Διακρίσεις για το BMW Group Design

Διακρίσεις για το BMW Group Design

Το BMW Group Design για μία ακόμα φορά κερδίζει διακρίσεις στο θεσμό 2011 «Good Design NTM Awards»

Έξι μοντέλα BMW κέρδισαν το περίοπτο Βραβείο 2011 «GOOD DESIGNTM». Πρόκειται για τις BMW Σειρά 6 Cabrio, BMW Σειρά 6 Coupe, BMW Σειρά 1 M Coupe, BMW ActiveE, και τις δύο μοτοσικλέτες BMW K 1600 GT/GTL με την BMW G650 GS. Ο ετήσιος θεσμός GOOD DESIGNTM Award θεωρείται από τις πιο έγκυρες διεθνείς διακρίσεις στο χώρο της προϊοντικής σχεδίασης – και φέτος για μία ακόμα φορά αναγνώρισε την υποδειγματική ποιότητα του BMW Group Design.

Το παλαιότερο και πιο διακεκριμένο βραβείο σχεδίασης που ίδρυσαν το 1950 στο Chicago οι αρχιτέκτονες Ίρο Σάρινεν, Τσαρλς και Ρέι Ιμς, και Έντγκαρ Κάουφμαν Jr. απονέμεται από το Chicago Athenaeum και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αρχιτεκτονικής, Καλλιτεχνικής Σχεδίασης και Αστικών Σπουδών.

Πάνω από 60 χρόνια τώρα, η πολυπόθητη διάκριση απονέμεται σε εξαιρετικά καινοτόμα και εμπνευσμένα προϊόντα, φιλοσοφίες και ιδέες που υπερβαίνουν τα συμβατικά όρια μιας προϊοντικής σχεδίασης. Πρωταρχικός σκοπός του βραβείου είναι να κάνει ευρύτερα γνωστή στο κοινό τη σύγχρονη σχεδίαση σε συνδυασμό τη βιωσιμότητα.

Το βραβείο απονέμεται βάσει των κριτηρίων λειτουργικότητας και αισθητικής που ορίστηκαν από τους Σάρινεν και Ιμς, με τη διαφορά ότι τώρα έχει προστεθεί και ένας οικολογικός παράγοντας που θέτει ως προϋπόθεση τη βιωσιμότητα της σχεδίασης σύμφωνα με τις επιταγές της εποχής μας. Για το 2011, η ανεξάρτητη επιτροπή ειδικών σε θέματα σχεδίασης και αρχιτεκτονικής εξέτασε σχολαστικά ένα μεγάλο αριθμό εφαρμογών από όλο τον κόσμο προκειμένου να καταλήξει σε 500 προϊοντικά σχέδια και γραφιστικά στοιχεία από 38 χώρες που κρίθηκαν ότι άξιζαν το GOOD DESIGN Award.

Η νέα BMW Σειρά 6 Cabrio συνδυάζει ένα επιμηκυμένο καπό, καμπίνα επιβατών τραβηγμένη προς τα πίσω, μακρύ μεταξόνιο και επίπεδη μεσαία γραμμή με μία κλασική μαλακή οροφή που φέρει χαρακτηριστικό πτερύγιο. Οι δυναμικές καμπύλες επιφάνειες και οι γραμμές που δημιουργούν μία αίσθηση της επιτάχυνσης αντανακλούν το δυναμικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Οι λάτρεις της πολυτέλειας και της φουτουριστικής τεχνολογίας θα βρουν το ιδανικό μοντέλο στο πρόσωπο της BMW Σειράς 6 Coupe, καθώς συνδυάζει το δυναμικό στυλ με απαράμιλλη άνεση στο ταξίδι.

Η νέα BMW Σειρά 1 M Coupe αποτελεί μία πρόταση διαθέτοντας σπορ συμπεριφορά και αποκλειστική Μ σχεδίαση εσωτερικού. Το βελτιστοποιημένο πλάτος των εμπρός και πίσω μετατροχίων, μία εκτεταμένη εμπρός ποδιά και οι δυναμικοί, προεξέχοντες θόλοι των τροχών χαρίζουν στη BMW Σειρά 1 M Coupe το μοναδικό χαρακτήρα της.

Με την BMW ActiveE, μία ηλεκτρική BMW Σειρά 1 Coupe, η BMW δοκιμάζει την καθημερινή χρηστικότητα των ηλεκτρικών οχημάτων. Τα ευρήματα της δοκιμής σε πραγματικές συνθήκες θα χρησιμοποιηθούν στη μαζική παραγωγή της BMW i3.

Με τις BMW K 1600 GT και BMW K 1600 GTL, η BMW Motorrad λανσάρει μία νέα διάσταση στην εμπειρία μιας μοτοσικλέτας τουρισμού. Και οι δύο μοτοσικλέτες έχουν μία εντυπωσιακή και ξεχωριστή εμφάνιση, που προσελκύει άμεσα τα βλέμματα.
Με τη λιτή αισθητική και το off-road στυλ της, η BMW G 650 GS δείχνει πανάλαφρη και έτοιμη για νέες περιπέτειες. Η enduro σχεδίαση και η χρωματική φιλοσοφία της έρχονται σε πλήρη αρμονία με την ταυτότητα της οικογένειας BMW GS και ολοκληρώνουν τη συνολική σπορ εικόνα της μοτοσικλέτας.

Το BMW Group Design έχει κερδίσει την περίοπτη διάκριση αρκετές φορές στο παρελθόν. Πέρσι, αποδέκτες του διάσημου βραβείου ήταν η BMW Σειρά 5 Sedan, το MINI Countryman, η BMW S 1000 RR και η σχεδιαστική μελέτη BMW Concept 6. Το 2008, τιμήθηκαν οι BMW Σειρά 3 Cabrio, BMW Σειρά 1 Coupe, το MINI Cooper S Clubman και τέσσερις μοτοσικλέτες BMW. Το 2007, η επιτροπή του GOOD DESIGN Award τίμησε τη νέα BMW X5, τη BMW Σειρά 3 Coupe, το νέο MINI και τρία μοντέλα μοτοσικλετών.



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved