Ανατροπή για ΠΑΟΚ, 2-1 τον Εργοτέλη (photos+video)

Ανατροπή για ΠΑΟΚ, 2-1 τον Εργοτέλη (photos+video)

Επιστροφή στις νίκες για τον «Δικέφαλο» ο οποίος με αντεπίθεση διαρκείας, κατάφερε να πανηγυρίσει το «τρίποντο» επικρατώντας με 2-1 των Κρητικών.

Ο Κουτσιανικούλης, στην επιστροφή του στην Τούμπα ως αντίπαλος, άνοιξε το σκορ στο 32’ εκμεταλλευόμενος την λάθος επιστροφή του Μπαλάφα στον Γλύκο. Οι «ασπρόμαυροι» έφεραν το ματς στα ίσια (1-1) στο 55’ με σουτ του Σαλπιγγίδη και πήραν το «τρίποντο» με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λίνο στο 80’. Με τη νίκη αυτή, οι Θεσσαλονικείς ανέβηκαν στην 4η θέση έχοντας συγκεντρώσει 29 βαθμούς, ενώ από την άλλη το «συγκρότημα» του Ηρακλείου, παρέμεινε στους 21 πόντους και βρίσκεται στην 8η θέση.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή…
Οι Κρητικοί ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έφτασαν κοντά στο γκολ, ωστόσο το σουτ του Κουτσιανικούλη στο 3’ πέρασε άουτ. Η συγκεκριμένη φάση μάλλον ήχησε ως… καμπανάκι στα αφτιά των γηπεδούχων, οι οποίοι στην συνέχεια πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Μάλιστα, στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Φωτάκης απείλησε, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ, δίπλα από την εστία του Πίρσον, ο οποίος όποτε χρειάστηκε φώναξε «παρών», όπως στη φάση του 6ου λεπτού, όταν μπλόκαρε το σουτ του Ρομπέρ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό και πάλι οι δύο ποδοσφαιριστές ήταν πρωταγωνιστές, με τον Γερμανό να βγαίνει για μία ακόμα φορά «νικητής».

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» συνέχισε να πιέζει στοπ 11’ ο Σαλπιγγίδης «δοκίμασε» το πόδι του, έπειτα από μπαλιά του Λίνο, αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών, ενώ στο 16 η κεφαλιά του Αθανασιάδη, από το φάουλ του Γκαρσία πέρασε άουτ.

Ο Εργοτέλης προσπάθησε να «χτυπήσει» στην κόντρα και στο 21’ απείλησε με τον Κατσικοκέρη, ωστόσο η κεφαλιά του βρήκε σε ετοιμότητα τον Γλύκο, ο οποίος μπλόκαρε χωρίς δυσκολία. Οκτώ λεπτά αργότερα, ήταν η… σειρά του Βασίλη Κουτσιανικούλη να απειλήσει, με ωραία ενέργεια, ωστόσο, το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει το κόρνερ.

Η… προειδοποίηση των φιλοξενούμενων δεν… λήφθηκε σοβαρά υπόψη από τους «ασπρόμαυρους» και ειδικά από τους αμυντικούς, καθώς στο 32’ ο Μπαλάφας έκανε λάθος γύρισμα στον Γλύκο, ο Κουτσιανικούλης μπήκε στην φάση και με ψηλοκρεμαστό σουτ, νίκησε τον πορτιέρο των γηπεδούχων και έκανε το 1-0, πανηγυρίζοντας έξαλλα το γκολ που πέτυχε.

Στην συνέχεια, ο «Δικέφαλος» θέλησε να απαντήσει άμεσα, αλλά το σουτ του Φωτάκη, μέσα από την περιοχή του Εργοτέλη είχε «απάντηση» από τον Πίρσον, σε μία φάση που οι γηπεδούχοι φωνάζουν για πέναλτι σε σπρώξιμο αμυντικού στον διεθνή μεσοεπιθετικό. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Λίνο έκανε τη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Αθανασιάδη πέρασε άουτ, ενώ στο 41’ ο Πίρσον έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μπαλάφα, στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς και το παιχνίδι, ήτοι με καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, καθώς στο 48’ ο Λεάλ πέρασε τον Μπαλάφα, έκανε το σουτ, θέλοντας να «κρεμάσει» τον Γλύκο, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Άμεση ήταν η… απάντηση των γηπεδούχων, όταν ο Λαζάρ έκανε τη σέντρα, ο Αθανασιάδης πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Πίρσον δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει, ενώ στο 51’ το σουτ του Ρομπέρ στη κίνηση έφυγε άουτ. Η υπεροχή του ΠΑΟΚ έφερε… καρπούς τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο Ρομπέρ έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Σαλπιγγίδης με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πίρσον για το 1-1.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο διεθνής επιθετικός έφτασε μία… ανάσα από το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, αλλά η κεφαλιά του από κοντινή απόσταση πέρασε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Ρομπέρ στο 60’ ενώ στο 62’ ο Λαζάρ βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Σασιασβίλι, όμως ο διαιτητής Θάνος έδειξε να συνεχιστεί η αναμέτρηση, κάτι που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις από τους γηπεδούχους.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Εργοτέλης θέλησε να «πιάσει» στον… ύπνο τους «ασπρόμαυρους», αλλά το σουτ του Μπέτο, έπειτα από ωραία σέντρα του Λεάλ από τα δεξιά, έφυγε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου. Στο 70’ και πάλι οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Λεάλ βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή του ΠΑΟΚ, έκανε και το πλασαριστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο «Δικέφαλος» αύξησε την πίεσή του προς την εστία του Πίρσον και κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λίνο στο 80’. Ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Κυριακίδη και άμεσα ο διαιτητής Θάνος υπέδειξε την… εσχάτη των ποινών.

Πάντως, στο 88’ ο Εργοτέλης έφτασε μία… ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Χαντί πήρε την μπάλα, αλλά το σουτ που έκανε δεν ήταν καλό και ο Γλύκος κράτησε τη νίκη για την ομάδα του.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης, όπως σας την παρουσίασε το Onsports, πατώντας ΕΔΩ.

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης της Τούμπας

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_PAOK_ERGOTELIS{/akamai}



Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved