Με Κούτσι, 1-0 ο Πανιώνιος τον Παναιτωλικό (video + photos)

Με Κούτσι, 1-0 ο Πανιώνιος τον Παναιτωλικό (video + photos)

Όπως στο Αγρίνιο, στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, έτσι και σήμερα (15/01) στην Νέα Σμύρνη, ο Πανιώνιος επικράτησε με 1-0 του Παναιτωλικού, με σκόρερ και πάλι τον Νιάζι Κούτσι.

«Αντίο» με νίκη είπε ο Έντιν Τσότσαλιτς, ο οποίος φόρεσε για τελευταία φορά την κυανέρυθρη φανέλα. «Μεταμορφωμένος» και πάλι προς το καλύτερο ο «Ιστορικός» με τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο του. Ξεχώρισε πάλι ο Σάμαρης, μπαίνει στο κλίμα της ομάδας ο Αμπντουλάγεφ. Σε ρηχά νερά κινήθηκε ο Παναιτωλικός.

Αναμενόμενη ήταν η 11άδα που παρέταξε ο Άκης Μάντζιος. Ο Σιδεράκης, μετά τη μεγαλειώδη εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό, διατηρήθηκε κάτω από τα δοκάρια, ενώ Σιόβας και Τσότσαλιτς, έπαιξαν για τελευταία φορά ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο, καθώς ο Βόσνιος αναχωρεί για το Ισραήλ και την Μακάμπι Χάιφα.

Ο Ρόκας φυσιολογικά πήρε τη θέση του αποχωρήσαντα Κβιρκβέλια στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Πετκάκη στο δεξί άκρο. Την τριάδα των χαφ αποτελέσαν οι Όμο, Σάμαρης και Ρόβας, ενώ στην επιθετική τριάδα ήταν οι Αμπντουλάγεφ (αριστερά), Σκέμπρι (δεξιά) και Κούτσι ως μοναδικός προωθημένος.

Από την άλλη πλευρά, ούτε ο Μπάμπης Τεννές είχε εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα του Παναιτωλικού. Ο Μπλάζιτς υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας του Αγρινίου, οι Εντζενγκουέλε και Ντολεζάι ήταν στο κέντρο της άμυνας, με τον Άντι στο αριστερό άκρο και τον Σιόντη στο δεξί.

Στα χαφ ήταν οι Μητρόπουλος, Ρότσα και Μουμίν, έχοντας στα δεξιά τον Καμαρά, στα αριστερά τον Πασά, ενώ αιχμή του δόρατος στην επίθεση ήταν ο Χαριστέας.

Μετά από ένα πρώτο αναγνωριστικό 10λεπτο, ο Πανιώνιος πάτησε καλύτερα στο γήπεδο και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την έδρα του. Οι «κυανέρυθροι» έγιναν δραστήριοι στην επίθεση με συνεχή κίνηση από τους πλάγιους Αμπντουλάγεφ και Σκέμπρι που έδειχναν να είναι σε καλή κατάσταση.

Παράλληλα, οι παίκτες του Πανιωνίου δεν δίσταζαν να επιχειρούν συχνά σουτ, με στόχο τον αιφνιδιασμό του Μπλάζιτς. Η ομάδα του Αγρινίου περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο πρώτο ημίχρονο, με εξαίρεση ένα σουτ του Καμαρά στο 15’, που έφυγε λίγο άουτ.

Αντίθετα, ο Πανιώνιος είχε να επιδείξει στο 10’ ένα σουτ του Κούτσι που έφυγε άουτ, με τον Φινλανδό να είχε και την επιλογή του Σκέμπρι που ήταν πιο δίπλα αμαρκάριστος και ακόμη  ένα σουτ του Ρόβα στο 19’, που είχε την ίδια τύχη.

Χαρακτηριστικό της υπεροχής του Πανιωνίου στο πρώτο ημίχρονο ήταν το γεγονός ότι οι «κυανέρυθροι» είχαν κατοχή της μπάλας που ξεπερνούσε το 60%.

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος. Οι «κυανέρυθροι» μπήκαν φουριόζοι και στο 50’ προειδοποίησαν με το σουτ του Αμπντουλάγεφ, το οποίο έφυγε λίγο άουτ. Ωστόσο, στο 53’ η υπεροχή τους απέφερε το γκολ, με τον Κούτσι, ύστερα από μπαλιά του Σκέμπρι.

Μάλιστα, ο Φινλανδός επιθετικός σκόραρε για δεύτερη φορά απέναντι στον Παναιτωλικό, καθώς ήταν αυτός που με δικό του γκολ ο Πανιώνιος είχε φύγει με τους τρεις βαθμούς και από το Αγρίνιο, στο ματς του πρώτου γύρου (1-0).

Μετά το γκολ του Πανιωνίου, ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει και στο 60’ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, όταν ο Καμαρά βγήκε τετ α τετ με τον Σιδεράκη, αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει όπως θα ήθελε.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ο Πανιώνιος πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τον Παναιτωλικό, ενώ όπου χρειάστηκε κράτησε την μπάλα και κυνήγησε το δεύτερο γκολ, που θα του σφράγιζε τη νίκη, χωρίς ωστόσο να το πετύχει.

Σημασία για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, είχαν οι τρεις βαθμοί. Έτσι απλά...

Θυνηθείτε το Pre-Game και την εξέλιξη της αναμέτρησης λεπτό προς λεπτό, πατώντας ΕΔΩ.

Δείτε το γκολ του Πανιωνίου

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_PANIONIOS_PANAITOLIKOS_{/akamai}



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved