Επίδειξη δύναμης ο Παναθηναϊκός στο Μιλάνο

Επίδειξη δύναμης ο Παναθηναϊκός στο Μιλάνο

Στο δρόμο για την Πόλη ο πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός έκανε μια πρώτη στάση στο Μιλάνο. «Ψώνισε» Αρμάνι Τζινς, γέμισε τα... καλάθια της ιταλικής ομάδας (57-78) και τώρα ας περάσει ο επόμενος (Ούνιξ Καζάν).

Στην πρεμιέρα του Top 16 οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκαναν επίδειξη ισχύος μέσα στην έδρα της «πολυδιαφημισμένης» και ακριβοπληρωμένης ομάδας του Μπουρούση, του Φώτση και του Νίκολας. Το παρκέ είχε χρώμα «ελληνικό», όμως οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που από τα πρώτα δευτερόλεπτα, επιβάλλοντας πλήρως το ρυθμό τους, έκαναν το Φώτση και το Νίκολας να αναπολούν το πρόσφατο παρελθόν και τον Μπουρούση να επαναφέρει στη μνήμη του, γνώριμους προς εκείνον, εφιάλτες...

Πάρτι δίχως τέλος, λοιπόν, επί ιταλικού εδάφους με τη διαφορά να ξεφεύγει στο τρίτο δεκάλεπτο σε επίπεδα άνω των 28 πόντων, τον Ομπράντοβιτς να διαπιστώνει πως σε ένα παιχνίδι που προφανώς δεν το περίμενε ότι θα είχε τέτοια εξέλιξη είχε την ευκαιρία να κάνει μέχρι και συντήρηση δυνάμεων, εν όψει της συνέχειας. Και τους οπαδούς της ιταλικής ομάδας να αποδοκιμάζουν άγρια τους παίκτες και τον προπονητή τους για την αποκαρδιωτική εικόνα που εμφάνισαν εντός αγωνιστικού χώρου και να αποχωρούν για τα... σπίτια τους, από την έναρξη του 4ου δεκαλέπτου.

Με τον πλέον εμφατικό τρόπο, ο Παναθηναϊκός πέρασε… αέρας από το Μιλάνο, στέλνοντας μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Ο Ρομέιν Σάτο και ο Μάικ Μπατίστ ήταν απλώς ασταμάτητοι, ο Δημήτρης Διαμαντίδης οργάνωσε με μαεστρία και εκτέλεσε όποτε χρειάστηκε, ενώ δεν υπήρξε παίκτης των φιλοξενούμενων που να υστέρησε στο ρόλο που του είχε ανατεθεί από το Σέρβο τεχνικό. Οι πρωταθλητές Ευρώπης ξεκίνησαν εντυπωσιακά από το… τζάμπολ και με «όπλο» την εκπληκτική άμυνα προηγήθηκαν με 14-6 και με 18-8 στο 7ο λεπτό. Ηγέτες σε αυτό το διάστημα ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Μάικ Μπατίστ, με πέντε και έξι πόντους, αντίστοιχα.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού και παρουσιάστηκε απόλυτα διαβασμένος στην άμυνά του, «κλειδώνοντας» όλα τα αντίπαλα ατού. Η διαφορά έφτασε μέχρι και το +12 (8-20), ενάμισι λεπτό πριν από το φινάλε της πρώτης περιόδου, με το Σέρτζιο Σκαριόλο να σπάει το κεφάλι του προσπαθώντας να βγάλει την ομάδα του από το αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνα, το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς συνέχισε να ελέγχει απόλυτα το ρυθμό και κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου. Παράλληλα, ο Βουγιούκας έδωσε λύσεις στο σκοράρισμα και ο Καϊμακόγλου την απαιτούμενη ενέργεια στα μετόπισθεν. Είναι χαρακτηριστικό πως με τη συμπλήρωση των πρώτων 14 λεπτών η Αρμάνι είχε καταφέρει να πετύχει μόλις και μετά βίας 14 πόντους, με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 28-14 και ουσιαστικά να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ!

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν περισσότερο στην άμυνά τους, αλλά ο Σάτο, που έφθασε τους εννέα πόντους, μαζί με το Σαρούνας Γιασικεβίτσιους τους τιμώρησαν! Με συνοπτικές διαδικασίες οι πρωταθλητές Ευρώπης, βρίσκοντας ανοιχτό γήπεδο, έτρεξαν στον αιφνιδιασμό και ανέβασαν τη διαφορά στους 18 πόντους (19-37). Η Αρμάνι μείωσε σε 37-23, αλλά ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις απέναντι στην άμυνα ζώνης του Σκαριόλο, προηγήθηκε με 41-23 στο 19ο λεπτό και πήγε στα αποδυτήρια έχοντας διαφορά 20 πόντων (23-43).

Το «πράσινο» πάρτι είχε και συνέχεια στο δεύτερο ημίχρονο! Με το Στράτο Περπέρογλου να εκτελεί και την άμυνα να παραμένει πάντα σήμα κατατεθέν, το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να εκτοξεύσει τη διαφορά στους 24 πόντους (24-48), αναγκάζοντας τους Ιταλούς να ρίξουν «λευκή πετσέτα». Παρά την πολύ μεγάλη διαφορά στο σκορ, η άμυνα των πρωταθλητών Ευρώπης συνέχισε να δείχνει την ίδια προσήλωση, μην επιτρέποντας στους γηπεδούχους να βρουν εύκολα το δρόμο προς το καλάθι. Ο Παναθηναϊκός με προηγήθηκε με 50-28 στο 27ο λεπτό και 58-33 στο 30’, για να μετατρέψει σε τυπική διαδικασία την τελευταία περίοδο. Το τελικό 78-57 υπέρ των πρωταθλητών Ευρώπης ήρθε με συνοπτικές διαδικασίες, αποτυπώνοντας τη διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο αντιπάλων.

Διαιτητές: Πουκλ, Ρίτζνικ, Μάντιλα.
Δεκάλεπτα: 10-24, 23-43, 33-58, 57-78.
Αρμάνι Τζινς Μιλάνο (Σκαριόλο): Τζιακέτι 4, Μαντσινέλι 3, Φώτσης 10, Κουκ 6 (1), Νίκολας 5 (1), Ρόκα 8, Φιλόι 6 (2), Μπουρούσης 6, Μέλι 2, Τζεντίλε 7 (1), Ραντόσεβιτς.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 4, Περπέρογλου 6 (2), Μπατίστ 10, Λόγκαν 12, Σάτο 11 (1), Τσαρτσαρής 3 (1), Διαμαντίδης 5 (1), Βουγιούκας 8, Καλάθης 5, Σμιθ 4, Καϊμακόγλου 4, Γιασικεβίτσιους 6.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το live του Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved