Turbo η Ξάνθη, έριξε σε... ξερό πηγάδι τον Ολυμπιακό!

Turbo η Ξάνθη, έριξε σε... ξερό πηγάδι τον Ολυμπιακό!

«Πληγωμένος» από τις πολλές απουσίες (σ.σ. Μιραλάς, Τζεμπούρ, Χολέμπας, Μόνχε, Φέισα), αλλά και από την… απουσία όλων όσοι αγωνίστηκαν, ο Ολυμπιακός γνώρισε την δεύτερη φετινή του ήττα στο πρωτάθλημα, στα Πηγάδια, από την SKODA Ξάνθη με 1-0.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 52’ ο – διεθνής με την Εθνική ομάδα των Ελπίδων – Βλαχοδήμος, με τους «ερυθρόλευκους» πλέον να χάνουν πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια που καταβάλλουν, ώστε να κόψουν και φέτος πρώτοι το νήμα στην κούρσα της Super League

Ο Ολυμπιακός είχε την σαφή υπεροχή, τη μπάλα στα πόδια του στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, ήταν ωστόσο, εκνευριστικά «φλύαρος» για να δικαιούται κάτι περισσότερο απ’ αυτό που τελικά πήρε… Δηλαδή το απόλυτο μηδέν!

Εκπλήξεις στην ενδεκάδα από Βαλβέρδε…

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Πάντελιτς στην κορυφή της γραμμής κρούσης, ενώ οι Αμπντούν και Φετφατζίδης βρίσκονταν στα δύο «φτερά», αριστερά και δεξιά αντίστοιχα.

Το τρίγωνο στη μεσαία γραμμή συνέθεταν οι Μανιάτης, Ορμπάιθ – αμφότεροι με περισσότερο ανασταλτικές αρμοδιότητες – και Ιμπαγάσα, με τον Αργεντίνο να έχει τον ρόλο του οργανωτή.

Στα μετόπισθεν των πρωταθλητών, οι Μοντέστο (σ.σ. έκπληξη η χρησιμοποίησή του αντί του Τοροσίδη, ο οποίος έμεινε στον πάγκο) και Μαρκάνο κάλυπταν τα δύο άκρα, με τους Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλο να αναλαμβάνουν να… χτίσουν τείχος μπροστά από την εστία του Μέγιερι.

Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι είχαν ως «αιχμή του δόρατος» τον – εξαιρετικά φορμαρισμένο τον τελευταίο καιρό – Μαρκόφσκι, με τους Μαρσελίνιο και Βλαχοδήμο να παίζουν στα άκρα, αλλά πιο πίσω συγκριτικά με τις… συνήθειές τους.

Οι Πόι, Βασιλακάκης και Ντάνι είχαν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, ενώ την τετράδα της άμυνας, η οποία είχε το δύσκολο έργο να κρατήσει μακριά από την εστία του Βιβιανί την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος (σ.σ. ασχέτως αν έλειπαν οι δύο κορυφαίοι «μπόμπερ» του Ολυμπιακού, Μιραλάς και Τζεμπούρ), συνέθεσαν οι Μπαξεβανίδης, Εντιμάρ, Κομεσίδης και Βάλλας.

Μία ομάδα στο γήπεδο, αλλά κανένα γκολ…

Στο πρώτο 45λεπτο οι Πειραιώτες ήταν η μοναδική ομάδα στο γήπεδο… Με 62% κατοχή μπάλας και οκτώ τελικές έναντι καμιάς από την πλευρά της SKODA Ξάνθης, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κυρίαρχος, ταυτόχρονα όμως και «φλύαρος» απέναντι στους «ακρίτες» του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Ο Ιμπαγάσα και ο Αμπντούν ήταν αρκετά δραστήριοι, ενώ και ο Φετφατζίδης σταδιακά άρχισε ν’ ανεβαίνει, οι «ερυθρόλευκοι» ωστόσο, δεν δημιούργησαν τόσες ευκαιρίες όσες θα ήθελαν…

Θα έλεγε κανείς μάλιστα, ότι η καλύτερη στιγμή στο α’ ημίχρονο άνηκε στους γηπεδούχους, καθώς στο 10ο λεπτό, από μια μακρινή μπαλιά του Μαρσελίνιο, ο Μαρκόφσκι μπήκε ανάμεσα σε Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλο, με τον τελευταίο να τον προλαβαίνει την ύστατη στιγμή πριν γίνει περισσότερο απειλητικός για την εστία του Μέγιερι.

Ένα σουτ, ένα γκολ!

Το ξεκίνημα της επανάληψης επεφύλασσε μια άσχημη έκπληξη για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τους παίκτες του…

Στο 52ο λεπτό ωστόσο, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σκοράρουν – κόντρα στη ροή του αγώνα – στην πρώτη τους τελική προσπάθεια! Ο Βασιλακάκης πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα, η οποία… έσκισε στα δύο την «ερυθρόλευκη» άμυνα και ο – ταχύτατος -  Βλαχοδήμος, αφού άφησε μισό μέτρο πίσω του τον – καταϊδρωμένο – Μαρκάνο πλάσαρε υποδειγματικά τον Μέγιερι βάζοντας την SKODA στην… pole position του ματς!

Η πρώτη κίνηση του Βαλβέρδε από τον πάγκο δεν ήταν η… αναμενόμενη, καθώς άπαντες περίμεναν να ενισχύσει την επιθετική του γραμμή, αυτός όμως αποφάσισε απλώς ν’ αλλάξει δεξί μπακ περνώντας στο ματς τον Τοροσίδη αντί του Μοντέστο στο 62’! Ο 47χρονος Ισπανός τεχνικός προφανώς θεώρησε ότι ο «Τόρο» θα βοηθούσε στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού του Ολυμπιακού από την δεξιά πτέρυγα…

Στο 67’, πάντως, ο Ντιόγκο πέρασε στο παιχνίδι αντί του Ορμπάιθ, με τον Βαλβέρδε να δίνει εντολή στον Βραζιλιάνο να παίξει δίπλα στον Πάντελιτς στην γραμμή κρούσης των πρωταθλητών.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ουζουνίδης θέλησε να «θωρακίσει» ακόμα περισσότερο τη μεσαία του γραμμή αντικαθιστώντας στο 68’ τον Μαρσελίνιο με τον – περισσότερο αμυντικογενή – Φλίσκα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο «Txingurri» έριξε στη «μάχη» και τον Φουστέρ στην θέση του – «λίγου» για μία ακόμα φορά – Αμπντούν, ο Ισπανός ωστόσο, δεν κατάφερε ν’ αλλάξει πολλά στην κάκιστη εικόνα του Ολυμπιακού στα Πηγάδια.

Ο Ντιόγκο θα μπορούσε να γίνει ο… ήρωας της στιγμής για την ομάδα του Πειραιά, το πλασέ το οποίο έκανε στο 80’ ωστόσο - όντας μόνος του με τον Βιβιανί - δεν ήταν τόσο καλό, ώστε να «νικηθεί» ο Γάλλος τερματοφύλακας…

Οι Πειραιώτες, πάντως, διαμαρτύρονται για ένα πέναλτι, στο 90', όταν ο Εντιμάρ φάνηκε να παρεμποδίζει εντός περιοχής τον Τοροσίδη, με τέτοια εμφάνιση, όμως, όπως η σημερινή του Ολυμπιακού, δύσκολα μπορεί να σταθεί κάποιος από το «στρατόπεδο» των πρωταθλητών στην διαιτησία... Μάλλον αλλού βρίσκονται τα αίτια μίας ακόμα γκέλας στο φετινό πρωτάθλημα!

Έφτασε στους δέκα χαμένους βαθμούς από… γκέλες

Ο Ολυμπιακός απογοήτευσε τους φίλους του για μία ακόμα φορά φέτος και συμπλήρωσε δέκα χαμένους βαθμούς (σ.σ. ήττα στην Τρίπολη και στην Ξάνθη, ισοπαλίες με ΟΦΗ και Δόξα) στην κούρσα για τον τίτλο!

Με τόσες – και κυρίως τέτοιες – απώλειες, όμως, κι ενώ το πρωτάθλημα είναι μόλις στην 18η αγωνιστική του, οι πρωταθλητές δείχνουν να κάνουν ό,τι… μπορούν για να χάσουν τον τίτλο φέτος… Ακόμα, βέβαια, δεν έχουν χάσει το... τρένο, σίγουρα, όμως, έπαψαν πλέον ν' αποτελούν το φαβορί!

Από την δική της πλευρά, η SKODA Ξάνθη έμεινε όρθια για δέκατο σερί ματς στο πρωτάθλημα και σίγουρα δικαιούται να κοιτάζει ψηλά… Τις δυνατότητες, άλλωστε, τις έχει η ομάδα του Ουζουνίδη!


Θυμηθείτε πως ζήσατε μέσω του Onsports, την εξέλιξη της αναμέτρησης



Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
Μεταγραφές, Γιουβέντους: Περιζήτητος ο Ραμπιό
Μεταγραφές, Γιουβέντους: Περιζήτητος ο Ραμπιό
Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος - «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»
Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος - «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»
Ολυμπιακοί Αγώνες: Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ η νέα Dream Team των ΗΠΑ - Προκαλεί τρόμο
Ολυμπιακοί Αγώνες: Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ η νέα Dream Team των ΗΠΑ - Προκαλεί τρόμο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved