Προσπέρασμα τίτλου με Κουίνσι ο Παναθηναϊκός (photos+videos)

Προσπέρασμα τίτλου με Κουίνσι ο Παναθηναϊκός (photos+videos)

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ χάρη σε γκολ του Κουίνσι στο 72’ προσπερνώντας τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία. Στο +2 οι «πράσινοι» με ένα παιχνίδι λιγότερο από τον «αιώνιο» αντίπαλο και καλύτερο momentum για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Με τον καλύτερο τρόπο εκμεταλλεύτηκε το δώρο της ήττας του Ολυμπιακού στην Ξάνθη οι «πράσινοι» καθώς, παρά τη μέτρια απόδοση που είχαν για ένα ακόμα παιχνίδι, νίκησαν τον Ατρόμητο και είναι μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία με 42 βαθμούς έναντι 40 των Πειραιωτών, έχοντας κι ένα παιχνίδι λιγότερο.

Τέταρτο συνεχόμενο 1-0 για τον Παναθηναϊκό που αν και κινδύνεψε σε κάποιες περιπτώσεις από τον Ατρόμητο κατάφερε να πάρει τελικά τους τρεις βαθμούς και να προσπεράσει τους «ερυθρόλευκους» πριν καν ακόμα… ξεχρεώσει τα εξ αναβολής παιχνίδια του, δείχνοντας πως βαδίζει ολοταχώς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Χωρίς εκπλήξεις Φερέιρα και Δώνης

Αναμενόμενα ήταν τα σχήματα που παρέταξαν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ οι δυο προπονητές. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επέλεξε τη «δοκιμασμένη» συνταγή με τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια και τους Σπυρόπουλο, Σαριέγκι, Μπιάρσμιρ και Βύντρα από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέσεις Σιμάο και Κατσουράνης ενώ ο Κουίνσι κινήθηκε στο αριστερό άκρο και ο Ζέκα στο δεξί με τους Κλέιτον και Λέτο να συνεργάζονται στην επίθεση.

Στον αντίποδα, ο Γιώργος Δώνης επέλεξε τη διάταξη που του είχε αποφέρει μια καλή εμφάνιση και απέναντι στον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ιτάνζ με τους Γιαννούλη, Τόμας, Φυτανίδη και Σκόνδρα από αριστερά προς τα δεξιά. Στη μεσαία γραμμή τοποθετήθηκαν οι Σφακιανάκης, Δημούτσος και Τάτος με τον Επστάιν από αριστερά και τον Καραγκούνη από αριστερά να είναι τα στηρίγματα του μοναδικού προωθημένου Μήτρογλου.

«Χλωμή» αρχή, έντονο το φινάλε

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού στο ΟΑΚΑ δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις καθώς ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε νωθρός και χωρίς ιδιαίτερη φρεσκάδα στο παιχνίδι του. Στον αντίποδα ο Ατρόμητος κατάφερε με τη γνωστή καλή κυκλοφορία μπάλας που διαθέτει να μην απειλείται και να δυσκολεύει παράλληλα τους «πράσινους» στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν φάσεις. Η καλύτερη, μάλιστα, στιγμή στο ματς ήρθε από τους φιλοξενούμενους όταν στο 15’ ο Γιαννούλης έκανε ωραία σέντρα από αριστερά και ο Μήτρογλου στην καρδιά της περιοχής έκανε γυριστό με το αριστερό για να αναγκάσει τον Καρνέζη σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Τα πράγματα για το «τριφύλλι» φάνηκαν να γίνονται πιο δύσκολα όταν ο Φερέιρα «έχασε» με πρόβλημα τραυματισμού τον Κατσουράνη στο 29’ ωστόσο μετά από αυτό το σημείο οι παίκτες του Παναθηναϊκού φάνηκαν να αφυπνίζονται. Ο ορεξάτος Βιτόλο και η άνοδος στην απόδοση του Κουίνσι έφεραν έναν εξαιρετικό συνδυασμό του Γκανέζου με τον Λέτο στο 35’ με το σουτ του Αφρικανού να περνάει ελάχιστα άουτ, αλλά και περισσότερες επισκέψεις στα καρέ του Ιτάνζ από τους γηπεδούχους.

Το φινάλε του πρώτου μέρους πάντως ήταν αρκετά ηλεκτρισμένο, καθώς ο Παναθηναϊκός φωνάζει για πέναλτι σε δύο μαρκαρίσματα μέσα στην περιοχή, σε Λέτο και Ζέκα, με τον διαιτητή Παππά να συγκεντρώνει τα… πυρά των οπαδών και να σφυρίζει το τέλος του πρώτου μέρους μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες από τους οπαδούς του «τριφυλλιού».

Λυτρωτής ο Κουίνσι…

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε τόσο λόγο της καλά οργανωμένης αμυντικής διάταξης του Ατρόμητου που δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να επιτεθεί όπως θα μπορούσε και όπως θα ήθελε ο Φερέιρα όσο και επειδή οι φιλοξενούμενοι δεν έδειξαν την ίδια διάθεση να επιτεθούν όπως στο πρώτο μέρος. Οι «πράσινοι» έψαχναν ανορθόδοξα να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα του Ατρόμητου και ήταν νωχελικοί, με τον Φερέιρα να αναζητά λύσεις.

Ο μόνος που έδειξε διάθεση από ένα σημείο κι έπειτα να απειλήσει ήταν ο Κουίνσι, ωστόσο κι αυτός ήταν επιπόλαιος στο τελείωμα των προσπαθειών του, ενώ οι Λέτο και Τοτσέ – που πέρασε στο ματς αντί του κουρασμένου Κλέιτον – δεν είχαν δώσει λύσεις. Το θετικό για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Ζέκα άρχισε μαζί με τον Βιτόλο να ανεβάζει την ομάδα ψηλότερα με αποτέλεσμα να πλαγιοκοπήσει σε δυο-τρεις περιπτώσεις, κυρίως με τον Βύντρα και κάπως έτσι ήρθε και το γκολ του «τριφυλλιού».

Ήταν το 72’ του ματς όταν από λάθος του Γιαννούλη ο Βύντρα έφυγε μόνος του από δεξιά, έκανε τη σέντρα, ο Λέτο με τον Φυτανίδη διεκδίκησαν στον αέρα τη μπάλα κι αυτή στρώθηκε στον Κουίνσι που από το ύψος του πέναλτι την έστειλε στην αριστερή γωνία του Ιτάνζ και τον κόσμο του Παναθηναϊκού στα… ουράνια καθώς στο ΟΑΚΑ ακολούθησε έκρηξη πανηγυρισμών.    

Στα υπόλοιπα λεπτά το «τριφύλλι» διαχειρίστηκε το υπέρ του αποτέλεσμα, ο κόσμος περίμενε τη λήξη για να δώσει τον τόνο των πανηγυρισμών και να ζητήσει το πρωτάθλημα από τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού που περιμένει πλέον την Τετάρτη τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ για το τελευταίο του εξ αναβολής παιχνίδι και τη νίκη που θα του δώσει προβάδισμα πέντε βαθμών στη μάχη του τίτλου.

Δείτε το γκολ του αγώνα

{akamai} rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_PAO_ATROMHTOS_{/akamai}

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα πατώντας εδώ

Θυμηθείτε το pre-game του αγώνα πατώντας εδώ

Προσπέρασμα τίτλου με Κουίνσι ο Παναθηναϊκός (photos+videos)



NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved