F1: Williams και Μπρούνο Σένα

F1: Williams και Μπρούνο Σένα

Συμπτώσεις; Ή Πεπρωμένο; Χρήματα; Ή Ικανότητα; Ο χρόνος θα δείξει τι κάνει το νεαρό Βραζιλιάνο, που «μπήκε» την τελευταία στιγμή στη Williams, να ξεχωρίζει.

Κάποια γεγονότα μας κάνουν να σκεφτόμαστε αν πραγματικά η ιστορία κάνει κύκλους. Δείτε την περίπτωση του Μπρούνο Σένα: Μπήκε στην F1 με την Lotus Renault (με τα χρώματα αυτής της εταιρίας αναδείχτηκε ο θείος του Άιρτον) και φέτος βρίσκεται να οδηγεί για την Williams - Renault η οποία είναι η ίδια εταιρία με την οποία τελείωσε (άδοξα και τόσο απότομα) την καριέρα του εκείνος.

Από την άλλη πλευρά βρίσκεται ο Ρούμπενς Μπαρικέλο, ο οποίος είχε σαν μέντορα και φίλο τον Άιρτον Σένα. Η Williams διώχνει τον Μπαρικέλο από την ομάδα της και τελειώνει την 19χρονη καριέρα του στην F1 προσλαμβάνοντας τον ανιψιό του μέντορά του τον Μπρούνο Σένα.

Όλα αυτά φέρνουν μία δυνατή πίεση στον 30χρονο οδηγό, ο οποίος - ας μη το δείχνει - νιώθει το όνομά του «ασήκωτο». Φέτος ίσως να είναι η τελευταία του ευκαιρία να πετύχει στην F1, να δικαιώσει, αλλά και να ξεφύγει από το όνομά του…

Η τελευταία μεταγραφή του μπορεί να του έδωσε το εισιτήριο για τον κόσμο των γκραν πρι, αλλά έφερε επιπλέον συζητήσεις γύρω από αυτόν και την αξία του. Ο Μπρούνο Σένα επιμένει ότι η Williams τον εξέτασε εξονυχιστικά για να τον προσλάβει και δεν τον προτίμησε για τους χορηγούς του.

Η είδηση της ένταξής του στη Williams έκλεισε ένα σίριαλ που αφορούσε την ελεύθερη θέση στη βρετανική ομάδα, αλλά ταυτόχρονα ξεκίνησε ένα άλλο, που αφορά το κατά πόσο η συμφωνία αυτή οφείλεται στις χορηγίες που έφερε στην ομάδα ο Βραζιλιάνος. Ο ίδιος λέει ότι άλλοι ήταν οι παράγοντες που έπαιξαν το σημαντικότερο ρόλο, καθώς η ομάδα τον υπέβαλε σε εξαντλητικά τεστ, τόσο φυσικής κατάστασης, όσο και οδηγικής ετοιμότητας σε εξομοιωτή και στην πίστα.

Μετά την ανακοίνωση, της πρόσληψης ο Σένα μίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης στους δημοσιογράφους όπου δήλωσε: «Είμαι βέβαιος ότι δεν ήταν οι χορηγίες. Με πέρασαν από όλων των ειδών τις δοκιμασίες και στην αρχή δεν συζητήσαμε καν για τις χορηγίες. Πριν από οτιδήποτε άλλο ήθελαν να με αξιολογήσουν. Ο μόνος τρόπος να μου δώσουν αυτήν την ευκαιρία ήταν η απόδοσή μου. Έκανα διάφορα τεστ και πλέον είμαι βέβαιος ότι μπορώ να φέρω αποτελέσματα».

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις του αρχιμηχανικού της Williams, Μαρκ Γκίλαν, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η ομάδα έκανε την επιλογή βάσει των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης: «Εμείς από την πλευρά μας εκτελέσαμε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αξιολόγησης με αρκετούς οδηγούς και πήραμε την τελική μας απόφαση βασιζόμενοι στην ταχύτητα, τη σταθερότητα, τη διαχείριση των ελαστικών, την τεχνική πληροφόρηση, την πνευματική δυνατότητα και κυρίως την πιθανή επίδραση που θα μπορούσε να έχουν στην ομάδα. Ήταν ξεκάθαρο ότι ο Μπρούνο δεν έχει μεγάλη εμπειρία σε αγώνες μονοθέσιων αλλά έχει σταθερότητα και έδειξε βελτίωση και πραγματικό ταλέντο. Εμείς, στο αγωνιστικό κομμάτι, ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί του αυτήν τη χρονιά που είναι πολύ σημαντική για τη Williams, σε σχέση με την άσχημη περσινή».

Από την άλλη πλευρά, το Twitter του Μπαρικέλο «πήρε φωτιά» με τους 1.392.781 followers, να αντιδρούν. Ο ίδιος έγραψε: «Εύχομαι στον Σένα ό,τι καλύτερο. Το μέλλον τώρα ανοίγεται μπροστά μας. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την συμπαράστασή σας. Όταν είπα πως το μέλλον είναι ανοιχτό εννοούσα πως έχω ακόμη πολύ ταχύτητα μέσα μου. Όπως έλεγε και ένας παλιός φίλος: Οι αγώνες είναι στο αίμα μου (racing is in my blood)».

F1: Williams και Μπρούνο Σένα



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved