Βράβευσε τους κορυφαίους ο ΠΣΑΠ (photos)

Βράβευσε τους κορυφαίους ο ΠΣΑΠ (photos)

Τους κορυφαίους του 2011 βράβευσε ο ΠΣΑΠ με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να είναι ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής και τον Αντελίνο Βιεϊρίνια ο καλύτερος ξένος. Καλύτερος προπονητής ο Βαλβέρδε και κορυφαίος γκολκίπερ ο Σηφάκης. «Ποτέ μη λες ποτέ», είπε για την επιστροφή του ο Σισέ που έδωσε το «παρών» για να πάρει το βραβείο του πρώτου σκόρερ.

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας οι ποδοσφαιριστές έδωσαν τα βραβεία της χρονιάς που πέρασε στους συναδέλφους τους, Έγινε ειδική βράβευση στην Εθνική Ελλάδας ως ομάδα των επιτυχιών, στους Αντώνη Νικοπολίδη, Νίκο Νταμπίζα, Φάνη Κατεργιαννάκη, Δημήτρη Ελευθερόπουλο και Τάσο Κατσαμπή για την προσφορά τους στο ποδόσφαιρο, στο δημοσιογράφο Γιάννη Δέλκο και στον ποδοσφαιριστή του Θρασύβουλου Νίκο Βασιλείου για την 20ετή συνεχή παρουσία του στον Θρασύβουλο.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Στέλιος Γιαννακόπουλος, πριν την έναρξη της εκδήλωσης μίλησε στην κάμερα της Nova και δήλωσε:

«Θεωρώ πως είναι οι πιο αρμόδιοι για να ψηφίσουν. Οι ποδοσφαιριστές βραβεύουν συμπαίκτες και αντιπάλους. Το γεγονός ότι ο ΠΣΑΠ κάνει για 30η χρονιά τη γιορτή αυτή λέει πάρα πολλά. Είναι θεσμός για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Πιστεύω παρά την κρίση και τα προβλήματα να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα, με υγεία για τους ποδοσφαιριστές. Ελπίζω να βρεθεί μια λύση για τις κατηγορίες που είναι κάτω από τη Super League και να λυθούν τα προβλήματα που μαστίζουν αυτά τα παιδιά.

Κάθε χρόνο γίνεται αυτό. Οι κατηγορίες υπάρχουν εδώ και χρόνια, υπάρχουν και οι ειδικές κατηγορίες και οι βραβεύσεις για παιδιά που έχουν σταματήσει, θα υπάρχει βράβευση στον καλύτερο διαιτητή, μια συνολική εκδήλωση για το ποδόσφαιρο δηλαδή.

Σε όλες τις κατηγορίες και οι τρεις υποψήφιοι που έχουν ξεχωρίσει είναι πάρα πολύ κοντά. Για μένα άτυπα και οι τρεις σε κάθε κατηγορία είναι νικητές.

Στην Ελλάδα θα πρέπει κι εμείς να ακολουθήσουμε τις επιταγές της FIFA και της UEFA που θέλουν τον ποδοσφαιριστή να είναι πρωταγωνιστής. Άσχετα από τα προβλήματα που υπάρχουν στην πατρίδα μας, θεωρώ πως η ποιότητα του πρωταθλήματός μας είναι καλύτεροι κι αυτό λέει κάτι.

Αν πάμε όλοι μαζί χέρι-χέρι κι εμείς σαν ΠΣΑΠ και η Πολιτεία μαζί με την ΕΠΟ, τη Super League και την Ένωση Β’ και Γ’ Εθνικής, μπορούμε να βρούμε μια κοινή γραμμή που να κάνουμε πράγματα για το ποδόσφαιρο τα οποία θα το επηρεάσουν θετικά.

Υπάρχουν σε αυτές τις κατηγορίες πολλά νέα παιδιά που μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω. Οι κατηγορίες αυτές θέλουν φροντίδα, θέλουν μεράκι και πρέπει να προσεχθούν. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που μένουν μαζί, τρώνε μαζί, μοιράζονται τα έξοδα. Υπάρχουν παιδιά στον Βύζαντα Μεγάρων που δεν έχουν βενζίνη να πάνε για προπόνηση. Εμείς σαν ΠΣΑΠ πρέπει να βοηθήσουμε την κατάσταση, αν και οικονομικά δεν έχουμε μεγάλη δυνατότητα. Προσπαθούμε ψυχολογικά να είμαστε δίπλα στα παιδιά και σε όλους τους συναδέλφους που έχουν τέτοια προβλήματα.

Είναι χρυσή ευκαιρία για τον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Είναι η χρυσή ευκαιρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο να κερδίσει τον Έλληνα ποδοσφαιριστή».

Ο αντιπρόεδρος του ΠΣΑΠ, Αντώνης Νικοπολίδης, μίλησε με τη σειρά του στο συνδρομητικό κανάλι:

«Οι ποδοσφαιριστές είναι πάντα οι πρωταγωνιστές. Δυστυχώς διάφορα γεγονότα που γίνονται γύρω από το ποδόσφαιρο κερδίζουν τις εντυπώσεις. Σήμερα οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές ψηφίζουν τους καλύτερους της χρονιάς που μας πέρασε. Αυτή είναι η καλύτερη αναγνώριση για τη χρονιά που μας πέρασε.

Τα ευχολόγια έχουν τελειώσει, περάσαμε ένα σημαντικό καλοκαίρι. Ξεκίνησε ένα πρωτάθλημα με τις δυσκολίες που ξεκινήσαμε, προσπαθούμε όλοι μαζί – κυρίως εμείς οι ποδοσφαιριστές από μέρους μας – να το προστατέψουμε, να αποκτήσει το ποδόσφαιρο αξιοπιστία. Ας ελπίσουμε πως από τη στιγμή που φτάσαμε τόσο χαμηλά θα μπορέσουμε να βάλουμε το ποδόσφαιρο σε πιο στέρεες βάσεις και να καταφέρει να κρατηθεί.

Νομίζω πως ο Μιχάλης (σ.σ. Σηφάκης) θα πάρει το βραβείο. Πέρα από τις εμφανίσεις που έκανε με τον Άρη σε Ελλάδα και Ευρώπη έκανε πολύ καλές εμφανίσεις και με την Εθνική πριν τραυματιστεί και δικαιούται το βραβείο. Ήταν ο καλύτερος τερματοφύλακας της χρονιάς που πέρασε».

Στην κάμερα της Nova μίλησε και ο Κύρος Βασάρας, μέλος της ΚΕΔ, ο οποίος τόνισε:

«Είναι μια ξεχωριστή βραδιά σήμερα, όπως γίνεται κάθε χρόνο. Υπάρχει μια ξεχωριστή βράβευση για τους διαιτητές. Ο Έλληνας διαιτητής είναι ευχαριστημένος και συνεργάσιμος με τους ποδοσφαιριστές. Αυτές οι εκδηλώσεις δίνουν το έναυσμα για την ύπαρξη ενός κοινού στόχου. Την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι τρεις υποψήφιοι είναι αξιόλογοι συνάδελφοι και θα χαρώ όποιος κι αν πάρει το βραβείο. Εγώ πέντε φορές ένιωσα την τιμή να πάρω το βραβείο αυτό, είναι πολύ ωραίο συναίσθημα. Θεωρώ πως οι διαφορές μεταξύ τους είναι μικρές».

Με το ξεκίνημα της εκδήλωσης, στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Στέλιος Γιαννακόπουλος, ο οποίος δήλωσε:

«Σας καλωσορίζω στην 30η γιορτή του ποδοσφαιριστή, για την απονομή των βραβείων στους καλύτερους της χρονιάς 2010-2011. Πάντα πίστευα πως το καλύτερο βραβείο είναι αυτό που σου δίνουν οι συνάδελφοί σου. Είμαστε εδώ για να βραβεύσουμε τους κορυφαίους του ποδοσφαίρου μας, που με τις επιδόσεις τους ξεχώρισαν.

Ανάμεσά τους η ομάδα της καρδιάς μας. Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

Όλοι γνωρίζουμε πως η κοινωνία μας δοκιμάζεται σκληρά. Το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να έχει άλλη τύχη. Δυστυχώς οι Έλληνες ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που πληρώνουν το τίμημα, κυρίως στην Β’ και τη Γ’ Εθνική κατηγορία αλλά και στη Super League. Η ανεργία και η ανασφάλιστη εργασία ήταν αδιανόητη στο ελληνικό ποδόσφαιρο όμως δυστυχώς την αντιμετωπίζουμε.

Ο ΠΣΑΠ είναι εδώ και ζητάει τα αυτονόητα. Την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών, την επιβράβευσή τους και τη διαρκή υποστήριξή τους. Είμαστε εδώ όχι με τη στενή έννοια του συνδικαλιστικού οργάνου. Είμαστε χαρούμενοι που πολλές από τις προτάσεις μας υλοποιούνται. Δεν θα μείνουμε όμως εδώ, θέλουμε να έχουμε και συνέχεια. Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν θα είναι οι ποδοσφαιριστές τα εύκολα θύματα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ΟΠΑΠ Α.Ε. για τη βοήθειά του στο να γίνει η εκδήλωση, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που είστε εδώ και να αγαπάτε το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Έλληνα ποδοσφαιριστή».

Η πρώτη βράβευση ήταν αυτή προς τον δημοσιογράφο Γιάννη Δέλκο. Το βραβείο παρέδωσε ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Παύλος Γερακάρης.

Ο κ. Δέλκος τόνισε: «Δεν είχα προετοιμαστεί για λόγο. Δεν είναι εύκολο να εκφράσεις τα συναισθήματά σου όταν βλέπεις προσωπικότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου. θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Στέλιο Γιαννακόπουλο και στα μέλη του ΔΣ του ΠΣΑΠ, η στιγμή είναι ξεχωριστή για εμένα και θα τη θυμάμαι σε όλη τη ζωή μου».

Σειρά πήρε ο Νίκος Βασιλείου, αρχηγός του Θρασύβουλου που βραβεύτηκε για την 20ετή παρουσία του στην ίδια ομάδα. Ο Νίκος Βασιλείου δήλωσε: «Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για εμένα. Ευχαριστώ τον πρόεδρο του ΠΣΑΠ. Θέλει κόπο να πετύχεις κάτι τέτοιο θέλει αφοσίωση και σκληρή δουλειά».

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος βράβευσε τους Αντώνη Νικοπολίδη, Νίκο Νταμπίζα, Φάνη Κατεργιαννάκη, Δημήτρη Ελευθερόπουλο και Τάσο Κατσαμπή για την προσφορά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο «Ελέ» απουσίασε για προσωπικούς λόγους.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης δήλωσε: «Πίστευα πάντα πως αυτή η στιγμή δεν θα ερχότανε. Το τράβηξα λίγο παραπάνω, έφτασα ως τα σαράντα μου και τελικά έφτασε και για μένα η στιγμή».

Από την πλευρά του ο Φάνης Κατεργιαννάκης σχολίασε: «Εγώ σταμάτησα πριν τρία χρόνια αλλά με επανέφερε ο κ. Ψωμιάδης. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που με στήριξε όλα αυτά τα χρόνια. Εύχομαι στα νέα παιδιά κουράγιο κι υπομονή γιατί οι ποδοσφαιριστές περνάνε δύσκολες στιγμές. Πιστεύω όμως όλα να φτιάξουν».

Ο Νίκος Νταμπίζας δήλωσε: «Βασικά εγώ ήθελα να περάσω τον Νικοπολίδη αλλά δεν τα κατάφερα. Είμαι δεύτερος ηλικιακά. Δεν θέλω να πω πολλά πράγματα. Εδώ είμαστε όλοι συνάδελφοι και θέλω να πω κάτι διαφορετικό. Κάθε χρόνο οι Κινέζοι βγάζουν μια συγκεκριμένη χρονιά. Φέτος δεν θέλει πολύ φιλοσοφία για να καταλάβεις πως θα είναι ο χρόνος της υπομονής. Τα προβλήματα είναι πολλά για όλους μας, για ποδοσφαιριστές, προπονητές και διοικήσεις. Είχα πει πριν από ένα μήνα πως θέλουμε καλύτερους δημοσιογράφους. Πρέπει όλοι να είμαστε καλύτεροι για να αντέξουμε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε».

Στη συνέχεια ήταν σειρά του Τάσου Κατσιαμπή που τόνισε: «Αυτό που θέλω να πω είναι να έχουν υγεία οι ποδοσφαιριστές και να είναι μακριά από τραυματισμούς. Είναι πολύ σημαντικό στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή να νιώσει κάποια στιγμή την αναγνώριση που γνώρισα κι εγώ σήμερα».

Βραβεύτηκε ακολούθως ο Χρήστος Κανελλόπουλος, πρώτος σκόρερ της Football League 2 στο Βόρειο Όμιλο με τη φανέλα του Φωκικού καθώς πέρσι σκόραρε 17 γκολ. «Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά που μου δώσανε το βραβείο κι ένα ευχαριστώ στους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν να πετύχω τα γκολ. Για το νέο χρόνο εύχομαι να έχουμε υγεία», ήταν οι δηλώσεις του.

Ο Νίκος Κατσικοκέρης πήρε το βραβείο για το Νότιο Όμιλο της ίδιας κατηγορίας καθώς πέρσι σημείωσε 14 γκολ με τη φανέλα του Πλατανιά Χανίων. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που με βοήθησαν να πετύχω το σκοπό μου. Θέλω να συνεχίσω έτσι και να φτάσω σε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν θα μπορούσε να μην βραβευτεί κι ο πρώτος σκόρερ της Football League την περσινή σεζόν, με 19 γκολ, Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο ο οποίος αγωνίζεται ακόμα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου στην ομάδα του ΠΑΣ και τον κ. Στεφάν Ντεμόλ που ήταν προπονητής μου. Δεν είχα παίξει ποτέ σε ομάδα δεύτερης κατηγορίας, εύχομαι φέτος να παραμείνουμε στην μεγάλη κατηγορία. Σας ευχαριστώ», είπε χαρακτηριστικά.

Η ώρα του Τζιμπρίλ Σισέ. Ο πρώην αρχηγός του Παναθηναϊκού πέτυχε 20 γκολ στη Super League και ήταν εδώ για να βραβευτεί ως πρώτος σκόρερ της περσινής σεζόν. Το βραβείο παρέδωσε ο Αντώνης Αντωνιάδης.

«Για κάθε ποδοσφαιριστή είναι πολύ όμορφο να επιβραβεύεται για ότι καταφέρνει. Αισθάνομαι πολύ καλά που κατάφερα να πετύχω τόσα γκολ, θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου για τις πάσες που μου έδωσαν, τον Παναθηναϊκό που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω και να αναδειχθώ πρώτος σκόρερ. Φυσικά θέλω να ευχαριστήσω και τους οπαδούς και να μοιραστώ τη χαρά μου μαζί τους. Ποτέ μην λες ποτέ στο ποδόσφαιρο, πέρασα πολύ καλά στην Ελλάδα και δεν ξέρεις που μπορεί να βρεθείς στο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος σούπερ σταρ.

Καλύτερος Ποδοσφαιριστής στο 2ο Όμιλο της Football League 2 αναδείχθηκε ο Στέλιος Λιβέρης της Ζακύνθου. Υποψήφιοι ήταν και οι Δερμιτζόγλου Σάκης (Αναγέννηση Επανομής), Κανελλόπουλος Χρήστος (Φωκικός).

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους μου έκαναν αυτή την τιμή σήμερα και θα ήθελα να αφιερώσω το βραβείο σε έναν συμπαίκτη και φίλο που δυστυχώς μας άφησε νωρίς. Στον Χρήστο Χαριάτη που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες μέρες», είπε ο Στέλιος Λιβέρης.

Καλύτερος Νέος Ποδοσφαιριστής (Ταλέντο) Football League 2 – 2ος Όμιλος

Βραβεύτηκε ο Βασίλης Τριανταφυλλάκος του Οδυσσέα Αναγέννησης. Υποψήφιοι ήταν και οι Ιορδανίδης Γιώργος (Αναγέννηση Γιαννιτσών), Κανούλας Θανάσης (Αναγέννηση Επανομής).

«Είναι μεγάλη χαρά που είμαι εδώ και θέλω να αφιερώσω το βραβείο στους ανθρώπους που είναι δίπλα μου. Θέλω να πω ευχαριστώ στον Οδυσσέα Αναγέννησης Σερρών και στους ανθρώπους που με στηρίζουν», είπε ο νικητής της κατηγορίας.

Καλύτερος Τερματοφύλακας Football League 2 – 2ος Όμιλος:

Νικητής της κατηγορίας ήταν ο Κελπέκης Χρήστος (Αναγέννηση Γιαννιτσών). Υποψήφιοι ήταν και οι Βασιλειάδης Τριαντάφυλλος (Δόξα Κρανούλας), Παρασκευάς Γιάννης (Φωκικός)

«Θέλω να μοιραστώ το βραβείο με τους περσινούς μου συμπαίκτες και προπονητές καθώς στα ομαδικά αθλήματα μετράει πάντα η συνεργασία. Αφιερώνω το βραβείο στους δικούς μου ανθρώπους που υπομένουν τις θυσίες μου», είπε ο κάτοχος του βραβείου.

Καλύτερος Ποδοσφαιριστής Football League 2 – 1ος Όμιλος:

Νικητής ο Νίκος Κατσικοκέρης του Πλατανιά Χανίων. Υποψήφιοι ήταν και οι Βέρμπης Δημήτρης (Απόλλων Σμύρνης), Σέγγος Μάριος (Ηρακλής Ψαχνών).

«Εύχομαι στον Πλατανιά να κερδίσει την άνοδο. Είναι ένα πολύ καλό σωματείο με καλούς παίκτες και προπονητή και τους εύχομαι τα καλύτερα. Είναι σημαντικό για εμένα που πήρα το βραβείο, το αφιερώνω στους συμπαίκτες μου και την οικογένειά μου», είπε ο Κατσικοκέρης.

Καλύτερος Νέος Ποδοσφαιριστής (Ταλέντο) Football League 2 – 1ος Όμιλος:

Βραβεύτηκε ο Ντίνας Θανάσης (Παναχαϊκή), υποψήφιοι ήταν και οι Όκουε Εμάνουελ (Βύζας Μεγάρων), Στρατάκης Σωτήρης (Βύζας Μεγάρων).

Ο Θανάσης Ντίνας δήλωσε: «Θέλουμε να μπούμε στην εξάδα, θα δούμε. Θέλω να ευχαριστήσω με τη σειρά μου τους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν να είμαι απόψε εδώ, ευχαριστώ πολύ και καλή σεζόν σε όλους. Πιστεύω πως αν οι ξένοι παίκτες δεν είναι πολύ καλύτεροι από τους Έλληνες πρέπει να δίνεται η ευκαιρία σε νέα παιδιά».

Καλύτερος Τερματοφύλακας Football League 2 – 1ος Όμιλος:

Πρώτος στην κατηγορία ήταν ο Λιούρδης Γιάννης (Πλατανιάς), υποψήφιοι ήταν και οι Κατσούλης Θανάσης (Απόλλων Σμύρνης), Σταυριανός Νίκος (Βύζας Μεγάρων)

«Θέλω να ευχαριστήσω όσους με ψήφισαν. Είναι ιδιαίτερο βραβείο για εμένα, ευχαριστώ και την ομάδα του Πλατανιά Χανίων».

Καλύτερος Ποδοσφαιριστής Football League:

Τις περισσότερες ψήφους πήρε ο Θεοδωρίδης Γιώργος (Παναιτωλικός), υποψήφιοι ήταν και οι Μαρκόφσκι Μάρκο (Δόξα Δράμας), Σιαλμάς Δημήτρης (Π.Α.Σ. Γιάννινα).

Ο αρχηγός του Παναιτωλικού δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα αυτό το βραβείο. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου και το χάρηκα ιδιαίτερα γιατί συνδυάστηκε με την άνοδο της ομάδας. Θέλω να πω στους ποδοσφαιριστές πως παρά τα προβλήματα το μόνο που δεν μπορούν να μας πάρουν είναι να χαιρόμαστε το ποδόσφαιρο».

Καλύτερος Νέος Ποδοσφαιριστής (Ταλέντο) Football League:

Το βραβείο πήρε ο Καλτσάς Νίκος (Βέροια), υποψήφιοι ήταν και οι Κεϊτά Πολ (Π.Α.Σ. Γιάννινα), Μοσχάκης Γιώργος (Δόξα Δράμας)

Ο άσος της Βέροιας αγωνίζονταν την ώρα της βράβευσης στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό. Ο εκπρόσωπός του παρέλαβε το βραβείο του. Αντ’ αυτού δήλωσε «Ευχαριστούμε τους συμπαίκτες του κ. Καλτσά που αυτά τα χρόνια τον έφεραν σε αυτή τη θέση».

Καλύτερος Τερματοφύλακας Football League:

Κορυφαίος αναδείχθηκε ο Τζενάμο Λουίτζι (Παναιτωλικός), υποψήφιοι ήταν οι Κυριακίδης Δημήτρης (Λεβαδειακός), Ταμπάσης Χάρης (Διαγόρας). Το βραβείο παρέδωσε ο Αντώνης Νικοπολίδης.

«Είναι μεγάλη τιμή μου που με βραβεύει ο Αντώνης Νικοπολίδης, ότι και να πω για αυτόν θα είναι περιττό. Θέλω να ευχαριστήσω όσους με ψήφισαν, και τα παιδιά που ήμασταν πέρσι συμπαίκτες. Ευχαριστώ και τον άμεσο συνεργάτη μου, προπονητή τερματοφυλάκων στον Παναιτωλικό, Κώστα Νικολαΐδη. Επίσης, επειδή στο ποδόσφαιρο οι λύπες είναι περισσότερες από τις χαρές, θέλω να ευχαριστήσω τη σύζυγό μου Άννα που ήταν μαζί μου σε όλες τις λύπες», δήλωσε ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού.

Ακολούθως, ήταν η ώρα για τη βράβευση του καλύτερου διαιτητή. Τη βράβευση έκανε ο Κύρος Βασάρας, εκπρόσωπος της ΕΠΟ στην επιτροπή διαιτησίας της UEFA και υπεύθυνος για την ανάπτυξη της ελληνικής διαιτησίας.

Νικητής ήταν ο Τάσος Κάκος του συνδέσμου Κέρκυρας. Υποψήφιοι ήταν και οι Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας) και Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).

«Ευχαριστώ τους συναθλητές μου, γιατί είναι συναθλητές το έχω ξαναπεί, για την τιμή που μου κάνουν για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση για να συνεχίσω και να συμμετάσχω στην προσπάθεια που κάνουμε για ένα καθαρό και υγιές ποδόσφαιρο. Θέλω να το αφιερώσω σε αυτούς που σε πείσμα των καιρών αρνούνται πεισματικά να παραιτηθούν από τις αρχές και τις αξίες και να διαλέξουν τον εύκολο δρόμο, γιατί τελικά είναι ανεκτίμητες και είναι παρακαταθήκη ζωής», είπε ο Τάσος Κάκος στέλνοντας το δικό τους μήνυμα ενώ παράλληλα συνοδευόταν από τους δυο του γιούς για τη βράβευση.

Τον καλύτερο προπονητή για την περίοδο 2010-2011 βράβευσε ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργος Ανατολάκης. Νικητής ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε του Ολυμπιακού. Υποψήφιοι ήταν και οι Σάκης Τσιώλης και Νίκος Καραγεωργίου.

«Προτιμώ να μιλάω ισπανικά καθώς τα ελληνικά μου δεν είναι πολύ καλά. Χαίρομαι πολύ που πήρα αυτό το βραβείο καθώς έρχεται από τους παίκτες που αποτελούν το πιο σημαντικό μέρος του ποδοσφαίρου. Το πρωτάθλημα φέτος θα είναι σκληρό κι ωραίο γιατί ο Παναθηναϊκός είναι δυνατός. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Europa League. Ο στόχος μας είναι το πρωτάθλημα. Δεν μπορούμε όμως να πούμε μόνο μια διοργάνωση, γιατί συμμετέχουμε και στις τρεις. Ευχαριστώ πολύ (σ.σ. στα ελληνικά!)».

Τον καλύτερο τερματοφύλακα της περασμένης σεζόν ανέδειξαν οι ποδοσφαιριστές. Ο Μιχάλης Σηφάκης του Άρη είναι ο νικητής. Υποψήφιοι ήταν και οι Έλντιν Γιακούποβιτς και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Ο διεθνής πορτιέρο απουσίαζε για αποθεραπεία στο εξωτερικό και έστειλε μήνυμα στο οποίο αναφέρει: «Το βραβείο αυτό μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να επιστρέψω πιο δυνατός. Ευχαριστώ τους φίλους μου και την οικογένειά μου που με στήριξαν στο πρόβλημα τραυματισμού μου, θέλω να ευχηθώ για όλους υγεία και να ξεπεράσουμε τα προβλήματα όλοι μας».

Ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ, κ. Σπανουδάκης, ανακοίνωσε στη συνέχεια τον καλύτερο νέο ποδοσφαιριστή της περασμένης σεζόν. Αυτός είναι ο Γιάννης Φετφατζίδης του Ολυμπιακού. Υποψήφιοι ήταν και οι Γιώργος Γεωργιάδης και Κώστας Φορτούνης.

«Είμαι πολύ χαρούμενους που μου απονέμεται αυτό το βραβείο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με ψήφισαν και τους συμπαίκτες μου. Προσπαθώ να αρπάξω κάθε ευκαιρία που μου δίνεται είναι μια πρόκληση για μένα και θέλω να πετύχω», είπε ο άσος των «ερυθρόλευκων».

Ο καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής της προηγούμενης σεζόν αναδείχθηκε ο Αντρέ Βιεϊρίνια του ΠΑΟΚ. Υποψήφιοι ήταν και οι Τζιμπρίλ Σισέ και Κέβιν Μιραλάς.

Ο Βιεϊρίνια είναι στη Γερμανία καθώς πλέον αγωνίζεται στη Βόλφσμπουργκ και το βραβείο παραλαμβάνει ο εκπρόσωπός του Βασίλης Τσιάρτας. «Εκ μέρους του Αντρέ θέλω να σας ευχαριστήσω καθώς η βράβευση από τους ποδοσφαιριστές για εμάς είναι η μεγαλύτερη αναγνώριση», είπε ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ.

Τον καλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή βράβευσε ο ΓΓΑ, Παναγιώτης Μπιτσαξής.

Κορυφαίος αναδείχθηκε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Υποψήφιοι ήταν και οι Βασίλης Τοροσίδης και Κώστας Μήτρογλου

Ο αμυντικός του Ολυμπιακού δήλωσε: «Είναι μια πολύ σημαντική τιμή για εμένα. Είναι ιδιαίτερο το γεγονός για εμένα. Αισθάνομαι τυχερός κι ευχαριστώ τους συναδέλφους μου για την τιμή που μου κάνουνε. Εύχομαι ότι καλύτερο για τη νέα χρονιά. Ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο είναι από τα λίγα υγιή πράγματα που έχουν μείνει και εύχομαι να το ευχαριστηθούμε όλοι».

Για το πρωτάθλημα δήλωσε: «Πιστεύω πως από όσα έχουμε δει ως τώρα θα γίνει ένα πρωτάθλημα που θα έχει αγωνία ως το τέλος. Ελπίζω να γεμίζουν τα γήπεδα και να το ευχαριστηθεί ο κόσμος, με τον καλύτερο να κατακτά το πρωτάθλημα. Καλή χρονιά και υγεία σε όλους, εύχομαι το 2012 να είναι καλύτερο».

Η γιορτή έκλεισε με τη βράβευση της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των ανδρών. Το βραβείο παρέλαβε ο Φερνάντο Σάντος, μαζί με τον Τάκη Φύσσα. Ο προπονητής της «γαλανόλευκης» κάλεσε μαζί του τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Γιάννη Φετφατζίδη, τους διεθνείς δηλαδή που πήραν βραβείο επίσης, για τη βράβευση από τον πρόεδρο της ΟΠΑΠ ΑΕ.

«Ευχαριστώ τον ΠΣΑΠ και ελπίζω ότι αυτή είναι μια μεγάλη χρονιά για εμάς για την εθνική ομάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο, ευχαριστώ πολύ», είπε στα ελληνικά ο Φερνάντο Σάντος.

Ο Τάκης Φύσσας από την πλευρά του δήλωσε: «Εγώ υπηρετώ την Εθνική πλέον από ένα άλλο πόστο, τα μπράβο αξίζουν πλέον στα παιδιά. Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ μας είναι πολύ αγαπητός καθώς έχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές με την Εθνική, τον ευχαριστούμε κι ευχόμαστε καλή χρονιά σε όλους».



Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved