Για τελικό ο Ατρόμητος… Τούμπα ο ΠΑΟΚ!

Για τελικό ο Ατρόμητος… Τούμπα ο ΠΑΟΚ!

Ο Ατρόμητος έχανε μέχρι το 91’ από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά με γκολ των Φυτανίδη και Μπρίτο, αρχικά ισοφάρισε και εν συνεχεία πήρε προβάδισμα στην παράταση και μαζί και μια παλικαρίσια πρόκριση (2-1). Οι Περιστεριώτες περιμένουν πλέον Αστέρα ή Κέρκυρα και ονειρεύονται δεύτερο σερί τελικό.

Επειτα από ένα μετριότατο 90λεπτο, στο οποίο ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε άνευρος και ασύνδετος και ο Ατρόμητος ψυχωμένος, αλλά όχι ιδιαίτερα απειλητικός, στην Τούμπα έγινε… χαμός. Το γκολ του Φυτανίδη στο 91’ οδήγησε το ματς στην παράταση κι εκεί οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με τη σέντρα, φτάνοντας τελικά σε μια μεγαλειώδη νίκη που τους οδηγεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Αν και ο ΠΑΟΚ έχει δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ την Κυριακή, ο Λάζλο Μπόλονι προτίμησε να τον παρατάξει με κανονική ενδεκάδα, σε αντίθεση με τον Γιώργο Δώνη. Ο τεχνικός του Ατρομήτου επεφύλασσε εκπλήξεις σε ό,τι αφορά το αρχικό σχήμα, καθώς άφησε εκτός αυτού τους Τάτο και Μήτρογλου, χρησιμοποιώντας τους Καραμάνο και Αναστασάκο, ενώ δεν πήρε στην 18άδα τον Πίτου Γκαρσία.

Εστω κι έτσι, οι Περιστεριώτες ήταν ελαφρώς πιο επικίνδυνοι στο πρώτο ημίχρονο. Εχοντας καλή αμυντική συμπεριφορά και έναν εξαιρετικό Σφακιανάκη να καταπίνει χιλιόμετρα, έδωσαν στον ΠΑΟΚ χώρο, αλλά κατάφεραν να τον κρατήσουν μακριά από την περιοχή τους. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να χτυπήσουν στην κόντρα και σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ. Στο 14’, η παράλληλη σέντρα του Δημούτσου δεν ήταν καλή και ο Γλύκος την εξουδετέρωσε πριν η μπάλα φτάσει στον Αναστασάκο, ενώ στο 19’, ο Καραγκούνης έφυγε στην πλάτη της άμυνας, ωστόσο αντί να μπει στην περιοχή, προτίμησε να πλασάρει από το ημικύκλιο και να κρεμάσει τον Γλύκο. Για κακή του τύχη, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο μπλοκαρισμένος σε αυτό το διάστημα ΠΑΟΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 28’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λίνο. Η φάση από την οποία προήλθε η εσχάτη των ποινών, βέβαια, προκάλεσε οργή στον πάγκο του Ατρομήτου και ο Δώνης τα έψαλε για τα καλά στον πρώτο βοηθό Καρατζίκα. Ο Τόμας έκανε καθαρό χέρι στη σέντρα του Σαλπιγγίδη, ο οποίος όμως νωρίτερα υποδέχθηκε τη μπάλα εβρισκόμενος σε θέση οφσάιντ.

Ο ΠΑΟΚ δεν λύθηκε ούτε μετά το γκολ, δεν κινδύνευσε όμως καθόλου. Η ομάδα των Δυτικών Προαστίων επηρεάστηκε από την τροπή που πήρε το παιχνίδι και δεν είχε ανάλογα καλή κυκλοφορία συγκριτικά με το πρώτο 25λεπτο. Ενδεικτικό είναι ότι η μπάλα πήγαινε από τον Ιτάνζ στον Τόμας και ξανά στον Ιτάνζ, με τον Καμερουνέζο τελικά να την ξεφορτώνεται συνήθως με γέμισμα, με αποτέλεσμα οι Αναστασάκος, Επστάιν και Καραγκούνης που συνέθεταν την επιθετική τριάδα, να βγουν εκτός αγώνα.

Ρίσκο Δώνη και λύτρωση στο 91’!

Ο Ατρόμητος ήταν αναγκασμένος να επιτεθεί και να αναζητήσει με περισσότερη θέρμη το γκολ και η αλήθεια είναι ότι στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, το προσπάθησε. Επίσης αλήθεια, όμως, είναι ότι δυσκολευόταν πολύ να μπει με αξιώσεις στην περιοχή του ΠΑΟΚ, παρότι είχε στο μεγαλύτερο διάστημα την κατοχή. Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, ήταν αυτοί που έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία του δεύτερου 45λεπτου (και την πρώτη τους ουσιαστικά στο ματς) όταν το σουτ του Ρομπέρ στο 62’ εξουδετέρωσε ο Ιτάνζ. Ο Δώνης αποφάσισε να ρισκάρει πολύ και πέρασε στο ματς τον Μήτρογλου αντί του Γιαννούλη, τοποθετώντας ως αριστερό μπακ τον Επστάιν. Κάτι που είχε κάνει και στο αντίστοιχο παιχνίδι πρωταθλήματος των δύο ομάδων.

Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν σταδιακά μέτρα στο γήπεδο και από το 65’ μέχρι και το 80’, έκλεισαν τον ΠΑΟΚ στο μισό γήπεδο. Ο Δώνης έριξε και τον Τάτο στη μάχη (κι αργότερα τον Μπρίτο), ωστόσο παρά την υπεροχή της, η ομάδα του δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ούτε μία ευκαιρία. Το παιχνίδι όδευε προς τη λήξη του και δεν φαινόταν ότι θα άλλαζε κάτι. Φευ…

Ο Φυτανίδης επιχείρησε μια σέντρα-γέμισμα στο 91’, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και ξεγέλασε τον Γλύκο. Ο γκολκίπερ των γηπεδούχων την απομάκρυνε με δυσκολία, ο βοηθός Καρατζίκας, όμως, έδειξε αμέσως σέντρα θεωρώντας ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή (πολύ δύσκολη φάση). Στο διάστημα που ακολούθησε μέχρι και τη λήξη του ματς, χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν από τους Μήτρογλου και Ιβιτς. Το 1-1 παρέμεινε και ο προημιτελικός οδηγήθηκε στην παράταση.

Βραζιλιάνικο γκολ με το καλησπέρα!

Με τους προπονητές να έχουν ολοκληρώσει τις αλλαγές τους, οι δύο ομάδες πορεύτηκαν ως είχαν, με τον Ατρόμητο μάλιστα να έχει πλέον έναν καθαρόαιμο αμυντικό μέσο και να αγωνίζεται με φουλ επιθετικό σχήμα. Ε και; Στα πρώτα δευτερόλεπτα της παράτασης, ο Μήτρογλου έβγαλε με εκπληκτικό τακουνάκι τον Μπρίτο φάτσα με το τέρμα και ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε άψογα τον Γλύκο! Ο Ατρόμητος έκανε την ολοκληρωτική ανατροπή και ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πλέον σε πολύ δύσκολη θέση.

Θα βοηθούσε πολύ την κατάσταση ο Σαλπιγγίδης, αν στο 94’ νικούσε τον Ιτάνζ σε ανεπανάληπτο τετ α τετ, ωστόσο ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας έδειξε την κλάση του. Στο 101’ ο Τσιρίλο σημάδεψε άστοχα με το κεφάλι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ρομπέρ, το ίδιο έκανε και ο Γκαρσία στο 103’ με σουτ και το άγχος πια άρχισε να κυριεύει για τα καλά οπαδούς, Μπόλονι και παίκτες του ΠΑΟΚ, αφού το πρώτο ημίχρονο της παράτασης έληξε και το 2-1 παρέμενε.  

Παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων και την εγκατάσταση των περισσότερων παικτών τους στα καρέ του Ιτάνζ, οι Περιστεριώτες κράτησαν μέχρι τέλους το προβάδισμα (με τον Αναστασάκο να αγωνίζεται μπροστά από τα στόπερ!) και πλέον περιμένουν τον αντίπαλό τους στους «4». Με κάθε δικαίωμα να ονειρεύονται δεύτερη διαδοχική συμμετοχή στον μεγάλο τελικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 80’ αποβλήθηκε ο τεχνικός διευθυντής του Ατρομήτου, Γιάννης Αγγελόπουλος (για διαμαρτυρία), όπως επίσης και ότι οι Ετο και Φωτάκης αποχώρησαν με προβλήματα από το παιχνίδι.Και δυστυχώς, ότι αμέσως μετά τη λήξη του ματς, οπαδοί του ΠΑΟΚ εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και κατευθύνθηκαν με απειλητικές διαθέσεις προς τους παίκτες της ομάδας τους, αλλά η άμεση επέμβαση των ανδρών ασφαλείας του γηπέδου απέτρεψε τα χειρότερα.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Θυμηθείτε το pregame της αναμέτρησης.

{coveritlive}9d7eda4d1b{/coveritlive}



Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved