Υπό το βλέμμα του αρχηγού

Υπό το βλέμμα του αρχηγού

Ο Παναθηναϊκός διέσυρε τον ΚΑΟΔ με 101-72, με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να μένει εκτός δωδεκάδας και να βλέπει τους συμπαίκτες του να κάνουν πάρτι.

Αυτό που αναμενόταν εξ αρχής αυτό έγινε σήμερα το απόγευμα (21/01) στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός με την φόρα από την εντυπωσιακή του εμφάνιση στο Μιλάνο επικράτησε του αξιόμαχου ΚΑΟΔ με 101-72 χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα καθ' όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Το μικροπρόβλημα τραυματισμού του Δημήτρη Διαμαντίδη τον έθεσε εκτός αγώνα (με τον «Ζοτς» να έχει την ευκαιρία να τον ξεκουράσει). Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν και πάλι ο Ντέιβιντ Λόγκαν με 21 πόντους, ενώ 16 είχε ο Νικ Καλάθης και 11 ο πολύ καλός Άλεξ Μάριτς. Από τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Μισέλ και Χαραλαμπίδης που είχαν 22 και 19 πόντους αντίστοιχα. 

Ο Παναθηναϊκός μη θέλοντας να μπει σε περιπέτειες, μπήκε στο παρκέ για να τελειώσει από την αρχή της την αναμέτρηση. Μετά το 12-12 στο 5', οι «πράσινοι» πάτησαν γκάζι και με σερί 15-5 έκαναν το 27-17 που ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου. Από εκεί έπειτα οι μεν γηπεδούχοι θέλησαν να αναβάσουν την τιμή του σκορ, οι δε φιλοξενούμενοι να μείνουν μέσα σκορ. Με κύριο πρωταγωνιστή τον Λόγκαν ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 44-30 ύστερα από καλάθι του Ίαν Βουγιούκα. Ο ΚΑΟΔ, όμως δεν το έβαζε κάτω και με τρίποντο του Αθηναίου στην λήξη του ημιχρόνου έκανε το 51-39. 

«Φωτιά» στο ματς ο Παπαπέτρου

Όταν ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο τίποτα δεν προμήνυνε το τι θα επακολουθούσε. Με τους Λόγκαν και Περπέρογλου να «οδηγούν» την ομάδα τους οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 66-51 αλλά κάπου εκεί ο διαιτητής Παπαέτρου λίγο έλειψε να..τινάξει το ματς στον αέρα. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού διαμαρτυρήθηκαν για απόφαση των διαιτητών με τον Παπαπέτρου να χρεώνει με τενχική ποινή τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Αποτέλεσμα όλου αυτού ο ΚΑΟΔ να μειώσει σε 66-57 και η τρίτη περίοδος να «κλείσει» με σκορ 70-57.

100άρα με Τσαρτσαρή

Η τελευταία περίοδος, όσο και να το πάλευε ο ΚΑΟΔ, ήταν διαδικαστική. Με έναν Μπατίστ από τα παλιά να «λυσάει» σε κάθε άμυνα και επίθεση, τον Σάτο να «δαγκώνει» στην άμυνα  και όλους τους «πράσινους» συγκεντρωμένους η διαφορά όλο και ανέβαινε. Μάλιστα στο 34' ο Γιασικεβίτσιους με τρίποντο στον αιφνιδιασμό έκανε το 85-63 και πανηγύριζε σαν.. τρελός μαζί με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Το πόδι δεν έφευγε από το γκάζι (88-63 με γκολ-φάουλ του Μάριτς) και την...κατοστάρα να έρχεται. Και η 100άρα ήρθε 18 δεύτερα πριν από την λήξη δια χειρός Κώστα Τσαρτσαρή με το τελικό σκορ να είναι 101-72.

Διαιτητές: Παπαπέτρου, Βάρδαλος, Τζαφλέρης.
Δεκάλεπτα: 27-17, 51-39, 70-57, 101-72.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 12, Περπέρογλου 5 (1), Μπατίστ 4, Λόγκαν 21 (1), Σάτο 5, Τσαρτσαρής 12 (2), Βουγιούκας 4, N. Καλάθης 16 (1), Κυρίτσης 2, Σμιθ 11 (2), Καϊμακόγλου 2, Γιασικεβίτσιους 7 (1).
ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Χαντ, Χαραλαμπίδης 19 (5), Αθηναίου 12 (2), Ιωακειμίδης, Μίσελ 22, Χούμας, Κιτσούλης 1, Τσέρανιτς 2, Ζάρας, Μπάβτσιτς 16 (1), Κακαρούδης, Μπένας.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης, μέσα από το live του Onsports, πατώντας ΕΔΩ.



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved