Πάντελιτς παρόντος, Θρασύβουλου... απόντος! (photos)

Πάντελιτς παρόντος, Θρασύβουλου... απόντος! (photos)

Δύο γκολ και ρεσιτάλ από τον Σέρβο, 3-0 στο ρελαντί ο Ολυμπιακός την ομάδα της Φυλής - Αποχώρησε τραυματίας ο Πάντελιτς, δεν εκφράζονται ανησυχίες.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν συνάντησαν κανένα πρόβλημα και έγιναν η τρίτη ομάδα που πήρε το εισιτήριο για την 6η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Πάντελιτς άνοιξε το σκορ στο 10’ με τον Φουστέρ να διπλασιάσει τα τέρματα των Πειραιώτων στο 21’. Ο Σέρβος άσος «έκλεισε» το σκορ στο 55’ διαμορφώνοντας το 3-0. Από την άλλη, οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να προβάλουν σε κανένα σημείο του αγώνα αντίσταση, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα και να σταματήσουν στο «Γ. Καραϊσκάκης» την πορεία τους στο Κύπελλο.

Η… σκακιέρα των δύο προπονητών

Με πολλές αλλαγές παρουσίασε τον Ολυμπιακό ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός τεχνικός στο 4-2-3-1, είχε τον Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια, τον Χαβίτο στο δεξί άκρο και τον Ποτουρίδη στα αριστερά. Στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Παπαδόπουλος και Παπάζογλου. Στην μεσαία γραμμή, ο Μοντέστο είχε καθαρά ανασταλτικά καθήκοντα, με τον Γέστε να είναι δίπλα του. Στα δεξιά ήταν ο Αμπντούν, με τον Μόνχε να κινείται από τα αριστερά και τον Φουστέρ στον άξονα, πίσω από τον Πάντελιτς.

Στην αντίπερα… όχθη, ο Λύσανδρος Γεωργαμλής επέλεξε το 4-3-3, με τον Κασμερίδη στον «άσο», τον Καλαμιώτη στα δεξιά και τον Παγώνη στο αριστερό άκρο. Κεντρικοί αμυντικοί ήταν οι Σύρος και Βασιλείου. Στο κέντρο, ο Ψιάνος ήταν το «καθαρό» αμυντικό χαφ, με τον Σκόνδρα και τον Ροκάστλ να του δίνουν βοήθειες. Στο δεξί άκρο ήταν ο Ζουμπουλάκης, με τον Σταμπόλζιεφ να κινείται από τα αριστερά και στην κορυφή ο Ντακόλ.

Με διάθεση από την αρχή

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και από το πρώτο λεπτό οι παίκτες του έδειξαν διάθεση για ένα γρήγορο γκολ, θέλοντας να διώξουν το άγχος και τις… μνήμες από την αναμέτρηση με τη Δόξα Δράμας. Μάλιστα, η υπεροχή τους καρποφόρησε άμεσα, καθώς μόλις στο 10’ μια και στην πρώτη καλή στιγμή, ο Πάντελιτς μετουσίωσε σε γκολ την προσπάθεια του Αμπντούν από τα δεξιά.

Στην συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» δεν σταμάτησαν να πιέζουν, με τους φιλοξενούμενους να έχουν «κλειστεί» στα καρέ τους, φοβούμενοι να… περάσουν τη σέντρα. Στο 20’ ο Πάντελιτς δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα και αυτά του Ολυμπιακού, καθώς η κεφαλιά του βρήκε σε ετοιμότητα τον Κασμερίδη. Ωστόσο, δεν έγινε το ίδιο στο αμέσως επόμενο λεπτό, καθώς το σουτ του Φουστέρ, αν και αρχικά κόντραρε στον Βασιλείου, χτύπησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Θρασύβουλου και κατέληξε στα δίχτυα, για το 2-0.

Οι Πειραιώτες διατήρησαν την υπεροχή του αγώνα και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει ένα ακόμα τέρμα, όμως στο 25’ ο Αμπντούν δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας, έπειτα από σέντρα του Μόνχε, ενώ δύο λεπτά αργότερα, το σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Φουστέρ στο 31’ αλλά και η προσπάθεια του Αμπντούν στο αμέσως επόμενο λεπτό, έπειτα από ωραία κίνηση του Χαβίτο.

Ο Θρασύβουλος κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του τέσσερα λεπτά μετά την συμπλήρωση του πρώτο μισαώρου, όταν ο Ζουμπουλάκης πήρε τις κόντρες, βγήκε στην αντεπίθεση από τα δεξιά, αλλά απέναντι στον Μέγιερι δεν έκανε καλό σουτ και η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε, με τον Ολυμπιακό να πιέζει και τους φιλοξενούμενους να έχουν περιοριστεί στα καρέ τους. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για τους γηπεδούχους, καθώς στο 56’ ο Πάντελιτς με εξαιρετικό σουτ μέσα από την περιοχή, έκανε το 3-0 και «κλείδωσε» στην αναμέτρηση.

Αποχώρησε με το φορείο ο Πάντελιτς

Όμως, ο Σέρβος άσος ήταν πρωταγωνιστής και σε μία αρνητική φάση για τον Ολυμπιακό και τον ίδιο, καθώς στο 59’ προσπάθησε να περάσει τον Βασιλείου, ο τελευταίος στην προσπάθειά του να τον σταματήσει τον βρήκε στο αριστερό γόνατο, με τον έμπειρο φορ να πέφτει στο έδαφος. Μάλιστα, χρειάστηκε το φορείο για να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο, δίνοντας την θέση του στον Αριέλ Ιμπαγάσα.

Η είσοδος του Αργεντίνου έδωσε… πνοή στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, ο οποίος θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα ακόμα τέρμα με τον Χαβίτο στο 63’ αλλά το σουτ του κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ την ίδια κατάληξη είχαμε στο 65’ με τον Ποτουρίδη να σουτάρει και τον Κασμερίδη να αποκρούει.

Στο 78’ ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε το φάουλ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς έφυγε άουτ, ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κασμερίδη. Στα τελευταία λεπτά, ο Θρασύβουλος θέλησε να βγει στην επίθεση και στο 90’ θα μπορούσε να είχε σκοράρει, καθώς έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Βαγγελή, ο Σύρος πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Μέγιερι μπλόκαρε, στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα.

Θυμηθείτε την εξέλιξη και τα γκολ του αγώνα, όπως σας τα προσέφερε το Onsports, πατώντας ΕΔΩ.



Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved