Porsche Panamera GTS

Porsche Panamera GTS

Gran Turismo Sport, ή εν συντομία GTS - το όνομα του μοντέλου τα λέει όλα: Η νέα Panamera GTS είναι το πιο καθαρόαιμο μέλος της οικογένειας της Porsche.

Το πλαίσιο που είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει ιδιαίτερο δυναμισμό και ευελιξία, ο ισχυρότερος κινητήρας με ακόμη περισσότερη δύναμη και το εσωτερικό μαζί με το εξωτερικό του αυτοκινήτου που αναδεικνύουν έναν ξεκάθαρα σπορ χαρακτήρα επιτρέπουν στην Panamera GTS να διαπρέπει στο ρόλο του τετραθέσιου σπορ αυτοκινήτου.

Η καρδιά της νέας Panamera GTS είναι ο αναβαθμισμένος της ατμοσφαιρικός κινητήρας V8 των 4.800 κ.εκ, στον οποίο έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες τροποποιήσεις για ακόμα καλύτερες επιδόσεις. Η κατά 30 ίππους μεγαλύτερη ισχύς του κινητήρα σε σύγκριση με τους κινητήρες των Panamera S/4S συμβαδίζει απόλυτα με την κατά 20 Nm αυξημένη ροπή, η οποία φτάνει τα 520 Nm στις 3.500 σ.α.λ.

Μάλιστα για μεγαλύτερη σπορ αίσθηση με το πάτημα ενός κουμπιού, ο οδηγός και οι επιβάτες μπορούν να ακούσουν (πιο έντονα) τον κινητήρα να «αναπνέει». Αυτό γίνεται με ένα ακουστικό κανάλι όπου συγκεντρώνονται οι κραδασμοί της εισαγωγής ανάμεσα στη βαλβίδα γκαζιού και το φίλτρο αέρα.

Διαθέτει σπορ πλαίσιο, με επιλογές που αναδεικνύουν τις επιδόσεις. Για παράδειγμα, η προσαρμοζόμενη και ενεργή αερανάρτηση PASM ενισχύει τόσο την άνεση όσο και τα δυναμικά χαρακτηριστικά της οδήγησης, αφού εξαλείφει αυτόματα τις κλίσεις, προσαρμόζει το ύψος, ρυθμίζει τη σκληρότητα των αμορτισέρ και προσαρμόζει ηλεκτρικά το σύστημα απόσβεσης. Οι σπορ επιδόσεις εξα-σφαλίζονται και από το συνδυασμό των τροχών Panamera Turbo 19 ιντσών, τους αποστάτες 5 χλστ. στους πίσω τροχούς και το σύστημα φρένων της Panamera Turbo που ξεχωρίζει από τις κόκκινες δαγκάνες.


Η Panamera GTS καλείται να ανταποκριθεί σε ιδιαίτερες σπορ απαιτήσεις, οπότε διαθέτει το πακέτο Sport Chrono στο βασικό της εξοπλισμό. Εκτός από τα προγράμματα Normal και Sport, στο πακέτο περιλαμβάνεται και το πρόγραμμα Sport Plus. Τα ειδικά χαρακτηριστικά του Gran Turismo τονίζονται ακόμα περισσότερο, ανάλογα με το πρόγραμμα που επιλέγεται: ο κινητήρας ανταποκρίνεται με μεγαλύτερη ευαισθησία στις αλλαγές θέσης του πεντάλ γκαζιού. Στο πρόγραμμα Sport Plus, οι χρόνοι ανταπόκρισης του κιβωτίου ταχυτήτων PDK μειώνονται ακόμα περισσότερο και οι αλλαγές σχέσεων γίνονται πιο σπορ.

Η οπτική εμφάνιση της Panamera GTS χαρακτηρίζεται από διάφορα αξεσουάρ μαύρου χρώματος στο εξωτερικό της. Ειδικά το πακέτο εξοπλισμού με γυαλιστερά αξεσουάρ (βασικός εξοπλισμός), το οποίο περιλαμβάνει διακοσμητικά στοιχεία στα παράθυρα και το πίσω καπό, κάλυμμα στους ψεκαστήρες των προβολέων, διαχύτη πίσω και πλαίσια στις πλευρικές εξαγωγές αέρα, προσθέτει ένα σπορ φινίρισμα. Μαζί με τα μαύρα προστατευτικά καλύμματα στο μπροστινό μέρος, τις πλευρικές ποδιές, το πίσω άκρο και τις μαύρες ματ απολήξεις του σπορ συστήματος εξάτμισης, η εμφάνιση που προκύπτει είναι καθαρόγραμμη και εντυπωσιακή.

Ένα ακόμα σημείο διαφοροποίησης: οι προβολείς Bi-Xenon με μαύρες εσωτερικές στεφάνες. Διαθέ¬τουν τέσσερα φώτα ημέρας Led ο καθένας, τα οποία φιλοξενούνται στον κεντρικό προβολέα. Το προαιρετικό χρώμα «Carmine Red», το οποίο διατίθεται αποκλειστικά για την Panamera GTS, τονίζει τον σπορ χαρακτήρα του οχήματος και δημιουργεί ιδανική αντίθεση με τα μαύρα αξεσουάρ του εξωτερικού.

Η σπορ προσωπικότητα της Panamera εκφράζεται μέσω του εσωτερικού, όπου ο οδηγός και ο συνοδηγός κάθονται σε ένα χώρο από δέρμα και Alcantara, με μια επιλογή πέντε χρωμά-των εσωτερικού. Το κεντρικό τμήμα των προσαρμοζόμενων σπορ καθισμάτων 18 ρυθμίσεων (βασικός εξοπλισμός), το πάνω τμήμα των υποβραχιονίων στις πόρτες και το υποβραχιόνιο της μπροστινής κεντρικής κονσόλας είναι από Alcantara.

Το τιμόνι Sport-Design με μοχλούς αλλαγής σχέσεων και ενδείξεις θέσης ευθείας στη στεφάνη του συνδυάζει δυναμική εμφάνιση και σπορ λειτουργικότητα. Προαιρετικά, μπορεί να επενδυθεί με δέρμα Alcantara. Το λογότυπο «Panamera GTS» υπάρχει στον πίνακα οργάνων και κεντημένο στα προσκέφαλα, έτσι ώστε η κορυφαία Panamera να ξεχωρίζει αμέσως.

Στο video που ακολουθεί δείτε το διαφημιστικό της GTS

Porsche Panamera GTS



«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved