Καρδιά φτιαγμένη από Σιδεράκη! (photos)

Καρδιά φτιαγμένη από Σιδεράκη! (photos)

Ένα άπειρο παιδί, ο Γιάννης Σιδεράκης, νίκησε στη διαδικασία των πέναλτι τους πολύ πιο έμπειρους Καραγκούνη και Λέτο κι ο Πανιώνιος βρήκε ζωή στα μαύρα τα μεσάνυχτα! Οι Κυανέρυθροι επικράτησαν 4-3 του Παναθηναϊκού στα πέναλτι στη Νέα Σμύρνη (0-0 κ.α. και παράταση) και πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου!

Τόσο ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι της Νέας Σμύρνης, που χρειάστηκε να φτάσουμε κοντά στα.. μεσάνυχτα για να γίνει γνωστό ποιος από τους Πανιώνιο και Παναθηναϊκό θα συνέχιζε στον δεύτερο τη τάξει θεσμό. Επειτα από ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο, ένα εξαιρετικό δεύτερο χωρίς γκολ και τριάντα λεπτά αγωνίας στην παράταση, ο αγώνας ανάμεσα σε Πανιώνιο και Παναθηναϊκό κρίθηκε στα πέναλτι. Εκεί οι Κυανέρυθροι έφτασαν μια ανάσα από τον αποκλεισμό, ωστόσο ο Σιδεράκης τους κράτησε ζωντανούς αποκρούοντας την εκτέλεση του Λέτο. Κι από τη στιγμή που ο Μπιάρμσιρ βρήκε δοκάρι στο έκτο πέναλτι, ο Ομο δεν θα άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Σούπα

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επέλεξε να μην ξεκουράσει τους Σιμάο και Λέτο, όπως επίσης να χρησιμοποιήσει επιθετικό κορυφής (Τοτσέ) και τον Κατσουράνη στο κέντρο της άμυνας, αφήνοντας τον Μαρίνο στον πάγκο και βάζοντας ως δεξιό μπακ τον Βύντρα. Ο Ακης Μάντζιος, από την πλευρά του, δεν επεφύλασσε κάποια ιδιαίτερη έκπληξη στο αρχικό σχήμα, με εξαίρεση ίσως τη χρησιμοποίηση του Αμπντουλαγιέφ.

Αμφότεροι οι προπονητές είδαν τις ομάδες τους άνευρες σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο. Ο μεν Πανιώνιος μπήκε αρκετά ορεξάτος στο παιχνίδι, αλλά με εξαίρεση ένα σουτ του Ρόβα στο 5’ δεν απείλησε καθόλου τον Καρνέζη. Ειδικά μετά το 20’ οι γηπεδούχοι έκαναν πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή κυρίως λόγω βιασύνης και παρά τις καλές του κινήσεις στον χώρο, ο Κούτσι δεν αξιοποιήθηκε σε καμία στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, πήρε τα πάνω του έπειτα από ένα νεκρό πρώτο δεκαπεντάλεπτο, εντούτοις κι αυτός δεν έφτιαξε καθαρές ευκαιρίες. Δύο αδύναμα πλασέ των Τοτσέ και Λέτο στο 22’ και στο 24’ αντίστοιχα τα εξουδετέρωσε με ευκολία ο Σιδεράκης και η μόνη πραγματικά καλή στιγμή ήρθε στο 35’ όταν από σέντρα του Βύντρα, ο Ζέκα έπιασε με τη μία το σουτ, αλλά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Για τους «πράσινους», η απουσία του Κατσουράνη από τη μεσαία γραμμή είχε εμφανή αντίκτυπο στην ανάπτυξη, ενώ στις λίγες φορές που ο Παναθηναϊκός βρήκε ανοιχτή άμυνα, ο Τοτσέ δεν βοήθησε με ις κινήσεις τους συμπαίκτες του.

Ενδεικτική του ότι ο Ισπανός ήταν έξω από τα νερά του η φάση του 40’ όταν αντί να προσπαθήσει να απειλήσει έπειτα από πάσα του Λέτο, προτίμησε να πέσει μέσα στην περιοχή. Ο Κάκος ορθώς δεν είδε παράβαση του Κβιρκβέλια και τιμώρησε τον επιθετικό του «τριφυλλιού» με κίτρινη κάρτα για θέατρο. Με αυτά και με αυτά, οι λογαριασμοί έμειναν ανοιχτοί για το δεύτερο ημίχρονο.

Άλλο ματς…

Ευτυχώς για όλους, το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν ασορτί με το πρώτο και τον καιρό, κρύο δηλαδή. Τουναντίον… Ο Πανιώνιος μπήκε αρκετά δυνατά και μέσα σε ένα 15λεπτο ανησύχησε σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις την άμυνα των φιλοξενούμενων. Στο 55’ ο Μπιάρσμιρ έκοψε στο… τσακ τον Κούτσι, στο 60’, στο 65’ και στο 66’ ο Καρνέζης μπλόκαρε το σουτ του Ομο, την κεφαλιά του Κούτσι και την προσπάθεια του εξαιρετικού Σάμαρη, ενώ στο 71’ ο Σιμάο έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Τσότσαλιτς. Σε αυτό το διάστημα, ο Παναθηναϊκός βρήκε μόλις μία απάντηση, ωστόσο το πλασέ του Ζέκα (62’) με το αριστερό, ήταν αδύναμο και εξουδετερώθηκε από τον Σιδεράκη.

Η αγωνιστική… επανάσταση του Πανιωνίου ξύπνησε σταδιακά τους παίκτες του Φερέιρα, όμως ο Τοτσέ έδωσε ρεσιτάλ αστοχίας. Αφού έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Λέτο (76’), αντέγραψε τον εαυτό του ένα λεπτό αργότερα αν και βρέθηκε φάτσα με τον Σιδεράκη, απόρροια της πολύ καλής πάσας του Κουίνσι.

Το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά και ακολούθησαν κι άλλες χαμένες ευκαιρίες, με τον πολύ σταθερό Καρνέζη να νικά τον Κούτσι (79’) και τον Βύντρα να τελειώνει άστοχα μια φάση ένα λεπτό αργότερα, προτιμώντας να σουτάρει από το να σπάσει τη μπάλα σε έναν εκ των Τοτσέ ή Λέτο που… χτυπιόντουσαν. Τι έλειψε στο πραγματικά καλό δεύτερο ημίχρονο; Το γκολ. Με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση και να διεξαχθεί υπό ακόμα περισσότερο κρύο…

Εχοντας κάνει μόλις μία αλλαγή (Ρούντολφ αντί Τοτσέ και Γουνδουλάκης αντί Αμπντουλάγιεφ) στη διάρκεια της κανονικής διάρκειας, οι δύο προπονητές ξεκίνησαν με διαφοροποιήσεις στην ενδεκάδα την παράταση. Ο Καραγκούνης πήρε τη θέση του Ζέκα για τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Κούρντι αυτή του Ρόβα για τον Πανιώνιο.

Στο 94’, ο Λέτο έχασε γκολ από αυτά που ο ίδιος τουλάχιστον δεν χάνει. Επειτα από σέντρα ακριβείας του Βύντρα, ο ανενόχλητος Αργεντινός έπιασε με τη μία το σουτ από πολύ κοντινή απόσταση, αλλά έκπληκτος είδε τη μπάλα να περνά άουτ.  Με εξαίρεση αυτή τη φάση, πάντως, άλλες κλασικές δεν έλαβαν χώρα στα 30’ της παράτασης (με εξαίρεση ίσως μια καλή στιγμή με τον Σπυρόπουλο στο 117’), πιθανότατα λόγω και της λογικής κούρασης των παικτών. Οπότε, χρειάστηκε λίγη ακόμα υπομονή. Η πάντα ενδιαφέρουσα και συγχρόνως αγχωτική διαδικασία των πέναλτι θα έκρινε τον νικητή…

Εκεί έλαμψε ο Σιδεράκης ο οποίος με δύο επεμβάσεις στις εκτελέσεις των Λέτο και Καραγκούνη και σε συνδυασμό με το πέναλτι στο δοκάρι του Μπιάρσμιρ και το ψύχραιμο τελείωμα του Ομο, έδωσε πανηγυρική πρόκριση στον Πανιώνιο.

Κορυφαίος από πλευράς γηπεδούχων ήταν ο παραλίγο μοιραίος Σάμαρης, ενώ για τον Παναθηναϊκό ανάλογα – πολύ – καλή απόδοση είχαν οι Βύντρα, Καρνέζης και Βιτόλο.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Πανιώνιος-Παναθηναϊκός



Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved