Κλέιτον... Dancing on Ice (videos + photos)

Κλέιτον... Dancing on Ice (videos + photos)

Ο... θερμόαιμος Βραζιλιάνος έσπασε τον... πάγο και με εκπληκτικό ανάποδο ψαλιδάκι στο 85' χάρισε στον Παναθηναϊκό ένα χρυσό τρίποντο, σε ματς που ο Σπάθας δεν έπρεπε να ξεκινήσει, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών

Ένα ματς που δεν έπρεπε να ξεκινήσει, ένας διαιτητής που υποχρέωσε τους ποδοσφαιριστές να παίξουν κορώνα - γράμματα την καριέρα τους και ένας Κλέιτον από άλλο πλανήτη, να «καίει» τους Ζωσιμάδες σκοράροντας με ανάποδο ψαλίδι στο 85ο λεπτό και χαρίζοντας στον Παναθηναϊκό, ίσως το πιο σημαντικό διπλό στο φετινό πρωτάθλημα.

Το θέατρο του παραλόγου

Αν και ήταν γνωστό πως η θερμοκρασία στα Γιάννινα θα είναι υπό το μηδέν, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος δεν πήρε κανένα μέτρο σχετικά με τη διεξαγωγή του αγώνα. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρχει πάγος στον αγωνιστικό χώρο των «Ζωσιμάδων» και ο διαιτητής Ηλίας Σπάθας να αρνηθεί την έναρξη του αγώνα στην προγραμματισμένη ώρα.

Οι διαβουλεύσεις επί… διαβουλεύσεων που ακολούθησαν είχαν σαν αποτέλεσμα να εκτυλιχθούν κωμικοτραγικές σκηνές στα Γιάννινα. Ένα «μηχάνημα» που επικαλέστηκαν οι άνθρωποι του γηπέδου ήταν περισσότερο χρήσιμο σαν σκούπα παρά για να απομακρυνθεί ο πάγος ενώ το αυτοκίνητο για τους τραυματίες έκανε… βόλτες πάνω-κάτω στο χορτάρι για να σπάσει τον πάγο!

Με τα… πολλά και μετά από σαράντα λεπτά καθυστέρησης και συζητήσεων ανάμεσα στους Ηλία Σπάθα, Δημήτρη Γόντικα και Γιώργο Χριστοβασίλη, οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και το παιχνίδι ξεκίνησε κανονικά. Όπως αποδείχθηκε οι ποδοσφαιριστές, κυρίως του Παναθηναϊκού, είχαν δίκιο αφού παίχτηκε… πατινάζ αντί για ποδόσφαιρο και με το πέρας ενός τετάρτου υπήρξε νέα διακοπή.

Ο Σεμπάστιαν Λέτο και αρκετά μέλη της αποστολής του Παναθηναϊκού σηκώθηκαν από τον πάγκο των «πρασίνων» και πήγαν σε αυτόν του ΠΑΣ Γιάννινα ζητώντας από τους Ηπειρώτες να συναινέσουν στη διακοπή του παιχνιδιού. Όπως έλεγαν ο Άγγελος Αναστασιάδης και οι ποδοσφαιριστές του αυτό ήταν αρμοδιότητα του Ηλία Σπάθα ο οποίος αρνήθηκε ωστόσο να πάει στα αποδυτήρια και να διακόψει το ματς. Μάλιστα «κιτρίνισε» τους Λέτο και Σπυρόπουλο που του ζητούσαν τη διακοπή ενώ απέβαλε τον Ζοσέ Γκόμεζ από τον πάγκο του Παναθηναϊκού και τον Δημήτρη Νιαρχάκο από αυτόν του ΠΑΣ Γιάννινα!

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταφέρθηκε εναντίον του Ηλία Σπάθα, ενώ στην προσπάθεια περίπου 500 οπαδών των «πρασίνων» να μπουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση, υπήρξε ένταση και επεισόδια που σταμάτησαν με την παρέμβαση της αστυνομίας.

Κι όμως, έπαιξαν ποδόσφαιρο

Παρ’ όλο τον… κακό χαμό που έγινε ωστόσο, όταν το παιχνίδι άρχισε εκ νέου, παίχτηκε ποδόσφαιρο και μάλιστα χάθηκαν αρκετά καλές ευκαιρίες κυρίως από την πλευρά του ΠΑΣ. Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού εκτός του ότι δεν μπορούσαν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο ήταν και ιδιαίτερα εκνευρισμένοι με αποτέλεσμα να κάνουν αρκετά λάθη την ώρα που οι Ηπειρώτες έπαιξαν έξυπνα και με μπαλιές στην πλάτη της «πράσινης» άμυνας δημιούργησαν κινδύνους.

Το «τριφύλλι» ευτύχησε να έχει σε καταπληκτική βραδιά τον Ορέστη Καρνέζη, ωστόσο, ο οποίος σε τρεις περιπτώσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του καθώς είπε «όχι» σε μονοκόμματο σουτ του Μπεσέρα στο 24’ αλλά και σε πλασέ του Βίλα από την περιοχή στο 25’ και το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Από την πλευρά τους οι παίκτες του «τριφυλλιού» έχασαν μοναδική ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα στο πρώτο μέρος όταν ο Τοτσέ στο 28’ βρέθηκε απέναντι στον Κηπουρό και δεν κατάφερε να τον νικήσει μέσα από την μικρή περιοχή. Έτσι, το 0-0 «σφράγισε» τις προσπάθειες των δυο ομάδων στο… παγοδρόμιο των «Ζωσιμάδων» για το πρώτο ημίχρονο…

Βραζιλιάνικη «μαγεία» on ice!

Το κρύο ήταν δεδομένο στην επανάληψη, ωστόσο παρά τις καλές προσπάθειες που έκαναν και οι δυο ομάδες «έπεσαν» πάνω στους εξαιρετικούς τερματοφύλακες οι οποίο συναγωνίστηκαν για το ποιος θα κάνει την καλύτερη απόκρουση στους «Ζωσιμάδες». Ο Καρνέζης ουσιαστικά συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο μέρος και είπε «όχι» σε προσπάθειες των Βίλα και Γεωργίου κρατώντας το «μηδέν» για τον Παναθηναϊκό.

Ο Κηπουρός είχε τις ίδιες επιδόσεις για περισσότερα από 80’ καθώς αρνήθηκε ξανά στον Τοτσέ σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ ο ΠΑΣ «γλίτωσε» στο 76’ όταν ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ απογειώθηκε κι εξουδετέρωσε κεφαλιά του Κατσουράνη στο «Γ» και στην εξέλιξη της φάσης ο Ζαραδούκας πάνω στην γραμμή απέκρουσε σουτ του Τοτσέ.

Τελικά η λύση για τον Παναθηναϊκό, μέσα στον πάγο των «Ζωσιμάδων», ήρθε με βραζιλιάνικο τρόπο. Στο 85’ οι «πράσινοι» έκαναν ωραία επίθεση, ο Κλέιτον έστρωσε στον Τοτσέ κι ο Ισπανός πλάσαρε πάνω στον Κηπουρό με τη φάση να μην έχει τελειώσει. Η μπάλα είχε πάρει αρκετό ύψος και ο Κλέιτον με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι κατάφερε να ανοίξει το σκορ και να βάλει τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ στο πλέον κρίσιμο σημείο του ματς.

Το «τριφύλλι» κατάφερε να πάρει τη νίκη με τον Καρνέζη να κάνει ακόμα μια μεγάλη επέμβαση στο 90’ σε σουτ του Σκούφαλη από τη μικρή περιοχή και την άμυνα με αυτοθυσία να σώζει σε αρκετές περιπτώσεις τους «πράσινους». Αξίζει να σημειωθεί πως η ένταση του αγώνα ήταν τέτοια που αμέσως μετά το τέλος του οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού πανηγύρισαν έξαλλα στο μέρος που είχαν τοποθετηθεί – στο δεύτερο ημίχρονο όταν και τους επετράπη η είσοδος στο γήπεδο – οι οπαδοί της ομάδας.

Θυμηθείτε τη LIVE μετάδοση του αγώνα ΕΔΩ

Θυμηθείτε το Pregame του αγώνα όπως σας το μετέδωσε το Οnsports ΕΔΩ


Δείτε το «χρυσό» γκολ του Κλέιτον, με το οποίο ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από το... παγοδρόμιο των Ιωαννίνων

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_GIANNENA_PAO_150112_{/akamai}

Κλέιτον... Dancing on Ice (videos + photos)



Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved