«Επαγγελματική» νίκη ο Ολυμπιακός, 3-1 τον Λεβαδειακό (videos + photos)

«Επαγγελματική» νίκη ο Ολυμπιακός, 3-1 τον Λεβαδειακό (videos + photos)

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, ωστόσο πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στον Λεβαδειακό επικρατώντας με 3-1.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν διάθεση, ωστόσο δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση του αξιόμαχου Λεβαδειακού. Οι Πειραιώτες ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 42’ με αυτογκόλ του Κόρμπου και στο 45’ ο Μιραλάς διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Οι Βοιωτοί αντέδρασαν και μείωσαν στο 66’ με τον Ναπολεόνι, αλλά στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Βέλγος επιθετικός έδωσε και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1. Αποθεώθηκε ο Ντιόγκο στην επανεμφάνισή του, ο οποίος παρουσιάστηκε ευδιάθετος.

Γρήγορος ρυθμός…

Οι δύο ομάδες μπήκαν… ορεξάτες στον αγωνιστικό χώρο και έδειξαν διάθεση να επιτεθούν. Ο Ολυμπιακός ήθελε ένα γρήγορο τέρμα για να διώξει το άγχος, ενώ από την άλλη οι «πράσινοι» δεν έδειξαν διάθεση να μείνουν στο… καβούκι τους και προσπάθησαν να κάνουν παιχνίδι με κινητήριο «μοχλό» τους Σουμπίνιο και Ζαουΐ, από τους οποίους περνούσε όλο το παιχνίδι των Βοιωτών.

Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στους γηπεδούχους, όταν στο 9’ ο Ιμπαγάσα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μέλμπεργκ πήρε την κεφαλιά στην «καρδιά» της άμυνας του Λεβαδειακού, ωστόσο, ο Κυριακίδης με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ. Από την εκτέλεση, οι «πράσινοι» βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Ζαουΐ βρήκε με κάθετη μπαλιά τον Ναπολεόνι, όμως, ο Μέγιερι ενήργησε σωστά, βγήκε άμεσα και με προβολή, πήρε την μπάλα από τα πόδια του επιθετικού των φιλοξενούμενων.

Κακές «ερυθρόλευκες» επιλογές, απειλητικός ο Λεβαδειακός

Στη συνέχεια, τα πολλά λάθη των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, με τους Μακούν και Ιμπαγάσα να μην είναι σε καλή μέρα, έδωσαν την ευκαιρία στους παίκτες του Γιώργου Παράσχου να κρατήσουν τους «ερυθρόλευκους» μακριά από την εστία του Κυριακίδη. Μάλιστα, όσο περνούσαν τα λεπτά, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να «πατούν» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Μάλιστα, στο 17’ οι «πράσινοι» λίγο έλειψε να… παγώσουν – περισσότερο – το «Γ. Καραϊσκάκης» με τη… βοήθεια του Μαρκάνο. Ο Ισπανός αμυντικός, έπειτα από απομάκρυνση από τα καρέ των φιλοξενούμενων, δεν έκανε καλό υπολογισμό της φάσης, ο Ναπολεόνι εκμεταλλεύτηκε το λάθος, όμως, καθυστέρησε και στην συνέχεια, το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο κεφάλι του προωθημένου Κόρμπου και απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς του Ολυμπιακού.

Η ευκαιρία του Ναπολεόνι φαίνεται πως… ήχησε στα αφτιά των γηπεδούχων, οι οποίοι συνέχισαν να είναι… νευρικοί στις επιλογές τους και λίγες ήταν οι φορές που οι αμυντικοί του Λεβαδειακού ένιωσαν έντονη πίεση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η φάση του 29’ όταν το σουτ του Μιραλάς έφυγε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη.

Ο «Γόρδιος Δεσμός» λύθηκε εκ των… έσω!

Εκεί που όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πήγαιναν με το ισόπαλο 0-0 στα αποδυτήρια, ο Κόρμπος… άλλαξε, άθελά του, την ροή της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα, στο 42’ ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά και ο άσος του Λεβαδειακού στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και οι «ερυθρόλευκοι» άνοιξαν το σκορ… προκαλώντας την… ανακούφιση στους φιλάθλους τους.

Μάλιστα, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για τους Πειραιώτες, καθώς τρία λεπτά αργότερα, έπειτα από ωραίο συνδυασμό των Φουστέρ και Ιμπαγάσα, ο Αργεντίνος βρήκε τον Μιραλάς, ο οποίος έκανε το σουτ, ο Ιωάννου προσπάθησε να διώξει, η μπάλα βρήκε στο σώμα του, άλλαξε πορεία, ξεγέλασε τον Κυριακίδη και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0 των Πειραιωτών.

«Πράσινη» υπεροχή…

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, στο 51’ με το σουτ του Ντιόγκο, το οποίο απέκρουσε ο Κυριακίδης, ενώ δύο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αλεξίου στον Φουστέρ, ωστόσο, ο διαιτητής Δασκαλόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η συνέχεια άνηκε στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι μετά την είσοδο του Φαβάλι στο 58’ στη θέση του Κοιλιάρα, έγιναν πιο επιθετικοί. Στο 60’ ο Κόρμπος, έπειτα από λάθος του Μανιάτη στη μεσαία γραμμή βγήκε στην αντεπίθεση, έκανε τη σέντρα, αλλά ο Μέλμπεργκ προ του Ναπολεόνι απομάκρυνε και στην συνέχεια η μπάλα κατέληξε στο σώμα του Φαβάλι, περνώντας άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα και πάλι οι «πράσινοι» απείλησαν, αυτή την φορά με τον Ζαουΐ, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ από απόκρουση του Μέγιερι σε κόρνερ του Ναπολεόνι, ωστόσο ο Ούγγρος ενήργησε σωστά και απέκρουσε. Μάλιστα, στο αμέσως επόμενο λεπτό και πάλι ο Ζαουΐ απείλησε την εστία του Ολυμπιακού, αλλά το σουτ που έκανε κόντραρε σε σώματα και κατέληξε κόρνερ.

Σε εκείνο το σημείο, ο Γιώργος Παράσχος θέλησε να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 64’ τον Βασιλείου στη θέση του Σουμπίνιο, ενώ από την άλλη, στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλησε να «κλείσει» τις… τρύπες στην μεσαία γραμμή, περνώντας τον Ορμπάιθ στη θέση του Μακούν.

Όμως, οι αλλαγές οφέλησαν μόνο τους φιλοξενούμενους, καθώς στο 66’ ο Ναπολεόνι μείωσε σε 2-1 και έδωσε άλλο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Ο Κόρμπος βρήκε ωραία τον Βασιλείου από τα δεξιά, αυτός έκανε την παράλληλη μπαλιά στον Ναπολεόνι και αυτός αμαρκάριστος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Μέγιερι, σε μία φάση που η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν ανοργάνωτη.

Άμεση απάντηση…

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να αντιδράσει άμεσα, καθώς στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Μιραλάς με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Μανιάτη, νίκησε τον Κυριακίδη, διαμορφώνοντας το 3-1 και διώχνοντας το άγχος από τους συμπαίκτες του και τον κόσμο.

Ένταση στο τέλος

Στα τελευταία λεπτά, ο Ολυμπιακός διατήρησε την υπεροχή και προσπάθησε να πετύχει ένα ακόμα τέρμα, ωστόσο, η τελευταία καλή στιγμή άνηκε στους φιλοξενούμενους, καθώς στο 87’ ο Πόποβιτς έκανε το σουτ, απέναντι στον Μέγιερι, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Μετά το τέλος του αγώνα, δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ του Ζαουΐ και του Μοντέστο, όμως, τα πνεύματα ηρέμησαν άμεσα με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Θυμηθείτε το Pre-Game, όπως σας το παρουσίασε το Onsports, πατώντας ΕΔΩ.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα και τις φάσεις, πατώντας ΕΔΩ.

{akamai}rtmp://cp77187.edgefcs.net/ondemand/nova/2011-2012/GOAL_OSFP_LEVADEIAKOS_140112{/akamai}

«Επαγγελματική» νίκη ο Ολυμπιακός, 3-1 τον Λεβαδειακό (videos + photos)



ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved