Απέδρασε από το Μαρούσι ο Ολυμπιακός! (photos)

Απέδρασε από το Μαρούσι ο Ολυμπιακός! (photos)

Σκούρα τα βρήκε κόντρα στο ψυχωμένο Μαρούσι ο Ολυμπιακός, μέχρι να φθάσει στη νίκη με 89-84, στο κλειστό του Αγίου Θωμά.

Οι παίκτες του Νίκου Λινάρδου έκαναν υπερπροσπάθεια σε ακόμα ένα παιχνίδι τους, αλλά η κατάληξη ήταν η ίδια. Οι μέτριοι Πειραιώτες κατάφεραν να αποδράσουν με το «διπλό», χωρίς όμως να ικανοποιήσουν με την απόδοσή τους. Οι φιλοξενούμενοι κινδύνεψαν με ήττα σοκ από την ελλιπέστατη ομάδα των βορείων προαστίων, κάτι που θα είχε συμβεί εάν στα τελευταία λεπτά δεν έπαιρναν την κατάσταση στην πλάτη τους οι Σπανούλης, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης και Γλυνιαδάκης. Για το Μαρούσι, που γνώρισε τη 13η ήττα του σε ισάριθμους αγώνες, συγκλονιστικός ήταν ξανά ο Νέστορας Κόμματος.

Με τον Κόμματο να πραγματοποιεί πολύ μεγάλη εμφάνιση, το Μαρούσι ήταν εξαιρετικό στο πρώτο ημίχρονο και βρίσκοντας απέναντί του ένα μέτριο Ολυμπιακό κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα σχεδόν σε ολόκληρο το πρώτο εικοσάλεπτο. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς άφησε αρκετή ώρα στο παρκέ τους Λο και Ντόρσεϊ, όμως σε ακόμη ένα παιχνίδι ο παίκτης που προσπαθούσε να βγάλει τα… κάστανα από τη φωτιά ήταν ο Βασίλης Σπανούλης.

Με δέκα πόντους ο διεθνής γκαρντ ήταν εκείνος που διατήρησε τους φιλοξενούμενους κοντά στο σκορ, απέναντι στο συγκρότημα του Νίκου Λινάρδου που σε ακόμα μία αναμέτρηση κατέθεσε την ψυχή του στο παρκέ. Με τον Κόμματο να έχει φτάσει τους 19 πόντους και τον Έλεγκαρ να προθέτει άλλους 7, η ομάδα των βορείων «κράτησε» μέχρι και το 19’ (41-41), αλλά το ξέσπασμα των Πειραιωτών στο τελευταίο λεπτό, με δύο διαδοχικά τρίποντα από το Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους, τους οδήγησε στο υπέρ τους 50-43 στο φινάλε του ημιχρόνου.

Το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο. Με τον Παπανικολάου να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του, ο Ολυμπιακός συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμα στο σκορ (55-62 στο 28’), αλλά το Μαρούσι με τον Κόμματο να φορτώνει το αντίπαλο καλάθι με πόντους και τους Γκαγκαλούδη - Χαριτόπουλο να τον σιγοντάρουν στο σκοράρισμα κατάφερε να διατηρηθεί κοντά στο σκορ. Με το Χάινς να δίνει λύσεις στην επίθεση, το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και προηγήθηκε με 69-62 στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου, χωρίς όμως να αισθάνεται ασφάλεια εν όψει της τέταρτης περιόδου.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αδύνατο να «καθαρίσουν» την κατάκτηση του ροζ φύλλου, με το συγκρότημα του Νίκου Λινάρδου να εξακολουθεί να απειλεί με τον Κόμματο, ο οποίος είχε στήσει «πάρτι» στο παρκέ. Με αυτόν στη θέση του οδηγού, οι γηπεδούχοι μείωσαν ακόμη και σε 74-72, λίγα λεπτά πριν από το φινάλε. Οι Σπανούλης, Πρίντεζης, Γλυνιαδάκης και Γκετσεβίτσιους, όμως, «μίλησαν» την κρίσιμη στιγμή για τον Ολυμπιακό και με προσωπικές ενέργειες ανέβασαν τη διαφορά στους πέντε πόντους (77-82) και στη συνέχεια στους επτά (77-84), οδηγώντας την ομάδα τους σε δύσκολη και παράλληλα αγχωτική νίκη.

Ένταση υπήρξε με το φινάλε της αναμέτρησης, με τον αρχηγό του Αμαρουσίου, Γιάννη Γκαγκαλούδη, και το βοηθό προπονητή του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Αγγέλου, να έχουν έντονη λογομαχία. Η απογοήτευση στα βόρεια προάστια είναι μεγάλη, αφού για ακόμα μία φορά έφθασαν κοντά στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιαν, μένοντας στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα, χωρίς νίκη.

Διαιτητές: Μάνος, Πανταζής, Ταρενίδης.
Δεκάλεπτα: 22-20, 43-50, 62-69, 84-89.
Μαρούσι (Λινάρδος): Σακελλαρίου, Δεμερτζής 2, Νικολαΐδης 6 (2), Ακεψιμαΐδης, Έλεγκαρ 10, Χαριτόπουλος 18, Γκαγκαλούδης 16 (2), Τσόντζος, Κόμματος 32 (2).
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 8, Λο 4, Άντιτς, Σπανούλης 16, Ντόρσεϊ 4, Πελεκάνος 3 (1), Γκετσεβίτσιους 12 (4), Γλυνιαδάκης 7, Πρίντεζης 13 (1), Παπανικολάου 13 (1), Μάντζαρης, Σλούκας 9 (2).

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης, μέσα από το live του Onsports, πατώντας ΕΔΩ.



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved