Χαλαρή πρόκριση στα ημιτελικά για Ολυμπιακό (photos)

Χαλαρή πρόκριση στα ημιτελικά για Ολυμπιακό (photos)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάρκο Πάντελιτς, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας με 4-0 του Πανιωνίου.

Ο Σέρβος επιθετικός ήταν όλα τα… λεφτά για τους Πειραιώτες, καθώς με δύο τέρματα στο 11’ και στο 66’ άνοιξε το… δρόμο για την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού. Ο έμπειρος άσος είχε άξιο συμπαραστάτη, για ένα ακόμα παιχνίδι, τον Γιάννη Μανιάτη που έκανε τα… πάντα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ εξαιρετική παρουσία είχε και ο Όλοφ Μέλμπεργκ. Ο Ντιόγκο στο 79’ πέτυχε το 3-0, στο πρώτο του τέρμα στην δεύτερη θητεία του και στο 88’ ο Αμπντούν διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Οι «ερυθρόλευκοι» στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού ΟΦΗ-Πανσερραϊκός. Έντονες οι αποδοκιμασίες των οπαδών του Ολυμπιακού προς την ΕΛ.ΑΣ. και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μία αμφισβητούμενη φάση, καθώς στο 6’ ο Κούτσι μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο Παπαδόπουλος τον μάρκαρε και ο επιθετικός των φιλοξενούμενων βρέθηκε στο έδαφος με τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Ωστόσο, όπως φάνηκε από το ριπλέι, ο αμυντικός των «ερυθρόλευκων» βρήκε στο πόδι τον Φιλανδό άσο των «κυανέρυθρων», οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν σωστά για πέναλτι.

Η συνέχεια άνηκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 11’ με το απ’ ευθείας χτύπημα φάουλ του Πάντελιτς. Συγκεκριμένα, ο Μακούν έκανε την κάθετη μπαλιά προς τον Φουστέρ, αυτός απέφυγε με προσποίηση τον Σιόβα και ο τελευταίος τον ανέτρεψε με τον διαιτητή να δείχνει το φάουλ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μάρκο Πάντελιτς, ο οποίος νίκησε τον Μιχαηλίδη και άνοιξε το σκορ για τους «ερυθρόλευκους».

Έξι λεπτά αργότερα ο Σέρβος ήταν πρωταγωνιστής σε μία ακόμα καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, καθώς πέρασε τον Κουλουχέρη από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έκανε την παράλληλη μπαλιά, όμως, κανένας συμπαίκτης του δεν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και οι αμυντικοί του Πανιωνίου απομάκρυναν.

Στο 24’ οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε έφτασαν για μία ακόμα φορά με αξιώσεις στην περιοχή του Μιχαηλίδη, όταν ο Αμπντούν μπήκε από τα αριστερά, έκανε την παράλληλη μπαλιά, αλλά το σουτ του Φουστέρ από το ύψος του πέναλτι κόντραρε στα σώματα των αμυντικών.

Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η… σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν, όταν ο Σκέμπρι πήρε την μπάλα, θέλησε να κάνει με τη μία την μπαλιά προς τον Κούτσι, αλλά την τελευταία στιγμή ο Παπαδόπουλος απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τις δύο ομάδες να υποπίπτουν σε πολλά λάθη στην μεσαία γραμμή. Πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν με αξιώσεις στα καρέ του Μέγιερι, όταν από λάθος απομάκρυνση των αμυντικών του Ολυμπιακού, ο Οκόγιε βρήκε με τη μία τον Κούτσι, αλλά το δυνατό σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ, ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του πορτιέρο των «ερυθρόλευκων».

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλησε να κάνει ακόμα πιο... συμπαγή την ομάδα του στον χώρο του κέντρου, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Μοντέστο στη θέση του Φετφατζίδη. Με την αλλαγή, ο Κορσικανός πήγε στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Μανιάτη να… μετατίθεται στα χαφ, δίπλα στους Ορμπάιθ και Μακούν, με τον Φουστέρ να πηγαίνει στα δεξιά της επίθεσης.

Η αλλαγή του Ισπανού τεχνικού βοήθησε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού των «ερυθρόλευκων», καθώς δεν περιορίστηκε από τα άκρα. Μάλιστα, στο 51’ ο Μακούν με κάθετη μπαλιά από τον άξονα βρήκε τον Φουστέρ, αλλά ο Ισπανός αστόχησε απέναντι στον Μιχαηλίδη.

Με την συμπλήρωση της πρώτης ώρας αγώνα, ο Φουστέρ έδωσε την θέση του στον Ντιόγκο, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι, από μία σύγκρουση που είχε πέντε λεπτά νωρίτερα με τον Σιόβα. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την υπεροχή της αναμέτρησης και κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με τον… συνήθη ύποπτο, τον Μάρκο Πάντελιτς. Στο 66’ ο Μανιάτης έκανε την κάθετη μπαλιά, ο Σέρβος κινήθηκε στην «πλάτη» της άμυνας του Πανιωνίου και απέναντι στον Μιχαηλίδη δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να «γράψει» το 2-0. Ο έμπειρος επιθετικός του Ολυμπιακού, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έφτασε τα 6 στο Κύπελλο και τα 15 συνολικά τη φετινή σεζόν.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, οι «ερυθρόλευκοι» με το υπέρ τους 2-0 πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ελέγχοντας την αναμέτρηση και δεν άφησαν πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Πανιώνιο. Μάλιστα, στο 70’ οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για πέναλτι σε ανατροπή του Ντιόγκο από τον Κούρντι.

Έξι λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγουν με αξιώσεις στην επίθεση και να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο στην αναμέτρηση, αλλά ο Μέλμπεργκ με σωτήρια επέμβαση έβαλε την κόντρα στο σουτ του Κούτσι.

Όμως, στο 79’ ο Ντιόγκο έβαλε τέλος στα όποια όνειρα των παικτών του Πανιωνίου, καθώς με κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Αμπντούν εκτέλεσε το κόρνερ και ο Βραζιλιάνος με καρφωτή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, νίκησε τον Μιχαηλίδη. Μάλιστα, στο 88’ ο Αλγερινός έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα, καθώς έπειτα από μπαλιά του Μανιάτη, βρέθηκε απέναντι στον Μιχαηλίδη και με δυνατό σουτ, διαμόρφωσε το τελικό 4-0 που έδωσε πανηγυρικά την πρόκριση στον Ολυμπιακό.

Θυμηθείτε το Pre-Game του αγώνα, όπως σας το παρουσίασε το Onsports.

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του αγώνα Ολυμπιακός-Πανιώνιος.



ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved