Με οδηγό το '87, ΟΦΗ για Κύπελλο ξανά! (photos)

Με οδηγό το '87, ΟΦΗ για Κύπελλο ξανά! (photos)

«Αλωσαν» το Αγρίνιο οι Κρητικοί, νίκησαν 3-1 τον Παναιτωλικό και ετοιμάζονται για το μεγάλο όνειρο, της επιστροφής στους τίτλους!

Οι «ασπρόμαυροι» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 35' με την κεφαλιά του Ρότσα, είχαν τα ψυχικά αποθέματα και έκαναν την ολική ανατροπή που τους έδωσε το «εισιτήριο» για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Σίσιτς στο 42' με «κεραυνό», έφερε το ματς στα ίσια και στο δεύτερο μέρος, ο Μπούρμπος στο 58' έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους και στο 98' ο Μάντζιος διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι δύο ομάδες, λόγω των αποβολών των Βάντο (54') και Φερνάντες (59'). Εγκληματική... ενέργεια από τον Πορτογάλο που χτύπησε αντιαθλητικά τον Σίσιτς. Στην επόμενη φάση, ο ΟΦΗ θα υποδεχθεί στο «Γεντί Κουλέ» τον Πανσερραϊκό.

Εξαιρετικό ήταν το πρώτο μέρος στο Αγρίνιο, με γκολ, φάσεις και εντάσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε για ένα γκολ, που θα έκανε πιο εύκολα τα πράγματα.

Κινητήριος «μοχλός» για τους Αγρινιώτες ήταν ο Ανρί Καμαρά, από τα πόδια του οποίου ξεκινούσαν οι περισσότερες φάσεις μπροστά στην εστία του Πολυχρόνη Βεζυρίδη. Από δική του σέντρα στο 7’ ο Άντι βρήκε με κεφαλιά τον Χαριστέα αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Σενεγαλέζος άσος βρήκε τον Ρότσα, αυτός σέντραρε, αλλά και πάλι ο Χαριστέας δεν κατάφερε να σκοράρει, μια και δεν κατάφερε να κάνει την προβολή.

Στο 11’ και πάλι οι γηπεδούχοι έφτασαν με απειλητικές διαθέσεις στα καρέ του ΟΦΗ, όταν ο Παλαιολόγος βρέθηκε απέναντι στον Βεζυρίδη, αλλά ο πορτιέρο των Κρητικών βγήκε νικητής από τη «μονομαχία» με τον άσο των «καναρινιών».

Οι φιλοξενούμενοι, μετά το εφιαλτικό πρώτο 15λεπτο, θέλησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο και στο 18’ ο Ζορμπάς έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Τσενάμο δεν είχε κανένα πρόβλημα να μπλοκάρει. Πέντε λεπτά αργότερα και πάλι οι φιλοξενούμενοι έφτασαν με αξιώσεις στα καρέ του Παναιτωλικού, όταν ο Λόπεζ έκανε το σουτ, ωστόσο η πορεία του δεν ανησύχησε τον πορτιέρο των γηπεδούχων.

Στο 27’ οι Κρητικοί έφτασαν μία… ανάσα από το γκολ, όταν ο Λόπεζ βρήκε τον Μάντζιο, αυτός «γύρισε» στον Μπόντορ, αλλά το σουτ που έκανε ο τελευταίος κόντραρε στον Άντρι. Η… απάντηση για τους γηπεδούχους ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο Ρότσα έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βεζυρίδη.

Ο Παναιτωλικός ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 35’ με τον Ρότσα σε μία φάση που δεν… μύριζε κίνδυνο. Συγκεκριμένα, ο Μητρόπουλος έκανε την βαθιά μπαλιά και ο Βραζιλιάνος μέσος των γηπεδούχων με ωραία κεφαλιά, νίκησε τον Βεζυρίδη για το 1-0.

Ωστόσο, τα «καναρίνια» δεν κατάφεραν να χαρούν για πολλά λεπτά το πλεονέκτημά τους, καθώς στο 42’ ο Σίσιτς έβαλε την… υπογραφή του στην αναμέτρηση. Ο Σλοβένος πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού, έκανε ωραία ενέργεια και ξεμαρκαρίστηκε από τον Αναστασιάδη και με αριστερό «κεραυνό» δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Τζενάμο για το 1-1. Μάλιστα, ο προκλητικός, είναι αλήθεια, πανηγυρισμός του έφερε έντονες αντιδράσεις από τους φιλάθλους των γηπεδούχων.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως το πρώτο, ήτοι με τον Παναιτωλικό να έχει την κατοχή και να πιέζει για το δεύτερο γκολ. Στο 49’ ο Άντι κινήθηκε στην «πλάτη» της άμυνας του ΟΦΗ, αλλά το σουτ που έκανε, βρήκε σε ετοιμότητα τον Βεζυρίδη. Δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι σκόραραν με τον Παλαιολόγο, ωστόσο, ο διαιτητής Σπάθας ακύρωσε σωστά το γκολ, καθώς από την εκτέλεση του κόρνερ από τον Φερνάντες, ο Καμαρά είχε βρει με το χέρι την μπάλα.

Στο 54’ οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν, καθώς ο Βάντο αντίκρισε την κόκκινη, δεύτερη κίτρινη, κάρτα για κράτημα στον Καμαρά, ο οποίος έφευγε στην αντεπίθεση.

Οι Κρητικοί με παίκτη λιγότερο αναγκάστηκαν να παραχωρήσουν χώρο στους γηπεδούχους και για τον λόγο αυτό, ο Νίκος Αναστόπουλος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μπούρμπο στη θέση του Ζορμπά, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την «φρεσκάδα» του και να χτυπήσει στην κόντρα. Μάλιστα, η επιλογή του «Αλενατόρε» έφερε άμεσα αποτελέσματα, καθώς ο Έλληνας άσος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα του Παναιτωλικού για το 2-1 υπέρ του ΟΦΗ.

Βέβαια, σημαντικό μερίδιο στο γκολ έχει και ο Λόπεζ, ο οποίος με εξαιρετική κάθετη πάσα «έσπασε» την άμυνα των γηπεδούχων και ο Μπούρμπος στην συνέχεια είχε εύκολο έργο απέναντι στον Τζενάμο.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, το παιχνίδι λίγο έλειψε να τιναχθεί στον… αέρα, όταν ο Φερνάντες με δολοφονικό τρόπο χτύπησε τον Σίσιτς στο πόδι, πάνω από το γόνατο και αντίκρισε σωστά την απ’ ευθείας κόκκινη του διαιτητή Σπάθα. Η ενέργεια του Πορτογάλου, όπως ήταν εύκολο αντιληπτό, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ανθρώπων του ΟΦΗ, οι οποίοι ζήτησαν τον λόγο από τον παίκτη του Παναιτωλικού, όμως άμεσα τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Η συνέχεια άνηκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι αύξησαν την πίεσή τους προς τα καρέ του Πολυχρόνη Βεζυρίδη, με στόχο την ισοφάριση, όμως, ο πορτιέρο των Κρητικών είχε διαφορετική… άποψη. Στο 73’ ο Καμαρά έκανε τη σέντρα – σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Μητρόπουλου στο 83’.

Δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο 2-2, όταν ο Ρότσα εκτέλεσε το φάουλ, ο Ντολεζάι έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Βεζυρίδης με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε το 2-1. Μάλιστα, στο 93’ ο Έλληνας τερματοφύλακας είπε και πάλι «όχι» στον αμυντικό του Παναιτωλικού.

Η ασφυκτική πίεση των γηπεδούχων, έφερε πολλά κενά στην άμυνα, τα οποία εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο ΟΦΗ στο 98’ με τον Μάντζιο. Ο Παπουλής βρήκε στην αντεπίθεση, με παράλληλη μπαλιά έδωσε στον Μπούρμπο, που έκανε το σουτ, αλλά ο Τσενάμο έδιωξε σε κόρνερ. Από την εκτέλεση, ο Μάντζιος με πλασέ, νίκησε τον πορτιέρο των «καναρινιών», βάζοντας τέλος στα όνειρα των γηπεδούχων για την πρόκριση.


Θυμηθείτε τον αγώνα και την εξέλιξη της αναμέτρησης όπως σας την παρουσίασε το Onsports, πατώντας ΕΔΩ



Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
Μεταγραφές, Γιουβέντους: Περιζήτητος ο Ραμπιό
Μεταγραφές, Γιουβέντους: Περιζήτητος ο Ραμπιό
Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος - «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»
Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος - «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved