Τα πολεμοφόδια του «ραντεβού» (photos)

Τα πολεμοφόδια του «ραντεβού» (photos)

Μολότοφ, μαχαίρια, σουγιάδες, ρόπαλα, γκλοπ, κροτίδες, φωτοβολίδες, βεγγαλικά ήταν ο… πολεμικός εξοπλισμός που μετέφεραν οι 227+1 οπαδοί του Ολυμπιακού, οι οποίοι προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ. 

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία για τις 228 (και όχι 227 όπως ήταν γνωστό μέχρι πριν από λίγη ώρα) προσαγωγές οπαδών του Ολυμπιακού, χθες (21/1) το βράδυ, στο ΟΑΚΑ. Σε αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι απετράπη συμπλοκή μεταξύ μεγάλου αριθμού οπαδών ομάδων, ενώ αναφέρονται, αναλυτικά, τα αντικείμενα που πρόλαβαν να πετάξουν οι εν λόγω οπαδοί και βρέθηκαν αργότερα από την αστυνομία.

Από το Τμήμα Πρόληψης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίζεται ήδη δικογραφία και διενεργείται μεθοδική αστυνομική έρευνα, προκειμένου να ταυτοποιηθεί η κατοχή των επικίνδυνων αυτών αντικειμένων και να προσωποποιηθούν οι ποινικές ευθύνες. Η δικογραφία, που αφορά και αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, σχηματίζεται υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζουμε ότι τρία άτομα θα προσαχθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, γιατί σε βάρος τους εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

«Οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας απέτρεψαν χθες συμπλοκή μεταξύ μεγάλου
αριθμού οπαδών ομάδων, στην περιοχή του Ο.Α.Κ.Α.

Κατασχέθηκαν βόμβες «μολότοφ», βεγγαλικά, ρόπαλα και αιχμηρά αντικείμενα,
ικανά να επιφέρουν θανάσιμους τραυματισμούς.

Η άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας απέτρεψε, χθες (21-1-2012) το απόγευμα, συμπλοκή μεταξύ μεγάλου αριθμού οπαδών ομάδων, στην περιοχή του Ο.Α.Κ.Α, όπου είχαν προγραμματιστεί (2) αθλητικές συναντήσεις καλαθοσφαίρισης. Κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός από βόμβες «μολότοφ», βεγγαλικά, ρόπαλα και αιχμηρά αντικείμενα (μαχαίρια, «λάμες» κ.λπ), ικανά να επιφέρουν θανάσιμους ή σοβαρότατους τραυματισμούς.

Ειδικότερα την 17:45΄ ώρα διακόσια πενήντα (250) περίπου οπαδοί ομάδας μπάσκετ, που είχαν επιβιβαστεί σε συρμό του ΗΣΑΠ από Πειραιά προς Κηφισιά, επιχείρησαν να αποβιβασθούν στο σταθμό «ΕΙΡΗΝΗ», με προφανή σκοπό να συμπλακούν με οπαδούς άλλης ομάδας, οι οποίοι είχαν εξέλθει από το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ο.Α.Κ.Α, όπου διεξαγόταν αγώνας καλαθοσφαίρισης και κινούντο πεζή προς το σταθμό «ΕΙΡΗΝΗ».

Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν, τόσο την αποβίβαση της μιας ομάδας ατόμων από το συρμό, όσο και την πρόσβαση της άλλης ομάδας ατόμων, προς το Σταθμό «ΕΙΡΗΝΗ». Τελικά η πρώτη ομάδα οπαδών κατευθύνθηκε στο Σταθμό «ΝΕΡΑΤΖΩΤΙΣΣΑ» και μετά την αποβίβαση τους και την εκκένωση του συρμού, υπάλληλοι του ΗΣΑΠ βρήκαν στα δύο (2) βαγόνια που επέβαιναν, δέκα (10) αυτοσχέδιες βόμβες ΜΟΛΟΤΟΦ και μία (1) φωτοβολίδα.

Αμέσως μετά την αποβίβασή των ατόμων, τα οποία δεν διέθεταν εισιτήρια για τον αγώνα, οι αστυνομικές δυνάμεις τα πλαισίωσαν, για να τα ελέγξουν κοντά στον προαναφερόμενο σταθμό, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου (παράδρομος Αττικής Οδού).

Μόλις αντιλήφθηκαν την πρόθεση των αστυνομικών να τους ελέγξουν, κάποια από τα άτομα απέρριψαν στο οδόστρωμα της οδού Ανδρέα Παπανδρέου καθώς και της Αττικής οδού, τα παρακάτω αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις και κατασχέθηκαν:

Μία (1) βόμβα ΜΟΛΟΤΟΦ

Ένα (1) μαχαίρι κουζίνας

Πέντε (5) σουγιάδες

Έξι (6) λάμες από σουγιάδες

Είκοσι (20) ξύλινα ρόπαλα

Ένα (1) σιδερένιο μαδέρι

Ένα (1) πτυσσόμενο γκλόπ

Μία (1) κροτίδα

Τρείς (3) φωτοβολίδες

Τρία (3) βεγγαλικά

Ένα (1) στόμιο μπουκαλιού με προσαρμοσμένο στουπί

Τρείς (3) συσκευασίες ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 3,75 γρ.

Μία (1) ζώνη μέσης με προσαρμοσμένη σιδερογροθιά στη θέση αγκράφας

Προσήχθησαν από το σημείο διακόσια είκοσι οκτώ (228) συνολικά άτομα. Από το Τμήμα Πρόληψης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίζεται δικογραφία και διενεργείται μεθοδική αστυνομική έρευνα, προκειμένου να ταυτοποιηθεί η κατοχή των επικίνδυνων αυτών αντικειμένων και να προσωποποιηθούν οι ποινικές ευθύνες. Η δικογραφία, που αφορά και αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, σχηματίζεται υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Κρατήθηκαν τρία (3) άτομα προκειμένου να προσαχθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, γιατί σε βάρος τους εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις».



Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved