SUPER BOWL XLVI: Πορεία των Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς

SUPER BOWL XLVI: Πορεία των Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς

Οκτώ μέρες πριν το 46ο Super Bowl το Onsports συνεχίζει τα αφιερώματα στον τελικό του NFL με την φετινή πορεία των Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς.

Σε αντίθεση με τους έτερους φιναλίστ, Νιου Γιορκ Τζάιντς, οι Πάτριοτς είχαν δείξει πως θα βρεθούν στα play off από τα πρώτα στάδια του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα ολοκλήρωσαν την regular season με ρεκόρ 13-3 και διαφορά πέντε επιτυχιών από τους Νιου Γιορκ Τζετς και επτά από Μαϊάμι Ντόλφινς και Μπάφαλο Μπιλς, οπότε κατέκτησαν εύκολα την πρώτη θέση της AFC East.

Έλληνας φιναλίστ

O Niko Koutouvides αποκτήθηκε από τους Πάτριοτς τον περασμένο Αύγουστο και ο 30άχρονος linebacker έφτασε μαζί τους στον φετινό τελικό του NFL. Ο ελληνικής καταγωγής αμυντικός συμμετείχε σε 14 tackles στο πλαίσιο των οκτώ συμμετοχών του φέτος. Φυσικά θα πάρει μέρος και στο Super Bowl, αν κριθεί απαραίτητο, ενώ είχε παρουσία στα δύο προγενέστερα ματς της post-season.

Κυριαρχία

Όπως και οι Τζάιντς, έτσι και οι «πατριώτες» πρώτευσαν στον ανατολικό όμιλο της λίγκας του. Για αυτό δημιουργήθηκε τελικός μεταξύ δύο ομάδων με κοντινή γεωγραφική καταγωγή.

Από το 2001, την δεύτερη σεζόν του Tom Brady, οι «πατς» έχουν βρεθεί στην πρώτη θέση του γκρουπ τους σε 9 από τις 11 χρονιές και προκρίθηκαν στα play off. Μονάχα το 2002 και το 2008 κατατάχθηκαν δεύτεροι και αποκλείστηκαν από την post-season.

Μάλιστα το φετινό τους 13-3 αποτέλεσε την πέμπτη σεζόν της ομάδας με 13 και άνω επιτυχίες στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Χωρίς αντίπαλο

Φέτος οι Πάτριοτς ηττήθηκαν από τους Μπάφαλο Μπιλς την τρίτη αγωνιστική και από τους Πίτσμπουρκ Στίλερς την όγδοη αγωνιστική εκτός έδρας, ενώ μονάχα οι αντίπαλοι τους στον τελικό, Τζάιντς, επικράτησαν στο Gillette Stadium, κάτι που συνέβη την ένατη αγωνιστική. Οι δύο διαδοχικές αποτυχίες των «πατς» καταγράφηκαν ύστερα από το ρεπό της 7ης αγωνιστικής.

Ωστόσο ακολούθησαν οκτώ συναπτές νίκες, εκ των οποίων οι περισσότερες ήταν με διαφορά στο σκορ, και διασφάλισαν οι «πατριώτες» την παρουσία τους στα play off. Έτσι οι Πάτριοτς εξασφάλισαν την απευθείας προαγωγή τους στα προημιτελικά (Divisional Round) χωρίς ματς στον πρώτο γύρο της post-season.

Οι Ντένβερ Μπρόνκος ξεπεράστηκαν με 45-10, αφού ο Tom Brady είχε... έξι πάσες για touchdown. Το 23-20 επί των Μπάλτιμορ Ρέιβενς στον τελικό του AFC «σφραγίστηκε» με field goal του Billy Cundiff και οι «πατριώτες» προκρίθηκαν για πέμπτη φορά τα τελευταία 11 χρόνια στο Super Bowl.

Brady και οι άλλοι

Ο Tom Brady έχει 401 πετυχημένες πάσες σε 611 προσπάθειες στην regular season, ενώ έχει δημιουργήσει 39 touchdowns. Δώδεκα φορές «κόπηκαν» οι ασίστ του χαρισματικού quarterback και δέχθηκε 32 sacks.

Στις rushing γιάρδες ξεχώρισε ο Ben Jarvus Green-Ellis με 667 γιάρδες και ακολούθησε ο Stevan Ridley με 441. Στο κομμάτι των receiving γιαρδών πρώτευσε ο Wes Welker με 1,569 και ακολούθησαν οι Rob Gronkoswski με 1,327 και Aaron Hernandez με 910.

Σε 95 μπλοκ συμμετείχε ο Jerod Mayo, σε 88 ο Kyle Arrington και σε 87 ο Devin McCourty που αποδείχθηκαν «βράχοι» της άμυνας. Από δέκα sacks κατέγραψαν οι Andre Carter και Mark Anderson, ενώ ο Arrington είχε επίσης επτά interceptions.

Διαβάστε ακόμα: SUPER BOWL XLVI: Πορεία των Νιου Γιορκ Τζάιντς

Διαβάστε ακόμα: SUPER BOWL XLVI: Προϊστορία «Τζάιντς-Πάτριοτς»

Διαβάστε ακόμα: SUPER BOWL XLVΙ: Η «χρυσή βίβλος»

Διαβάστε ακόμα: SUPER BOWL XLVI: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

SUPER BOWL XLVI: Πορεία των Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς



Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved