Γέστε: Βάσκος «αυτονομιστής» χωρίς… εκρηκτικότητα (photos+videos)

Γέστε: Βάσκος «αυτονομιστής» χωρίς… εκρηκτικότητα (photos+videos)

Ο Φρανθίσκο Γέστε μπορεί να ήρθε στον Ολυμπιακό μετά… βαΐων και κλάδων, ωστόσο, πολύ γρήγορα έγινε ο… αποδιοπομπαίος τράγος. Το Onsports σας παρουσιάζει τις μέρες και τα έργα του Βάσκου στον Πειραιά.

Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ανακοίνωσε στις 22 Ιουλίου την απόκτηση του Ισπανού μεσοεπιθετικού, βάζοντας τέλος στην… αγωνία που υπήρχε στο «λιμάνι» για την εύρεση ενός ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να… γεμίσει τα παπούτσια του Αριέλ Ιμπαγάσα στην οργάνωση του παιχνιδιού των Πειραιωτών και θα του έδινε πολύτιμες ανάσες, ενόψει και της συμμετοχής της ομάδας στο Champions League.

Δεν θα ήταν υπερβολή να τονίσουμε πως η έλευση του Βάσκου στον Ολυμπιακού έγινε μετά… βαΐων και κλάδων, τόσο από το σύνολο του αθλητικού Τύπου, όσο και από τους φιλάθλους των Πειραιωτών. Άλλωστε, το βιογραφικό του με την Αθλέτικ Μπιλμπάο, ήταν τόσο… βαρύ που δεν άφηνε αμφιβολίες. Αυτές είχαν προκύψει από το πέρασμά του από την Αλ Γουάσλ της Σαουδικής Αραβίας, από την οποία αποχώρησε με την έλευση του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στην τεχνική ηγεσία, χωρίς αυτό να παίξει σημαντικό ρόλο.

«Δεν αποφάσισα εγώ να φύγει. Ο Γέστε είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής, αλλά η διοίκηση είχε αποφασίσει ότι ήθελε να τον αντικαταστήσει με άλλον παίκτη. Υπάρχουν κάποιες αποφάσεις που δεν τις παίρνω εγώ, απλώς ενημερώνομαι για αυτές από την ομάδα. Εγώ θέλω κάποιους παίκτες, αλλά η αλήθεια είναι ότι το πλάνο έχει καταρτιστεί από την ομάδα», είχε αναφέρει ο Αργεντίνος τεχνικός, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

«Πεινασμένος» για διακρίσεις»

Ο Φρανθίσκο Γέστε αφίχθη στην Ελλάδα την Τετάρτη 21 Ιουλίου και στις πρώτες του δηλώσεις εμφανίστηκε «πεινασμένος» για διακρίσεις με τον Ολυμπιακό, υποστηρίζοντας πως ήταν σε καλή κατάσταση, ακολουθώντας ειδικό ατομικό πρόγραμμα, προκειμένου να είναι έτοιμος.

«Έχω κάνει και κάποιες προπονήσεις μόνος μου γιατί ήξερα ότι η ομάδα ήταν ήδη στην προετοιμασία. Ένας σημαντικός ρόλος που είμαι εδώ είναι σίγουρα ο Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά ξέρω επίσης ότι ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα. Για μένα ήταν μια μεγάλη ευκαιρία που θα παίξω στον Ολυμπιακό. Θα προσπαθήσω να δικαιώσω τις προσδοκίες όλων. Δεν έχω μιλήσει με τον Ερνέστο Βαλβέρδε ή με κάποιον άλλο συμπαίκτη μου. Γνωρίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω να κατακτήσουμε τίτλους», ήταν τα λόγια του.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έκανε την πρώτη του προπόνηση με τη φόρμα του Ολυμπιακού την επόμενη μέρα, λίγες ώρες μετά την παρουσίασή του από την Πειραϊκή ΠΑΕ και στην συνέχεια «πέταξε» για την Ολλανδία, προκειμένου να ακολουθήσει το πρόγραμμα προετοιμασίας της ομάδας. Τα πρώτα δείγματα από τον έμπειρο άσο ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά, καθώς στις προπονήσεις που έγιναν στο Έρμελο, έδειξε δείγματα από το τεράστιο ταλέντο.

Καθυστερημένο ντεμπούτο

Ωστόσο, το… ανεπίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα των «ερυθρόλευκων» άργησε να έρθει. Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για συμμετοχή του στο φιλικό με την Βέρντερ Βρέμης, ωστόσο μετατέθηκε για τις φιλικές αναμετρήσεις με τις Μπρέντα και την Χέρενφεν. Όμως, και τότε ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν τον συμπεριέλαβε στην αποστολή για τα συγκεκριμένα ματς και το ντεμπούτο του… μετατέθηκε για την Ελλάδα.

Στις 4 Αυγούστου ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Γουέστ Μπρομ σε φιλικό στο «Γ. Καραϊσκάκης», ένα παιχνίδι που έμοιαζε… ιδανικό για το ντεμπούτο του, όμως, για μία ακόμα φορά έμεινε εκτός αποστολής, καθώς ήταν ανέτοιμος και όλοι περίμεναν το φιλικό με την Κατάνια στην Ιταλία. Όμως, οι… ορέξεις της Αίτνας δεν ήταν… σύμμαχος του Βάσκου, ο οποίος τελικά έκανε την πρώτη του… ανεπίσημη εμφάνιση με τα «ερυθρόλευκα» στις 13 Αυγούστου με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες».

Ο Φρανθίσκο Γέστε συνέχισε… δυναμικά στα φιλικά, καθώς τέσσερις μέρες αργότερα αγωνίστηκε με την Γαλατάσαραϊ στο Φάληρο, ενώ στις 21 του μηνός έπαιξε κόντρα στο στην Ίντερ στην Ελβετία και... ολοκλήρωσε τα φιλικά με τη συμμετοχή του στο ματς με τον ΟΦΗ στο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 9 Σεπτεμβρίου, στην πρόβα τζενεράλε για το Champions League.

Τα πρώτα σύννεφα...

Μάλιστα, στις 13 Σεπτεμβρίου ο Ισπανός φώναξε «παρών» στην πρεμιέρα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης απέναντι στην Μαρσέιγ. Ο Γέστε αγωνίστηκε για περίπου 55 λεπτά, με την απόδοσή του να κυμαίνεται σε… μέτρια επίπεδα, ενώ ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές πως υπολειπόταν από φυσική κατάσταση, ενώ αποχώρησε και με μικροπρόβλημα στο πόδι. Τα πρώτα σύννεφα είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους…

Και η καταιγίδα...

Και από την στιγμή που «εμφανίζονται» σύννεφα, δεν αργεί να έρθει και η βροχή. Και στην περίπτωση του Βάσκου ήταν καταιγίδα. Ο τραυματισμός με του με τους Γάλλους τον άφησε εκτός των δύο αναμετρήσεων για το πρωτάθλημα την SKODA Ξάνθη και τον Εργοτέλη, όπως και το παιχνίδι με την Άρσεναλ στο «Emirates» στις 28 Σεπτεμβρίου. Το ματς με τους «κανονιέρηδες» αποδείχθηκε… καθοριστικό για το μέλλον του Ισπανού στον Ολυμπιακό.

Την παραμονή του αγώνα και ενώ η ομάδα βρισκόταν στο Λονδίνο, ο Φρανθίσκο Γέστε βρέθηκε στο Μπιλμπάο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση από τον προσωπικό του γιατρό έχοντας πάρει άδεια από τη… σημαία. Η συγκεκριμένη ενέργειά του, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα υψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ, οι οποίες ομαλοποιήθηκαν από τις εξηγήσεις του Ισπανού και του Ερνέστο Βαλβέρδε. Βλέπετε, ο Γέστε έπαιρνε τηλέφωνο τον προπονητή του, ο οποίος, την ημέρα του αγώνα το είχε… κλειστό! Μάλλον ήταν ο μοναδικός αριθμός που είχε…

Η επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους άργησε να έρθει, χάνοντας κατά σειρά τις αναμετρήσεις με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ντόρτμουντ, Πανιώνιο, ΟΦΗ, Ντόρτμουντ και Άρη. Μετά από σχεδόν δύο μήνες, ο Φρανθίσκο Γέστε συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για το ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Παναθηναϊκό. Ο Βάσκος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο στα περίπου 50 λεπτά που αγωνίστηκε, με τις καθυστερήσεις είχε 1/2 γεμίσματα, 10 πάσες, 5 λάθη, 1 κλέψιμο και 1 φάουλ, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις, καθώς βοήθησε ελάχιστα τους Πειραιώτες σε ένα κρίσιμο ματς.

Μία ασίστ... μισή σεζόν και νέα αποχή

Ωστόσο, λίγες μέρες αργότερα, φρόντισε να… αποζημιώσει τους φιλάθλους και τη διοίκηση, κυρίως, του Ολυμπιακού, καθώς στις 23 Νοεμβρίου απέναντι στην Μαρσέιγ, μπήκε ως αλλαγή στο τελευταίο μισάωρο και με την ασίστ του στον Γιάννη Φετφατζίδη «γέμισε» και πάλι με ελπίδες τους Πειραιώτες.

Όμως για ένα ακόμα ματς αποχώρησε με μικροπρόβλημα τραυματισμού, το οποίο τον άφησε εκτός για περίπου 20 μέρες, χάνοντας τους αγώνες με τον Αστέρα Τρίπολης, τη Δόξα Δράμας, τον Παναιτωλικό, την Άρσεναλ, την Κέρκυρα και τον Λεβαδειακό, επιστρέφοντας για 19 λεπτά με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Στο αμέσως επόμενο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων», ο Βάσκος ήταν ανάμεσα στους διακριθέντες. Ήταν το ματς του Κυπέλλου με τον Πιερικό, στο οποίο ο Γέστε αγωνίστηκε για 88 λεπτά, έχοντας στο ενεργητικό του μία ασίστ, την δεύτερη στην καριέρα του στο «λιμάνι».

Η μικρή του συνεισφορά στην ομάδα, οδήγησε την διοίκηση στην σκέψη να λύσει τη συνεργασία με τον Ισπανό ποδοσφαιριστή και για τον λόγο αυτό ζητήθηκε από τον μάνατζέρ του Ινάγκι Ιμπάνιεθ να ξεκινήσει επαφές για την εύρεση της επόμενης ποδοσφαιρικής «στέγης» του Φρανθίσκο Γέστε.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι...

Κατά την επιστροφή των «ερυθρόλευκων» από τις διακοπές των Χριστουγέννων, ο Ισπανός αγωνίστηκε κόντρα στον Ατρόμητο στις 4 Ιανουαρίου για περίπου 26 λεπτά, τονίζοντας έτοιμος να προσφέρει περισσότερα στην συνέχεια. Όμως, η παρουσία του στον επόμενο αγώνα με τη Δόξα Δράμας ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τη διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ο Βάσκος πέρασε ως αλλαγή στο ημίχρονο, με την ελπίδα πως θα καταφέρει να αλλάξει τη ροή του αγώνα, όμως για μία ακόμα φορά παρουσιάστηκε νωχελικός και χωρίς εκρηκτικότητα στο παιχνίδι του, κάνοντας την ανάπτυξη των «ερυθρόλευκων» προβλέψιμη και εύκολη λεία για την άμυνα των «μαυραετών». Η απόφαση ήταν οριστική. Ο Φρανθίσκο Γέστε ήταν με το… ενάμισι πόδι στην έξοδο.

Όμως, ο Ισπανός, αν και έμοιαζε να είναι «ξένο σώμα» για τους Πειραιώτες, ήταν στην αποστολή του Ερνέστο Βαλβέρδε για τον αγώνα με τον Θρασύβουλο στο Κύπελλο στις 11 Ιανουαρίου, με την παρουσία του να κρίνεται ικανοποιητική, στο πρώτο και μοναδικό 90λεπτο που αγωνίστηκε με τη φανέλα των «ερυθρόλευκων». Μάλιστα, ήταν στην αποστολή και στις 14 του μηνός με τον Λεβαδειακό, αν και αγωνίστηκε μόλις για 6 λεπτά.

Στην συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος με τους «πράσινους», ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε τονίσει πως υπολογίζει στον συμπατριώτη του, για όσο τον έχει στην διάθεσή του. Όμως, όπως τελικά αποδείχθηκε, η αναμέτρηση με τους Βοιωτούς αποτέλεσε το «κύκνειο άσμα» για τον έμπειρο ποδοσφαιριστή, ο οποίος αποχώρησε από το «λιμάνι» με τη… ρετσινιά του αδιάφορου. Ο Φρανθίσκο Γέστε την Τρίτη (17/1) έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Η καριέρα του Φραν Γέστε στον Ολυμπιακό με αριθμούς…

ΗΜΕΡ.

ΔΙΟΡ.

ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

ΑΠΟΤ.

Λ.ΣΥΜ.

ΓΚ.

ΑΣ.

14/01/12

S.L.

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός

3-1

6'

-

-

11/01/12

ΚΥΠ.

Ολυμπιακός-Θρασύβουλος

3-0

90'

-

-

08/01/12

S.L.

Δόξα Δράμας-Ολυμπιακός

0-0

45'

-

-

04/01/12

S.L

Ολυμπιακός-Ατρόμητος

1-0

26'

-

-

21/12/11

ΚΥΠ.

Πιερικός-Ολυμπιακός

1-3

88'

-

1

18/12/11

S.L.

Ολυμπιακός-Γιάννινα

2-0

19'

-

-

23/11/11

CH.L.

Μαρσέιγ-Ολυμπιακός

0-1

36'

-

1

19/11/11

S.L.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

1-1

45'

-

-

13/09/11

CH.L.

Ολυμπιακός-Μαρσέιγ

0-1

55'

-

-

410’

-

2

Γέστε: Βάσκος «αυτονομιστής» χωρίς… εκρηκτικότητα (photos+videos)



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved