SUPER BOWL XLVI: Προϊστορία «Τζάιντς-Πάτριοτς»

SUPER BOWL XLVI: Προϊστορία «Τζάιντς-Πάτριοτς»

Το τρίτο μέρος του αφιερώματος για το φετινό Super Bowl «Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς-Νιου Γιορκ Τζάιντς» αφορά την προϊστορία των δύο φιναλίστ.

Στις 3 Φεβρουαρίου του 2008, στο 42ο Super Bowl, οι Τζάιντς «χάλασαν» την αήττητη πορεία των «πατριωτών» κερδίζοντας τους στον απόλυτο τελικό του NFL. Μάλιστα ο Eli Manning  ήταν αυτός που επικράτησε του Tom Brady στην «μάχη» των quarterbacks, με τον δεύτερο να δέχεται πέντε sacks και να αποχωρεί ηττημένος από το γήπεδο του Γκλεντέιλ. Αυτός ο αγώνας αποτελεί... αυτόνομο κίνητρο των Πάτριοτς για φέτος, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα... προηγούμενα.

Το touchdown του Plaxico Burress ήταν αυτό που ολοκλήρωσε την ανατροπή των «γιγάντων» στο σημαντικότερο ματς των δύο ομάδων μέχρι το... φετινό. Άλλωστε, σε επίσημο επίπεδο, οι δύο σύλλογοι έχουν συγκρουστεί δέκα φορές και το... σκορ είναι 5-5, οπότε το Super Bowl της 5ης Φεβρουαρίου (ξημερώματα 06/02) αποτελεί το καλύτερο κριτήριο για το 6-5 ενός εκ των δύο φιναλίστ.

Η «κόντρα» άρχισε στις... 18 Οκτωβρίου του 1970. Τότε οι Μπόστον Πάτριοτς ηττήθηκαν με 16-0 από τους Νεοϋορκέζους με τον Fran Tarkenton να οδηγεί τους Τζάιντς.

Στις 22 Σεπτεμβρίου του 1974 οι «πατς» επικράτησαν με 28-20 στο Yale Bowl με 116 γιάρδες του Sam Cunningham. Στις 8 Νοεμβρίου του 1987 οι «γίγαντες» επανέκτησαν το προβάδισμα στην άτυπη σειρά με νίκη 17-10, ενώ ο Lawrence Taylor είχε δύο sacks και ένα κλέψιμο.

Η συνέχεια δόθηκε στις 30 Δεκεμβρίου του 1990 στο Foxboro Stadium. Στην χειρότερη σεζόν των Πάτριοτς (1-15), η ομάδα της Νέας Υόρκης έφτασε στο 3-1.

Έξι χρόνια αργότερα, στις 21 Δεκεμβρίου του 1996 και στην τελευταία αγωνιστική της regular season, οι «πατς» έμειναν πίσω με 22-0 στο ημίχρονο και πήραν τη νίκη με... 23-22. Ο Drew Bledsoe πέτυχε την επική ανατροπή με την βοήθεια του rookie receiver, Terry Glenn.

Το 16-14 των Πάτριοτς στις 26 Σεπτεμβρίου του 1999 έφερε την σειρά στο 3-3. Ακολούθησε νέα νίκη των «πατς» στις 12 Οκτωβρίου του 2003 παρά την μειωμένη απόδοση του Tom Brady, αφού ο έτερος quarterbacks, Kerry Collins, δέχθηκε τέσσερα interceptions.

Η τελευταία νίκη των Πάτριοτς κόντρα στους Τζάιντς καταγράφηκε στις 29 Δεκεμβρίου του 2007, όταν ο Tom Brady (32/42 π., 356 γ.) σημείωσε ρεκόρ δημιουργίας touchdowns εντός μίας σεζόν με πενήντα. Ακόμα ο Randy Moss «έκλεψε» δύο touchdowns και έφτασε 23 σε μία χρονιά, τα οποία αποτέλεσαν επίσης ρεκόρ.

Στο Super Bowl XLII οι «γίγαντες», πέρα από την κατάκτηση παγκόσμιου τίτλου, μείωσαν σε 5-4 και ισοφάρισαν την άτυπη σειρά σε 5-5 στις 6 Νοεμβρίου του 2011, με τον Eli Manning να επικρατεί πάλι του Tom Brady. O Jake Ballard ήταν αυτός που πέτυχε το νικητήριο touchdown στο προγενέστερο φετινό ματς των δύο διεκδικητών του Super Bowl XLVI.

Διαβάστε ακόμα: SUPER BOWL XLVΙ: Η «χρυσή βίβλος»

Διαβάστε ακόμα: SUPER BOWL XLVI: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε



Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved