει επίσης το Super Bowl XLII, το οποίο κατέληξε στους «γίγαντες».

Σε αντίθεση με τον φετινό του βασικό αντίπαλο, ο 31χρονος Eli Manning επιλέχθηκε στην πρώτη θέση του ντραφτ του 2004, καθώς οι Νεοϋορκέζοι, μεταξύ των υπολοίπων ομάδων, είχαν διακρίνει το ταλέντο του από κολεγιακό επίπεδο. Το 2008, πέρα από το δαχτυλίδι του πρωταθλητή, ο Manning απέσπασε το βραβείου του MVP στον τελικό και μία θέση στο Pro Bowl. Στους επίλεκτους βρέθηκε για δεύτερη φορά μόλις φέτος.

Άλλωστε οι επικριτές του στηρίζονται στην τελευταία πραγματικότητα. Δηλαδή πως ο Manning είχε δείξει ασταθής, αφού το 2008 και το 2011 οδήγησε τους Τζάιντς στην κορυφή, αλλά τις υπόλοιπες χρονιές υστέρησε. Συνολικά έχει 27,579 γιάρδες, 185 touchdowns με 129 interceptions.

Η «σύγκρουση»

Αν το παιχνίδι της 5ης Φεβρουαρίου κριθεί στις λεπτομέρειες, τότε οι δύο παραπάνω αθλητές θα κληθούν να «βγάλουν» ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι των ηγετικών τους χαρισμάτων. Σε αυτή την περίπτωση ο Brady θα έχει το θεωρητικό πλεονέκτημα.

Ωστόσο, όλα αυτά μπορούν να ανατραπούν. Τα... θεωρητικά δεδομένα δεν έχουν θέση σε αγώνες επιπέδου Super Bowl. Σε αυτά τα παιχνίδια γράφονται οι σύγχρονοι «μύθοι» και σε αυτά μπορούν να αναδειχθούν σε υψηλότερο επίπεδο ο Manning ή ο Brady, αλλά και να υποχωρήσουν στην πίεση της κρίσιμης στιγμής. Το δεδομένο είναι πως όλη η Γη θα παρακολουθεί συνεχώς τους δύο quarterbacks.

Διαβάστε ακόμα: SUPER BOWL XLVI: Πορεία των Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς

Διαβάστε ακόμα: SUPER BOWL XLVI: Πορεία των Νιου Γιορκ Τζάιντς

Διαβάστε ακόμα: SUPER BOWL XLVI: Προϊστορία «Τζάιντς-Πάτριοτς»

Διαβάστε ακόμα: SUPER BOWL XLVΙ: Η «χρυσή βίβλος»

Διαβάστε ακόμα: SUPER BOWL XLVI: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

SUPER BOWL XLVI: Manning vs Brady



Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved