MotoGP: Η Ducati και οι αποκαλύψεις

MotoGP: Η Ducati και οι αποκαλύψεις

Από αλλού περιμέναμε αποκαλύψεις για τη νέα GP12 και από αλλού έρχονται. Η ομάδα ανακοίνωσε απλά το τέλος των δοκιμών, όμως τα μυστικά πρόδωσε η ομάδα Cardion AB.

Επτασφράγιστο μυστικό αποτελούσαν οι δοκιμές της GP12 στη Χερέθ. Η ομάδα δεν άφηνε κανένα φωτογράφο να πλησιάσει ούτε στους λόφους γύρω από την πίστα ενώ ζήτησε από τους δοκιμαστές και μηχανικούς να μην γράφουν στο Twitter ή το Facebook πληροφορίες σχόλια ή κάτι που θα αφορούσε τις δοκιμές.

Μάλιστα οι μηχανικοί δεν έστελναν τις πληροφορίες μέσω mail για να μην τις υποκλέψουν. Οι παρατηρήσεις και τα συμπεράσματα των δοκιμών λέγεται πως έφευγαν με τις «usb» μέσω του διπλωματικού ταχυδρομείου κάθε ημέρα.
Όλοι περιμέναμε το τέλος των δοκιμών για να μάθουμε κάτι και αντί για αυτό η Ducati έβγαλε μία ανακοίνωση η οποία έλεγε:

«Το Test Team της Ducati, καθοδηγούμενο, όπως πάντα, από τον Τεχνικό Διευθυντή Φίλιπο Πρισιόζι, συμπλήρωσε τρεις ημέρες δοκιμών στην πίστα της Jerez de La Frontera με τον Κάρλος Τσέκα και τον Φράνκο Μπαταΐνι, ενώ στο γκαράζ βρισκόταν και ο Team Manager Βιτοριάνο Γκουαρέσκι. Οι δύο πιλότοι πραγματοποίησαν το shake-down της GP12 την οποία θα δοκιμάσουν σε δύο εβδομάδες οι επίσημοι οδηγοί Βαλεντίνο Ρόσι και Νίκι Χέιντεν. Στην διάρκεια των τριών ημερών, με καιρικές συνθήκες κρύες, αλλά ευτυχώς χωρίς βροχή, η δουλειά προχώρησε σύμφωνα με το πρόγραμμα και χωρίς προβλήματα, γεγονός που επέτρεψε στην ομάδα του τεστ να πραγματοποιήσει την απαραίτητη τεχνική επιβεβαίωση, εν όψη του τεστ της Σεπάνγκ, στην Μαλαισία στις 31 Ιανουαρίου, έως στις 2 Φεβρουαρίου».

Όλα αυτά ως τη στιγμή που η Cardion AB «αποκάλυψε» την Ducati GP12 στην παρουσίαση της ομάδας.

Οι άνθρωποι της Τσεχικής δορυφορικής ομάδας της Ducati, έδωσαν στην δημοσιότητα τεχνικά χαρακτηριστικά τόσο για την GP11 όσο και για την GP12. Όμως πρόκειται για ενθουσιασμό; Αφέλεια; Ελεγχόμενη διαρροή; Ή για δύο διαφορετικές μοτοσικλέτες;

Να σημειώσουμε πως η Cardion AB την ονομάζει «GP12» ενώ η «Ducati GP0» Σύμφωνα λοιπόν με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, η GP12 έχει κινητήρα 999κ.εκ και αποδίδει 250 ίππους και η τελική ταχύτητά της μάλλον ξεπερνά τα 360 km/h. Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που αναφέρεται είναι ότι το αλουμινένιο πλαίσιο της GP12 είναι σχεδιασμένο από την Ducati και όχι από την Βρετανική FTR όπως είχε αναφερθεί στον παγκόσμιο Τύπο ως τώρα, που απλά το κατασκευάζει.

Πάντως ο Φίλιπο Πρισιόζι έχει ήδη αναφέρει ότι οι δορυφορικές ομάδες της Ducati θα χρησιμοποιούν μια ελαφρώς τροποποιημένη έκδοση της GP0, της μοτοσικλέτας που ο Ρόσι δοκίμασε πέρσι στην Βαλένθια.



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved