WRC 80ο Ράλι Μόντε Κάρλο: Η εκκίνηση της χρονιάς

WRC 80ο Ράλι Μόντε Κάρλο: Η εκκίνηση της χρονιάς

Η αντίστροφη μέτρηση ολοκληρώθηκε και οι πρωταγωνιστές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, επέστρεψαν στο κυνήγι της ανώτερης διάκρισης  για τους Οδηγούς και τους Κατασκευαστές.

Μετά από τρία χρόνια η αυλαία του θεσμού θα ανοίξει στο σκηνικό των ειδικών  διαδρομών  του Ράλι Μόντε Κάρλο.Ο αγώνας έχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, με τη σύστασή του να είναι τελείως διαφορετική. Περιλαμβάνει περισσότερα από 400 χιλιόμετρα. Από την Τετάρτη (18/1) μέχρι και την Κυριακή οι αγωνιζόμενοι θα βρίσκονται στις ειδικές διαδρομές γύρω από τη Βαλένς αρχικά, και από το Μονακό τις δύο τελευταίες ημέρες. Δύο λεπτομέρειες που επίσης διαφοροποιούν το αγώνα σε σχέση με το παρελθόν, είναι η χρήση μίας ακόμα γόμας  ελαστικών για μικτές συνθήκες, αλλά και ότι σε αυτόν τον αγώνα δεν θα υπάρχει η επιστροφή όσων εγκαταλείπουν με το καθεστώς superally!  Η τελευταία αλλαγή είναι μία σημαντική παράμετρος, η οποία και θα κρίνει τη στρατηγική πολλών πληρωμάτων, ειδικά αν αναλογιστούμε και το μεγάλο μήκος του αγώνα.

Στη Citroen οι αλλαγές ήταν σημαντικές, ξεκινώντας από την «κεφαλή» της ομάδας, μέχρι τους δύο οδηγούς. Ο Ολιβιέ Κιεσνέλ, όπως αναμενόταν μετά τα προβλήματα που υπήρξαν στις σχέσεις του με τον Σεμπαστιάν Λεμπ το 2011, βρέθηκε εκτός Citroen Racing, με τον Βέλγο Υβ Ματόν να αναλαμβάνει. Την ίδια ώρα, ο Σβεν Σμετς αποχώρησε υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας με την VW. Ο Σεμπαστιάν Λεμπ θα οδηγήσει το DS3 WRC με το νούμερο 1 στις πόρτες, στοχεύοντας ξεκάθαρα στον ένατο συνεχόμενο τίτλο του. Ο Γάλλος οκτάκις Πρωταθλητής, φέτος θα πρέπει να αντιμετωπίσει αλλά και να συνεργαστεί με  τον άνθρωπο που τα τρία τελευταία χρόνια προσπαθεί να του κλέψει τον τίτλο: Τον Μίκο Χίρβονεν, ο οποίος γνωρίζει ότι θα έχει το ρόλο του δεύτερου οδηγού. Κάτι που όπως όλα δείχνουν δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα. Οι φήμες θέλουν το Φιλανδό να υπέγραψε ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, ενώ σε περίπτωση αποχώρησης του Λεμπ  θα γίνει ο πρώτος οδηγός της ομάδας.

Στο Μονακό, ο Γάλλος μετρά πέντε νίκες. Ο Φινλανδός από την πλευρά του, κέρδισε τον αγώνα το 2010 οδηγώντας ένα Ford Fiesta S2000 και αν οι συνθήκες είναι μικτές μπορεί να διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο.

Στο στρατόπεδο της Ford, ο Μάλκομ Γουίλσον κράτησε τον Γιαρι Μάτι Λάτβαλα και πρόσφερε το δεύτερο Fiesta WRC στον Πέτερ Σόλμπεργκ. Ο Λάτβαλα είναι το νούμερο ένα στην ομάδα, προσπαθώντας να κατακτήσει τον τίτλο των Οδηγών, δίνοντας τέλος στην κυριαρχία του Λεμπ. Στο Μόντε Κάρλο, βέβαια, το οποίο είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση, μη σας φανεί περίεργο αν ο Σόλμπεργκ είναι ταχύτερος.

Η τρίτη και τελευταία εργοστασιακή ομάδα, είναι αυτή της Mini, η οποία και εξασφάλισε την άδεια συμμετοχής την τελευταία στιγμή. Το βασικό πρόβλημα έγκειται στην άρνηση της BMW να υποστηρίξει οικονομικά το εγχείρημα, βλέποντας τα προβλήματα με την παγκόσμια προώθηση του σπορ. Η FIA ήρθε σε συνεννόηση με τη γερμανική ομάδα, και εν τέλει η λύση βρέθηκε κάπου στη μέση.

Η Mini θα λάβει μέρος σε 8 ή 10 αγώνες, δηλώνοντας έναν εργοστασιακό οδηγό, τον Ντάνι Σόρντο, την ώρα που το δεύτερο αυτοκίνητο θα… πλειοδοτείτε σε  ιδιώτες. Ουσιαστικά, η δεύτερη εργοστασιακή θέση στη Mini θα ενοικιάζεται. Στο Μόντε Κάρλο το δεύτερο εργοστασιακό Μini θα οδηγήσει ο Γάλλος Πιερ Καμπανά, ενώ στη Σουηδία ο Πατρίκλ Σαντέλ. Στο Μόντε Κάρλο, τώρα, ο Σόρντο ικανός για το καλύτερο και μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο στις εργοστασιακές ομάδες. Επίσης σε όλους τους αγώνες του θεσμού θα δούμε φέτος και την VW, η οποία θα ακολουθήσει το WRC με τον Σεμπαστιάν Οζιέ ως πρώτο οδηγό στο ένα από τα δύο Skoda Fabia S2000.

Στο Ράλι Μόντε Κάρλο, θα έχουμε και ελληνική εκπροσώπηση, αφού τον αγώνα θα ξεκινήσει ο Δημήτρης Δριβάκος, ο οποίος θα συμμετάσχει με ένα Honda Civic Type-R και την Αικατερίνη Μπαντέ στο δεξί του μπάκετ.



Λιγότερους διεθνείς αγώνες θέλει η Premier League
Λιγότερους διεθνείς αγώνες θέλει η Premier League
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved