Πάντελιτς και...αποβολές ξεμπλόκαραν τον Ολυμπιακό (photos+videos)

Πάντελιτς και...αποβολές ξεμπλόκαραν τον Ολυμπιακό (photos+videos)

Ο Ολυμπιακός μπορεί να δυσκολεύτηκε αρχικά κόντρα στον Εργοτέλη, ωστόσο, οι δύο αποβολές των Κρητικών (Χίμπλιγκερ 56' και Μπουχαλάκης 60') και το τέρμα του Μάρκο Πάντελιτς στο 58' έλυσαν τον... Γόρδιο δεσμό για τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι επικράτησαν με 3-0.

 

Οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια και πήραν μια σημαντική νίκη, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, μειώνοντας τη διαφορά από την κορυφή στους δύο πόντους και πηγαίνοντας με το ηθικό στα ύψη, στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Πάντελιτς άνοιξε το σκορ στο 58' για τους γηπεδούχους και στο 65' ο Όλοφ Μέλγμπεργκ έκανε πιο... εύκολα τα πράγματα για τους «ερυθρόλευκους». Το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Γιάννης Φετφατζίδης στο 90' με εξαιρετικό γκολ. Οι Κρητικοί ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με εννέα παίκτες, λόγω των αποβολών των Χίμπλιγκερ (56') και Μπουχαλάκη (60').

Δυναμικό «μπάσιμο»

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στον αγώνα και θέλησαν να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα, δείχνοντας μερικά από τα στοιχεία που είχαν στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε είχαν εκρηκτικότητα στο παιχνίδι τους, διάθεση και πίεσαν ψηλά τον Εργοτέλη. Οι Κρητικοί είχαν περιοριστεί στα αμυντικά τους καθήκοντα και όπως είναι λογικό, οι γηπεδούχοι έλεγχαν την ροή της αναμέτρησης στα πρώτα 25 λεπτά.

Οι Πειραιώτες είχαν σε καλή μέρα τους Αμπντούν και Ντιόγκο, οι οποίοι προκάλεσαν πολλά προβλήματα από τις δύο πτέρυγες, ενώ στην ανάπτυξη βοήθησαν και οι Ιμπαγάσα και Μανιάτης. Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ήταν για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 8’ ύστερα από πίεση στην περιοχή του Εργοτέλη, ο Μαρκάνο πήρε τη μπάλα σέντραρε, ο Σαρρής δεν κατάφερε να διώξει, με τον Αμπντούν να παίρνει τη μπάλα, βρήκε τον Πάντελιτς, αλλά το σουτ του πρώτου βρήκε σε ετοιμότητα τον Πίρσον που απέκρουσε.

Πέντε λεπτά αργότερα και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν αυτή τη φορά με τον Ντιόγκο. Ο Ιμπαγάσα σέντραρε από τα δεξιά, ο Βραζιλιάνος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το… χατίρι και πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πίρσον, ενώ στο 22’ ο πορτιέρο του Εργοτέλη ενήργησε σωστά στο σουτ του Ορμπάιθ από τον άξονα.

Στα επόμενα λεπτά, οι Κρητικοί κατάφεραν να ισορροπήσουν την αναμέτρηση και προσπάθησαν να βγουν από την περιοχή τους. Κύριοι εκφραστές των προσπαθειών του «συγκροτήματος» του Ηρακλείου ήταν οι Λεάλ και Κατσικοκέρης από τα πλάγια, ενώ βοήθησε και ο Μπούντιμιρ. Στο 26’ ο Ουρουγουανός μπήκε στην περιοχή, θέλησε να γυρίσει, αλλά ο Μέλμπεργκ έδιωξε σε κόρνερ.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, οι «ερυθρόλευκοι» ανέκτησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσαν εκ νέου την εστία του Πίρσον, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να πρηγηθούν στο 41’ όταν ο Μανιάτης με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Πάντελιτς, ο οποίος αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, καθυστέρησε, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας των Κρητικών. Δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο Σέρβος απείλησε με προβολή, έπειτα από παράλληλη μπαλιά του Μαρκάνο, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσαν την εστία του Πίρσον. Στο 48’ ο Αμπντούν εκτέλεσε το κόρνερ, αλλά η κεφαλιά του Ντιόγκο βρήκε σε ετοιμότητα τον πορτιέρο των Κρητικών ο οποίος μπλόκαρε.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Εργοτέλης «απάντησε» στις χαμένες ευκαιρίες, όταν ο Λεάλ πήρε τη μπάλα από τα αριστερά, έκανε το ξαφνικό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μέγιερι.

Δύο αποβολές… δύο γκολ

Στο 56’ οι αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μάριο Χίμπλιγκερ, μια και στην προσπάθειά του να ανακόψει την… έφοδο του Ντιόγκο, ανέτρεψε τον Βραζιλιάνο και ο Κάκος έδειξε την κόκκινη κάρτα στον δυναμικό αμυντικό.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους Κρητικούς, καθώς δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον… συνήθη ύποπτο, τον Μάρκο Πάντελιτς. Έπειτα από φάση διαρκείας, ο Αμπντούν έκανε τη σέντρα, ο Μαρκάνο στο δεύτερο δοκάρι γύρισε με κεφαλιά προς την «καρδιά» της άμυνας των φιλοξενούμενων και ο Σέρβος άσος δεν δυσκολεύτηκε σε κενή εστία να κάνει το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Μάλιστα, στο 60’ οι Κρητικοί έμειναν με εννέα παίκτες, μια και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπουχαλάκης. Ο νεαρός άσος ανέτρεψε από πίσω τον Αμπντούν, με τον Κάκο να δείχνει την άγουσα προς τα αποδυτήρια στον ποδοσφαιριστή του Εργοτέλη με κόκκινη κάρτα.

Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας πλεονέκτημα δύο ποδοσφαιριστών και το υπέρ τους 1-0 έλεγξαν πλήρως την αναμέτρηση και ευτύχησαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με τον Όλοφ Μέλμπεργκ στο 65’. Ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε πλασαριστά το φάουλ στον Αμπντούν, ο οποίος βρήκε ανοικτή την άμυνα του Εργοτέλη, έκανε τη σέντρα και ο Σουηδός αμυντικός με δυνατή κεφαλιά από το ύψος της περιοχής, νίκησε τον Πίρσον για το 2-0.

Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να συνδυάσουν την ουσία με το θέαμα. Στο 80’ ο Φετφατζίδης βρήκε με λόμπα τον Ντιόγκο, όμως ο Βραζιλιάνος δεν κατάφερε να πλασάρει τον Πίρσον, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Μακούν με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Μανιάτη, ο οποίος κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, στόπαρε, έκανε το σουτ, αλλά ο Πίρσον με ωραία επέμβαση απέκρουσε σε κόρνερ.

Το «κερασάκι» από τον Φετφατζίδη

Ωστόσο, στο 90’ ο Γιάννης Φετφατζίδης έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα, καθώς με ένα όμορφο σε εκτέλεση γκολ, διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Ο νεαρός μέσος πήρε τη μπάλα στα δεξιά, έκοψε προς τον άξονα και με «κεραυνό» δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Πίρσον.

Το Onsports έδωσε το «παρών» στο «Γ. Καραϊσκάκης» και σας μετέφερε το κλίμα πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Δείτε τα γκολ του αγώνα

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_OSFP_ERGOTELIS_280112{/akamai}

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του αγώνα Ολυμπιακός-Εργοτέλης, όπως σας τον προσέφερε το Onsports.

Πάντελιτς και...αποβολές ξεμπλόκαραν τον Ολυμπιακό (photos+videos)



EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved