Χάθηκε απλώς μια μάχη για τον Παναθηναϊκό

Χάθηκε απλώς μια μάχη για τον Παναθηναϊκό

Την πρώτη ήττα του στο Top 16 της Ευρωλίγκας γνώρισε ο Παναθηναϊκός και μάλιστα εντός έδρας, με 89-83 από την Ούνιξ Καζάν.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης υποδέχθηκαν τους Ρώσους και απώλεσαν την ευκαιρία να κάνουν το 2-0, χάνοντας απλώς μία μάχη στην πορεία τους προς το Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τη μέτρια απόδοση των γηπεδούχων στην επανάληψη, όταν αντιμετώπισαν προβλήματα κυρίως στο σκοράρισμα. Η ήττα, πάντως, κάθε άλλο παρά καταστροφική είναι για τους πρωταθλητές Ευρώπης, που συνεχίζουν την προσπάθεια υπεράσπισης του στέμματός τους έχοντας αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν πως μπορούν να ξεπεράσουν ακόμη και τέτοιου είδους εντός έδρας αποτελέσματα.

Με ιδιαίτερα πιεστική άμυνα, ο Παναθηναϊκός εγκλώβισε από νωρίς τα ατού της Ούνιξ, η οποία μετά το πέρας των πρώτων τριών λεπτών είχε καταφέρει να πετύχει μόλις δύο πόντους. Αντίθετα, οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν είχαν δυσκολίες να φτάσουν στο αντίπαλο καλάθι κι έτσι προηγήθηκαν με 9-2 στο 4’. Οι Ρώσοι γύρισαν την άμυνά τους σε ζώνη προσαρμογής και ο Ομπράντοβιτς «απάντησε» ρίχνοντας στο παρκέ τους Νικ Καλάθη και Κώστα Τσαρτσαρή (στη 200ή συμμετοχή του στην Ευρωλίγκα). Με το Διαμαντίδη να φτάνει τους πέντε πόντους, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 12-4, αλλά ο Ντόμερκαντ βοήθησε τους φιλοξενούμενους να μειώσουν σε 14-9. Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς συνέχισε να πιέζει σε όλο το γήπεδο και προηγήθηκε με 18-11 στο 8ο λεπτό, με το Βουγιούκα να είναι ξανά εξαιρετικός και να κερδίζει τις μάχες στις δύο ρακέτες, φτάνοντας παράλληλα τους έξι πόντους. Τελικά, η Ούνιξ με καλάθι του Ουίλκινσον μείωσε στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου σε 22-17.

Με πέντε πόντους από Γκριρ και Μακάρτι, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου (22-22), αλλά με τον Μπατίστ να βρίσκει λύσεις οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα (26-22). Η Ούνιξ είχε αρχίσει να βρίσκει καλό ρυθμό και με τρίποντο του Νάχμπαρ προηγήθηκε για πρώτη φορά στο 14ο λεπτό (26-27). Με το υπέρ της σερί να φτάνει στο 8-0, η ρωσική ομάδα βρέθηκε ακόμα και στο +4 (30-26), επιμένοντας παράλληλα στην άμυνα ζώνης. Ο Διαμαντίδης (έκανε τρομερή δουλειά και στον τομέα των ριμπάουντ) και ο Μπατίστ ήταν οι παίκτες που οδήγησαν τον Παναθηναϊκό σε εκείνο το χρονικό σημείο, αφού με δικές τους ενέργειες προέκυψε το 35-34, δύο λεπτά πριν από το φινάλε του ημιχρόνου. Χάρη σε καλάθι του Σμιθ, οι πρωταθλητές Ευρώπης προηγήθηκαν με 42-41 στο ημίχρονο, παρά τα 5/11 τρίποντα των Ρώσων και την εκπληκτική ευστοχία των Ντόμερκαντ, Μακάρτι και Λίντεϊ.

Η Ούνιξ ξεκίνησε καλύτερα τα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου και με το Βερεμένκο να χτυπάει στη ρακέτα προηγήθηκε με 49-44. Παρά τις εκπληκτικές αμυντικές ενέργειες του Διαμαντίδη (ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ με μία τάπα στο Βερεμένκο), ο Παναθηναϊκός είχε κολλήσει στο σκοράρισμα, δίνοντας το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να διατηρούν το προβάδισμα (46-49) στα πρώτα τέσσερα λεπτά της τρίτης περιόδου. Με γκολ φάουλ του Μπατίστ και τρίποντο του Καϊμακόγλου, το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανέκτησε το προβάδισμα (52-51), μπαίνοντας πλέον στο τελευταίο τετράλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, αποδείχθηκαν πολύ «σκληρά καρύδια» και πήραν εκ νέου το προβάδισμα (53-58 στο 28’), με το Βερεμένκο να κάνει πολύ μεγάλη ζημιά. Ο Νικ Καλάθης έδωσε λύσεις σε εκείνο το σημείο, αλλά η Ούνιξ με υπομονή στην επίθεση κατάφερε να προηγηθεί με 63-56 στο 30ό λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τη διαφορά στους 10 πόντους (66-56) στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου, όμως ο Σμιθ «μίλησε» σε εκείνο το σημείο και με δικά του καλάθια ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 66-61. Με τον Αμερικανό να οδηγεί στο σκοράρισμα και το ΟΑΚΑ να είναι στο… πόδι, οι πρωταθλητές Ευρώπης συνέχισαν να πιέζουν τους Ρώσους, οι οποίοι όμως κατάφεραν να κρατήσουν με νύχια και με δόντια το προβάδισμα, υπό την ανοχή και των διαιτητών που άφησαν το σκληρό παιχνίδι στη ρακέτα της Ούνιξ. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν ακόμη και με 13 πόντους και τελικά, παρά τη μεγάλη προσπάθεια των παικτών του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, έφθασαν σε σπουδαίο «διπλό», σε μια έδρα που δύσκολα σπάει. Οι 8.000 φίλαθλοι, που γέμισαν σήμερα (25/01) το ΟΑΚΑ, που δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να ενισχύουν τον Παναθηναϊκό, ακόμα κι όταν το παιχνίδι έδειχνε να μη γυρίζει, δείχνοντας τη λατρεία τους για την ομάδα, αλλά και το Ζέλικο Ομπράντοβιτς, το όνομα του οποίου έγινε σύνθημα στα χείλη τους.

Διαιτητές: Ιερεθουέλο, Κόντε, Βοζίνοβιτς.
Δεκάλεπτα: 22-17, 42-41, 56-63, 83-89.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 1, Περπέρογλου, Μπατίστ 16, Λόγκαν 4, Σάτο 4, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 14 (3), Βουγιούκας 9, Ν. Καλάθης 7, Σμιθ 15 (2), Καϊμακόγλου 7 (1), Γιασικεβίτσιους 4.
Ούνιξ Καζάν (Πασούτιν): Λίντεϊ 16 (1), Σαμοϊλένκο 9 (1), Νάχμπαρ 3 (1), Βερεμένκο 15, Γκριρ 5, Σαβρασένκο 5, Μακάρτι 8 (2), Ντόμερκαντ 23, Ουίλκινσον 5.

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη του αγώνα Παναθηναϊκός – Ούνιξ Καζάν.

Χάθηκε απλώς μια μάχη για τον Παναθηναϊκό



Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved