Φουλ για κούπα με Μήτρογλου ο Ατρόμητος! (photos)

Φουλ για κούπα με Μήτρογλου ο Ατρόμητος! (photos)

Ο… «ελληνικός» Ατρόμητος επικράτησε για πρώτη φορά του Αρη σε αγώνα Κυπέλλου, μετατρέποντας το εις βάρος του 1-0 σε 2-1 χάρη σε γκολ των Φυτανίδη και Μήτρογλου και πήρε πανηγυρική πρόκριση στους «8» του δεύτερου τη τάξει θεσμού. Αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις ο σκόρερ του Αρη, Νέρι Καστίγιο.

Οκτώ ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις για το Κύπελλο είχε γνωρίσει μέχρι τώρα ο Ατρόμητος από τον Άρη, αλλά έσπασε την παράδοση με τον πιο… περίεργο τρόπο. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κινδυνεύοντας να γνωρίσει την πρώτη του φετινή ήττα στο Περιστέρι, γύρισε το ματς καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια στο τελευταίο τέταρτο και πλέον δικαιούται να ονειρεύεται εκτός από πεντάδα, δεύτερη σερί συμμετοχή σε τελικό. 

   Ο Ατρόμητος ξεκίνησε με το αγαπημένο 4-3-3 του Γιώργου Δώνη, ο οποίος χρησιμοποίησε δέκα Ελληνες στο αρχικό σχήμα (μόνος μη γηγενής ο Ιτάνζ) και έκανε και μικροεπεμβάσεις στην ενδεκάδα προκειμένου να έχει φρέσκους κάποιους παίκτες του ενόψει του κυριακάτικου αγώνα πρωταθλήματος με τον ίδιο αντίπαλο. Ο Γιάννης Μιχαλήτσος από την πλευρά του παρέταξε τον Αρη με 4-2-3-1 και μοναδικό προωθημένο τον Καστίγιο.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο ορεξάτοι στο παιχνίδι και στα πρώτα λεπτά στριφογυρνούσαν έξω από την περιοχή του Ατρομήτου, έχοντας κερδίσει τη μάχη του κέντρου. Κάτι, όμως, η φλυαρία και η έλλειψη καθαρού μυαλού, κάτι η καλά οργανωμένη άμυνα των Περιστεριωτών, δεν επέτρεψαν στον Αρη να δημιουργήσει παρά μία μόλις καλή ευκαιρία. Πιο συγκεκριμένα, στο 11’ ο Νέτο έβγαλε σέντρα ακριβείας από δεξιά, ο Καστίγιο πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και έπιασε την κεφαλιά με υπερένταση, ωστόσο δεν βρήκε στόχο.

Η φάση αυτή μάλλον ξύπνησε τους παίκτες του Ατρομήτου, που σταδιακά κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και άρχισαν με το γνωστό πάσινγκ γκέιμ τους να αναλαμβάνουν τα ηνία. Ο εξαιρετικός Μπάλλας πρόσφερε ασφάλεια στους στόπερ και ο Τάτος ανέλαβε τον ρόλο του οργανωτή προσπαθώντας να μοιράσει το παιχνίδι στις πτέρυγες όπου κινούνταν οι Καραμάνος και Καραγκούνης. Όπως και ο Αρης, όμως, έτσι και ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να φτιάξει πολλές φάσεις στο καλό του διάστημα. Αν και έφτασε αρκετές φορές με καλές προϋποθέσεις στα καρέ του Βελλίδη, η μόνη στιγμή που πραγματικά τον άγχωσε ήταν στο 39΄όταν έπειτα από όμορφο «1-2» των Καραγκούνη-Σκόνδρα, η μπάλα έφτασε στον Μήτρογλου. Ο φορ των γηπεδούχων έπιασε το σουτ από πλάγια θέση, ωστόσο η μπάλα κόντραρε σε σώμα αντιπάλου και κατέληξε κόρνερ. Με αυτά και με αυτά, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς να σημειωθεί τέρμα και οι λογαριασμοί παρέμειναν ανοιχτοί...

Με το καλημέρα…

Οι ισορροπίες άλλαξαν με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Για την ακρίβεια, αμέσως μετά το πρώτο.. λάκτισμα, ο Αρης βγήκε στην επίθεση. Ο Γιαννιώτας συνδυάστηκε με τον Καστίγιο κι ο τελευταίος βρέθηκε μόνος απέναντι στον Ιτάνζ, καθώς η άμυνα των γηπεδούχων πιάστηκε κυριολεκτικά στον ύπνο. Το εύστοχο πλασέ του Καστίγιο ανάγκασε τον Ατρόμητο να ρισκάρει και να ανοιχτεί προκειμένου να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να βρει απάντηση. 

 Οι κυανόλευκοι έφτασαν μια ανάσα από το 1-1 πολύ γρήγορα, ωστόσο ο Βελλίδης κατάφερε να νικήσει τον Μήτρογλου αποκρούοντας με τα πόδια του πλασέ του. Βλέποντας ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν κατ’ ευχήν, ο Δώνης αποφάσισε να παίξει τα ρέστα του και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έριξε στη μάχη τους Αναστασάκο, Δημούτσο και Γκαρσία στις θέσεις των Καραγκούνη, Καραμάνου και Μπάλλα μετατρέποντας το σύστημα σε 4-4-2.

Η ισοφάριση τελικά ήρθε, όχι όμως από οργανωμένη προσπάθεια, αλλά από στημένο. Και μάλιστα το τέρμα θύμισε πολύ αυτό του Μήτρογλου στο Βικελίδης, στο ματς πρωταθλήματος των δύο ομάδων στον πρώτο γύρο. Μόνο που την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Πίτου Γκαρσία την εκμεταλλεύτηκε αυτή τη φορά ο Φυτανίδης, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ατρομήτου (79’).

Οι γηπεδούχοι πήραν τα πάνω τους μετά το 1-1 και κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να σημειώσουν και δεύτερο γκολ. Ο Μήτρογλου έπιασε ένα καλό σουτ που πέρασε άουτ στο 81’, ενώ στο 87’ έκανε τρομερή ενέργεια, αλλά νικήθηκε από τον Βελλίδη. Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, στην τρίτη δεν αστόχησε. Στο 90’, λοιπόν, ο Τάτος βρήκε τον πρώτο σκόρερ της ομάδας του στο πρωτάθλημα μέσα στην περιοχή. Ο Μητρο…γκολ δεν έχασε χρόνο, έπιασε ένα εκπληκτικό γυριστό σουτ και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Βελλίδη και τον Ατρόμητο στους «8» του Κυπέλλου. Έτοιμο και αποφασισμένο να επαναλάβει την περσινή του πορεία…

Το παιχνίδι λίγο έλειψε να... χαλάσει, όταν στις καθυστερήσεις, ο Καστίγιο αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη, κόκκινη, κάρτα και αποβλήθηκε για κλωτσιά εκτός φάσης στον Δημούτσο. Ωστόσο, η υπόδειξη ήταν λανθασμένη, μια και ουδέποτε ο Μεξικανός έκανε κίνηση για να βρει τον άσο του Ατρόμητου. Στη συνέχεια επικράτησε ένταση, με τον Νέρι Καστίγιο να καταφέρεται εναντίον του διαιτητή και των παικτών του Ατρομήτου, όμως, μετά από λίγο τα πνεύματα ηρέμησαν.

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό το pregame, αλλά και την εξέλιξη της αναμέτρησης Ατρόμητος - Άρης



ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved