«Αυτοκράτορας» ο Παναθηναϊκός στο Αλεξάνδρειο

«Αυτοκράτορας» ο Παναθηναϊκός στο Αλεξάνδρειο

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα παρέμεινε ο Παναθηναϊκός, που στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Α1 επικράτησε με 72-68 του Άρη, στο Αλεξάνδρειο.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν έπιασαν απόδοση ανάλογη με εκείνη των πρόσφατων αναμετρήσεών του με τον Πανιώνιο και τον Κολοσσό Ρόδου, ωστόσο απέδειξαν πως ακόμα και στη μέτρια ημέρα τους έχουν τον τρόπο να παίρνουν τα αποτελέσματα που θέλουν και μάλιστα σε μια παραδοσιακή έδρα, όπως το Αλεξάνδρειο. Πρώτος σκόρερ και ρυθμιστής της νίκης αναδείχθηκε ο Μάικ Μπατίστ με 19 πόντους, ενώ πολύτιμες λύσεις στο φινάλε έδωσε ο αρχηγός, Δημήτρης Διαμαντίδης. Η άμυνα ήταν και πάλι το «κλειδί» της νίκης για τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους και το εκτός έδρας παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο, για την πρώτη αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας (19/01).

Με το Στίβεν Σμιθ να ξεκινάει τον αγώνα με μεγάλα κέφια, ο Παναθηναϊκός πήρε από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ (6-9 στο 4’). Οι Θεσσαλονικείς, όμως, κατάφεραν να βρουν τις απαντήσεις και με τον Κεϊρούς να χτυπάει δύο φορές από τη γραμμή των 6,75 μέτρων ισοφάρισαν σε 9-9, δύο λεπτά πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου. Παρά το γεγονός πως το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κυριάρχησε στον τομέα των ριμπάουντ (14-6) δεν κατάφερε να αποσπαστεί στο σκορ (11-12), κάτι που ανάγκασε το Σέρβο τεχνικό να προχωρήσει σε διαρκή ανακάτεμα της «τράπουλας». Ο Ομπράντοβιτς έριξε στο παρκέ τους Νικ Καλάθη, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Ίαν Βουγιούκα και Κώστα Τσαρτσαρή και οι πρωταθλητές Ευρώπης προηγήθηκαν με 14-12 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 18-14 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, αλλά πολύ γρήγορα, με τους Ταπούτο και Μπόγρη να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες στο σκοράρισμα, ο Άρης ανέτρεψε το σκηνικό και πήρε το προβάδισμα (19-18 στο 14’). Ο πραγματικός μπελάς για την άμυνα του Παναθηναϊκού, πάντως, ήταν ο Κεϊρούς, ο οποίος έχοντας φτάσει τους 11 πόντους συντήρησε το προβάδισμα για τους γηπεδούχους (26-20 στο 17’). O Δημήτρης Διαμαντίδης ανέλαβε πρωτοβουλίες και με δικές του ενέργειες οι φιλοξενούμενοι «συνήλθαν» άμεσα, ανακτώντας την πρωτοπορία (30-31), όμως το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο έχοντας «κεφάλι» στο σκορ (32-31).

Παρά τις λύσεις που ήρθαν διά χειρός Μπατίστ, ο Άρης στηριζόμενος στους Τζέιμς και Τσαλδάρη συνέχισε να διατηρεί μικρό προβάδισμα στο σκορ. Ο Αμερικανός του Παναθηναϊκού, όμως, ήταν ασταμάτητος και με δικές του ενέργειες οι φιλοξενούμενοι διατηρήθηκαν κοντά στο σκορ. Με το Χρήστο Ταπούτο να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του, το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή προηγήθηκε με 47-42 στο 28ο λεπτό. Το πρόβλημα των πρωταθλητών Ευρώπης σε αυτό το χρονικό διάστημα εστιάστηκε στο σκοράρισμα, αφού κόλλησαν στη ζώνη, αν και η πιεστική άμυνα του Νικ Καλάθη απέφερε κάποια κλεψίματα για τους φιλοξενούμενους, που μείωσαν σε 49-46.

Όλα έδειχναν πως οδηγούμαστε σε ένα συγκλονιστικό τελευταίο δεκάλεπτο και τα προγνωστικά δεν διαψεύστηκαν, μια και η αναμέτρηση στο Αλεξάνδρειο κρίθηκε στα τελευταία λεπτά. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Μάικ Μπατίστ ήταν όλος ο Παναθηναϊκός, αφού προσπάθησαν ουσιαστικά μόνοι τους να οδηγήσουν το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην κατάκτηση του ροζ φύλλου. Δυόμιση λεπτά πριν από τη λήξη το σκορ ήταν ισόπαλο (64-64), ενώ με κάρφωμα του Μπατίστ ύστερα από ασίστ του Στράτου Περπέρογλου ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 70-68, κόβοντας τα φτερά του Άρη. Οι Θεσσαλονικείς αγχώθηκαν, υπέπεσαν σε διαδοχικά λάθη, ενώ δεν εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία του Περπέρογλου (0/2 βολές). Ο Ρον Ντέιβις υπέπεσε σε λάθος στην αμέσως επόμενη επίθεση και ο Μπατίστ, με νέο κάρφωμα, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητές: Πηλοΐδης, Σώμος, Γ. Πουρσανίδης.
Δεκάλεπτα: 12-14, 32-31, 51-48, 68-72.
Άρης (Αλεξανδρής): Μαυραειδής 2, Κεϊρούς 18, Ταπούτος 13 (1), Τζέιμς 11 (1), Τσαϊρέλης, Ντέιβις 8, Κρούσιτς 1, Μπόγρης 7, Μόλντροου 5, Τσαλδάρης 3 (1), Βεργίνης.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 2, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 21, Σάτο, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 14 (2), Βουγιούκας 2, Καλάθης 8, Σμιθ 9 (1), Καϊμακόγλου 5 (1), Γιασικεβίτσιους 7.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης πατώντας ΕΔΩ.



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved