Dakar 2012: Κομά στις μοτοσικλέτες, Πετερανσέλ στα αυτοκίνητα

Dakar 2012: Κομά στις μοτοσικλέτες, Πετερανσέλ στα αυτοκίνητα

Στη δυσκολότερη διαδρομή του ράλι Dakar ο Ισπανός Μαρκ Κομά (ΚΤΜ) έκανε τη διαφορά στην κατηγορία των μοτοσικλετών, ενώ ο Στεφάν Πετερανσέλ (Mini All4 Racing) συνεχίζει  να προηγείται  χωρίς εκπλήξεις στα αυτοκίνητα.

Η 12η ειδική διαδρομή από την πόλη Tacna στην Arequipa ήταν ίσως και η δυσκολότερη του Ράλι Dakar.  Ευτυχώς η ημέρα ολοκληρώθηκε χωρίς εκπλήξεις με αναβάτες και πληρώματα να περνούν τους  αμμόλοφους της Nazca. Στα 245 χιλιόμετρα της ειδικής νικητής στις μοτοσικλέτες ήταν ο Μάρκ Κομά ο οποίος πέρασε πρώτος και στη γενική κατάταξη. Ο Ισπανός κατέκτησε την 5η  του νίκη σε ειδική διαδρομή φέτος και την 21η στην καριέρα του. Ο μεγάλος του αντίπαλος, από την ίδια ομάδα Συρίλ Ντεπρέ, τερμάτισε σχεδόν 4 λεπτά πίσω του. Έτσι πλέον τους χωρίζουν 1: 35” δευτερόλεπτα δύο μέρες πριν το τέλος του αγώνα. Δεύτερος τερμάτισε ο Τζοάν Μπαρέτα Μπορτ (Husqvarna) και στην 3η ο Ζορντί Βαλιντόμ (KTM). 


«Ήταν δύσκολη ημέρα, ήμουν ταχύτερος κατά 4 λεπτά από τον Σιρίλ. Στο πρώτο κομμάτι επικεντρώθηκα απλώς στη διαδρομή διότι δεν υπήρχε κανένα περιθώριο λάθους. Μετά από αυτό γνώριζα ότι θα υπάρξουν ευκαιρίες να επιτεθώ. Το έκανα στο δεύτερο κομμάτι και εκεί κατάφερα να φτιάξω τη διαφορά. Τίποτα δεν έχει τελειώσει καθώς υπάρχει ακόμα μια μεγάλη διαδρομή αύριο», δήλωσε ο Κομά μετά τη νίκη του.

Το παιχνίδι στα αυτοκίνητα μπορεί να έληξε χθες (μετά την κατάρρευση της ανάρτησης στο Hummer του Ρόμπι Γκόρντον που έδωσε το προβάδισμα του Πετερανσέλ στη γενική) όμως ο Αμερικανός δεν το βάζει κάτω. Ο Γκόρντον κέρδισε τη 12η ειδική και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τα Mini, των Πετερανσέλ και Νοβίτσκι. Με αυτή τη νίκη κατάφερε να μειώσει τη διαφορά από τον 3ο  στη γενική και νικητή του Dakar το 2009, Ζιλιέ Ντε Βιλιέ (Toyota Hilux).

Ο πρωτοπόρος της κατηγορίας Πετερανσέλ ήταν άτυχος καθώς κόλλησε στους αμμόλοφους της Nazca και έχασε περισσότερα από 20 λεπτά. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισε και ο συναθλητής του Νάνι Ρόμα με αποτέλεσμα να τερματίσουν στην 7η  και 5η  θέση αντίστοιχα. Τα δύο Mini μόνο από ατυχία θα χάσουν το 1 – 2  στο ράλι Dakar αφού η διαφορά από τον 3ο και 4ο είναι μεγαλύτερη της μίας ώρας.

«Μόλις περάσαμε τους πρώτους αμμόλοφους κολλήσαμε και πέσαμε σε μια τρύπα. Χάσαμε τουλάχιστον 20 λεπτά κάτι που σήμαινε ότι μπορεί να χάναμε την πρωτοπορία στη γενική. Σκάψαμε την άμμο και μετακινήσαμε το αυτοκίνητο  πολύ προσεκτικά. Στη συνέχεια πίεσα για 50 χλμ ώστε να καλύψω τον χαμένο χρόνο. Προς το τέλος φτάσαμε τον Νάνι κάτι που σήμαινε ότι μάλλον είχε και αυτός πρόβλημα.» δήλωσε ο πρωτοπόρος της κατηγορίας, Πετερανσέλ.

Για μια ακόμα διαδρομή ο Ντε Ροΐ (Iveco)  έδειξε την υπεροχή του. Ο Ολλανδός πρέπει απλώς να οδηγήσει με σύνεση τις επόμενες δύο ημέρες και θα φτάσει στη Lima νικητής καθώς η διαφορά του από τον δεύτερο της γενικής, επίσης με Iveco και Ολλανδό, Χανς Στέισι, είναι κάτι παραπάνω από 56 λεπτά. Στη 3η τερμάτισε ο Μίκι Μπιαζιόν. Τέλος για μια ακόμα φορά τα αδέρφια Πατρονέλι πέτυχαν 1 – 2  στα Quad.


Στο video που ακολουθεί δείτε την περίληψη της ημέρας

Dakar 2012: Κομά στις μοτοσικλέτες, Πετερανσέλ στα αυτοκίνητα



Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved